Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Az alpolgármester a közös jelölt

Bemutatta képviselőjelöltjét a Fidesz mosonmagyaróvári szervezete. A párt és szövetségese, a KDNP dr. Nagy Istvánt indítja a 4-es körzetben a jövő évi országgyűlési választásokon.

A jelölésről tartott sajtótájékoztatón dr. Nagy István elmondta: országgyűlési képviselőként feladat és kihívás lesz bőven. Így a térség gazdasági erejének további fejlesztése, utak felújítása, kerékpárutak építése, a Szigetköz sorsának rendezése, a térség intézményeinek rekonstrukciója, új munkahelyek teremtése, a mezőgazdaság támogatása, a turizmus támogatása. A jelölt szerint az igazi erő az összefogásban van, ezért szeretné e térség közösségi összefogását megtestesíteni.

A tájékoztatón Széles Sándor, a KDNP mosonmagyaróvári szervezetének elnöke elmondta: az országos választási megállapodás alapján támogatják dr. Nagy István képviselőjelöltet a közös célok megvalósításában. Kiemeltnek tartják a közoktatás megújítását, a tisztes megélhetést nyújtó munkahelyek létrehozását, a családok segítését, a szociális biztonság programjának megalkotását és végrehajtását helyben is. A közjó érdekében támogatják az egyházak közösségi szerepvállalását. Segíteni kell az egyetem megerősödését, arra építve létre kell hozni a Duna-kutató Intézetet. Az elnök hozzátette: a közbiztonság megerősítése általában is fontos, de vannak városrészek és települések, ahol sürgősséggel be kell avatkozni, ezzel is segítve az ott élő emberek életét. A KDNP mindezen célok megvalósítására alkalmasnak tartja a jelöltet, aki ezt már alpolgármesteri tevékenységével az elmúlt három évben bizonyította.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. RickCartman 2009. december 21. 13:23
  „25-nek: van, akinek van gerince, s van, aki "sohasem hazudott".Kényszermunkát neki is, ajánlanám a parlamenti büfét, hiszen magas képviselői tiszteletdíja fejében úgyis ott lopta a napot az elmúlt ciklus nagy részében. legalább segítsen vajas zsemlét kenegetni, ha már máshogy úgy sem ért, azon kívül, hogy "sohasem hazudott".”
 • 25. KoPi 2009. december 21. 09:30
  „19-nek:
  nekem bizony az előző miniszterelnök csak ...csány ferkó. ...csány azért, mert ő maga ismerte be az öszödi beszédében, hogy el..... És ferkó azért, mert a fiam lehetne. Egyébként pedig aki közszereplő, annak még többet is el kell viselnie. Speciel pedig neki börtönt szánnék, életfogytig, kényszermunkával. <moderálva.....>”
 • 24. pancser 2009. december 20. 00:03
