Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Az árvízi védekezést segíti a Friss Fesztivál

Folyamatosan működtetett információs és regisztrációs ponttal segíti az árvíz elleni védekezést a hétvégi Friss Fesztivál, szükség esetén önkénteseket is szállítanak a védekezéshez.
Folyamatosan működtetett információs és regisztrációs ponttal, önkéntesek toborzásával és a védekezési helyszínekre szállításával, segélyszámla nyitásával és helyszíni adománygyűjtéssel segíti az árvíz elleni védekezést a hétvégén megrendezésre kerülő Szigetközi Friss Fesztivál. Leitner László, a fesztivált szervező AQUA Szolgáltató Kft. vezetője elmondta: szükség esetén a szigetközi településekre és akár Győrbe is szállítanak önkénteseket az árvízi védekezéshez.

A Szigetközi Friss Fesztivál helyszínét, a mosonmagyaróvári Wittmann Parkot a napokban a Dunán levonuló rekord méretű árhullám nem veszélyezteti, ezért a szervezők hosszas mérlegelést követően úgy döntöttek, hogy a 2013. június 7-9-e között meghirdetett Szigetközi Friss Fesztivált az eredeti program szerint megtartják. A rendkívüli helyzetre való tekintettel azonban a fesztivál az árvízi védekezés jegyében zajlik majd: mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a mentésben és az arra rászorulóknak.

A fesztivál teljes ideje alatt a rendezvény helyszínén Információs és regisztrációs pontot működtetnek, ahol friss információkkal szolgálnak a segítséget váró területekről, és ahol az árvízi védekezésben részt vállaló önkénteseket regisztrálják. A szervezők folyamatos kapcsolatban lesznek a katasztrófavédelemmel, folyamatosan jelzik a rendelkezésre álló önkéntesek létszámát, és a védelmi felelős utasítása alapján rövid időn belül a védekezés legfontosabb pontjaira - szükség esetén akár Győrbe is - szállítják a mosonmagyaróvári és környékbeli önkénteseket. A logisztikai segítségnyújtás mellett az önkéntesek részére folyamatos ellátást biztosítanak a fesztivál szervezői. (Információs telefonszám: +36-31/319-1796)

A szigetközi árvízkárok enyhítésére a fesztivál szervezői gyűjtést kezdeményeznek. Az AQUA Kft. csütörtökön elkülönített segélyszámlát hozott létre (Rajkai Takarék: 59500155-11103231 Szigetközi Árvíz Segélyszámla), a felajánlások fogadására, a helyszí-nen, a Szigetközi Friss Fesztivál Információs pontjánál a rendezvény alatt végig Adománypontot működtetnek a szervezők, ahol a készpénz pénzadományokat fogadják.

A rendezvénnyel kapcsolatos információkat a szervezők folyamatosan közzéteszik az Aqua Szolgáltató Kft. honlapján és a Friss Fesztivál facebook oldalán – amennyiben az árvíz helyzet megköveteli, a szervezők annak megfelelően döntenek a Fesztivál programról.

Olvasóink írták

 • 11. nagyjancsi 2013. június 11. 09:38
  „Gondolod te, kedves Losba.. biztos sok ilyen szerződést láttál már. Naiv gondolkodás.. A pályázat kiírója is biztosan legyint, áhh, hagyjátok az önrészt, meg a sok finanszírozási szerződést.. persze. sajnos ez nem ilyen jóhiszeműen működik, ha így lenne, valószínűleg el is halasztották volna..”
 • 10. Losba 2013. június 10. 23:24
  „8.
  de, olyan egyszerű, a fellépők megértik a helyzetet...sőt még ők segítettek volna...”
 • 9. HT 2013. június 10. 19:16
  „Főleg pályáztak a pénzre,gondolom számlával igazolni kell az utolsó fillért is.”
 • 8. nagyjancsi 2013. június 10. 10:18
  „Azért ez az elhalasztás sem olyan egyszerű - nyilván szigorú szerződések kötik a szervezőket is, bár nem akarom őket védeni, de ha akár 1 héttel korábban visszamondják a sokmilliós fellépőket, vendéglátást stb, akkor is ki kell fizetni egy jó részét a pénzeknek - a semmire.”
 • 7. marcsus78 2013. június 08. 21:35
  „Tökéletesen egyetértek az első hozzászólóval.Ezt a fesztivált néhány nappal, héttel a helyzetre való tekintettel el kellett volna halasztani!!!”
 • 6. szabka73 2013. június 08. 15:23
  „5. szigetközi friss víz fesztivál, szigetközi árvíz idején? kissé cinkes, rossz üzenet a szponzoráló cégtől.”
 • 5. Agyfasz 2013. június 08. 14:46
  „Sőt, tiltsák be a kommentelést a kisalfold.hu-n! Aki kommentel, az nem a gáton van.....”
 • 4. szabka73 2013. június 08. 11:11
  „Így igaz, teljesen abszurd, h. a szigetközi árvíz idején, friss víz fesztiválozzunk. osszanak vizet inkább a gátakon dolgozóknak és rászorulóknak. Győrben is lemondták az összes nagy rendezvényt.”
 • 3. haladó 2013. június 08. 08:14
  „1.
  Teljes mértékben igazad van!”
 • 2. Losba 2013. június 07. 20:36
  „1.
  .”
 • 1. amivarosunk 2013. június 07. 16:38
  „Nem értem,hogy fesztiválozhat a Szigetköz fővárosa, mikor olyan címekkel jelennek meg a cikkek,mint pl. senki ne utazzon a Szigetközbe, vagy,hogy önkénteseket várnak mosonmagyaróvárról is, v. heroikus küzdelem a szigetközi gátakon.

  A szigetközi friss fesztivált egy az egyben le kellett volna már mondani! Kinek van kedve ilyen helyzetben bulizni,fesztiválozni?

  Az árvizi védekezést ezzel segítette volna a friss fesztivál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosították a költségvetést Mosonmagyaróváron

Két tétel miatt módosította a város idei költségvetését a képviselő-testület. Tovább olvasom