  „23-nak! A mi Palink nyilatkozatára emlékszem a vesztes választás után pár hónappal. Azt mondta nem volt utánlövés. Tehát az új vezetés uriember módjára viselkedett szerinte is. Most te meg elkezded, amit nem szabadna, a mocskolódást. Dr Nagy István a határtalan türelméről ismert politikus. Nem tudom te az vagy vagy nem, mert én nem, nem is akarok az lennei. De az alantas támadásokat, az ebből fakadó méltatlan vitákat nem szeretem. Ha megtudom teszek is róla, hogy elkerüljük vagy abbamaradjon. A számok nyilvánosak, bárki hozzáférhet. Csak azért nem folytatom a számháborút, mert úgy gondolom, ha tartom magam a mostani vezetés elveihez, akkor teszek jót mindenkinek. A számokból sok mindent ki lehet hozni, az igényeknek megfelelően, ezt tudjuk az elmúlt kormányzati ciklusok dolgaiból. Ha Dr.nagy és társai kerülték az utánlövést, akkor nekem sem kellene felhozni, mi maradt az elődökről a mostaniakra. Mert van előzmény amiből sok minden következik.”
 • 23. digri 2009. december 19. 21:00
  „Csak sajnálni tudlak benneteket ! Úgy látszik elfogultságotokban még a reális számokat sem vagytok képesek elhinni. Az 1,3 milliárd hiány csak 2009-es évi, ezt fel kell szorozni 3 évvel ! Éppen bálványaitok mondogatják, hogy nem akarnak hátrafelé mutogatni. Ti megteszitek helyettük is! Gondolom ebben az országban még 20 év múlva is a mostani kormányt fogják felelőssé tenni. Ez a leg kényelmesebb álláspont !”
 • 22. pancser 2009. december 19. 20:21
  „"digri" Éppen olyam bumm vagy mint kedvenc garázdánk GYF. Vadakat mondani aztán csak elhiszi valaki. Ha akarod mondok számokat, meg is teszem ha nem fogod be. De azt nem teszitek ki a kirakatba. Elég annyi, hogy a szoc. lib bagázs a felelős minden sz.rért, ami ebben a városban kialakult. Mégis üvültöznek egyesek, Lajosunk(nem tudnak egymás nélkül létezni) újságja nem múlik el a senkit nem érdeklő véleménye nélkül, persze nem győz kritizálni, azonban jobb lenne a tükör elé állni és szembe....... magát. A kioktatást mg köszönjük de nem vagyunk hülyék mint a mostan ellenzékben lévő haverjaid hiszik. Nem csak a várost az országot is elcsesztétek.”
 • 21. RickCartman 2009. december 19. 19:50
  „digri, dehogy érzékeny,csak lapozz egyet a brosúrádban,ez a szöveg már régi lemez,retrónak pedig nem elég régi.látom, számok terén nem mozogsz otthonosan,így ha pontos adatokkal szembesülsz, rögtön mellébeszélsz,sebaj,egy fiatal demokratától ez el is várható”
 • 20. digri 2009. december 19. 18:53
  „Hűha! Valakinek nagyon érzékeny pontjára tapintottam. Ennyire fáj az igazság?

  Egyébként a hiány nem azonos az adósságállománnyal. Az adósságállomány az, amire eddig hitelt vett fel a jelenlegi városvezetés, a hiány pedig az, aminek az idei költségvetésben nincs meg a fedezete (az a bizonyos 1.286.771.000 Ft), vagyis, amire még pluszban hitelt fognak felvenni.

  Jó lenne, ha tisztában lennél a különbségekkel.”
 • 19. RickCartman 2009. december 19. 18:11
  „KoPi,nem "qurcsány", hanem Gyurcsány, és ha csak nem vagy vele pertuban, neked talán nem is "ferkó",hanem miniszterelnök, úgy, ahogy minden korábbi miniszterelnököt megillet ez a cím (még a sokszor bukottat is, kinek nevét nem írom le, mert bizonyos szavakat jó ízlésű emberként nem mondok ki nyilvánosság előtt.)”
 • 18. KoPi 2009. december 19. 14:39
  „digri:
  <moderálva sértő> A mosnmagyarovar.hu honlapról letölthető az Önkormányzat 2009 évi költségvetése, mely szerint a hiány 1.286.771.000 forint. Ha részletesen is utána néznél a dolgoknak, akkor rájönnél, hogy ennek a hiánynak a nagyobbik részét azon adósságok törlesztése teszi ki, amelyeket még az előző vezetés vett fel. Továbbá az előző vezetés szépen folyamatosan elkótyavetyélte az önkormányzati vagyont (mondhatni szétosztogatta a haveroknak), amíg a jelenlegi önkormányzati vezetés összességében gyarapította a köz vagyonát. A korábbi vagyonvesztések árát issza most a válság idején a város, hiszen olyan vagyontárgyaitól "szabadult meg", amelyek folyamatos és biztos bevételeket produkálhatnának a városnak (ld. pl: termálfürdő). Sajnos a te elmédet azonban elvakítja a féktelen gyűlöleted és a butaságod. Javaslom, ha nem tetszik, akkor el lehet innen költözni (a te nagy testvéred, qurcsány ferkó is ezt mondta).”
 • 17. RickCartman 2009. december 18. 20:01
  „kicsi nyelvészet: a "regnál" szó annyit jelent: " vezet, kormányoz".Mi ezzel a baj?”
 • 16. pancser 2009. december 18. 15:54
  „11-nek! Aki regnál úgy hívják Szabó Miklós, MDF. Regnált továbbá sajnos Gyurcsány Ferenc, regnál Bajnai Gordon. De Szabó Miklóst is menti, hogy a Stipkovics és "kedvecem" Szentkúti urak vállaltak a mostaniak terhére nem kis összegeket. De ez már mindegy, de azért mocskolódni hazudozni nem kéne bámennyire irigykedsz, betartani igyekszel merő rosszindulatból. A számaid meg rosszak, falsak, vádaskodásod otromba és hazug.”
 • 15. pancser 2009. december 18. 15:44
  „11-hez! Mit hazudozol?”
 • 14. Abrafax 2009. december 18. 12:43
  „Elindult a kampány, bevetették a digrit.”
 • 13. tudo 2009. december 18. 07:52
  „Bos major
  Lehet,hogy a 20 millát Győrben költheti el,bár az eredeti terv Óvár volt.A lényeget viszont félretolod.Éppen

  azt próbáltam kiemelni amit pl írtál az Óvári oktatókról.A bajom, hogy a Duna kör évente 5 milliárdból garázdálkodik

  Tavasszal még a polgmesterek és H.A. ék találkozóján még lökdösődés is volt ,most pedig Széles Sándor kiáll

  az Óvári kutatóközpont mellett (BM ki ott a főnök?) és ebben a fordulatban én mutyit vélek

  indukálódni.Utánnanézek a delnő státusának.”
 • 12. hablaty 2009. december 18. 04:14
  „Maradjunk annyiban, hogy az első mondatod szemen szedett hazugság.”
 • 11. digri 2009. december 17. 22:51
  „Nagy István 3 és fél éves regnálása alatt a város adóssága 800 millió Ft-ról 4,5 milliárd Ft-ra duzzadt! Mindez nem is zavarna, ha azt látnám, hogy a városban érzékelhető fejlődés lenne, de momentán nem ezt látom. A számok nem hazudnak, a város minden lakosának - a csecsemőktől az aggastyánokig mindenkit beleértve - jelenleg 150 000 Ft adóssága van. És még mi lesz ennek a vége? Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz ha ez az ember a Parlamentben folytatja eme "áldásos" és "Sikerekkel teli" tevékenységét. Szerintem ez az ország már így is eléggé el van adósodva. Ilyen koszorús pénzköltőkre, mint az alpolgármestrerünk igazán semmi szükség nincs.”
 • 10. RickCartman 2009. december 17. 19:55
  „nincs is baj az alpolgármesterrel (Ld.6.hozzászólót),tényleg olyan "jó gyerek, a " mi fiunk",de emlékeztek még, ugye, hogy a Pali is "mindenki Palija" volt, a "mi Palink", "jó gyerek az a Pali",az is volt,csak sajnos a politizálásban azzal, hogy "csípem a búráját",és hogy"megmondja a frankót",azzal legfeljebb átmenetileg lehet bizalmat szerezni, maradjunk abban, hogy majd meglátjuk még...”
 • 9. hablaty 2009. december 17. 16:33
  „BosMajor.
  Hozzám is hasonló információk jutottak el.”
 • 8. BosMajor 2009. december 17. 14:47
  „"Mindentudó" tudo :-)!

  A főtündér nem a magyaróvári egyetemi karon, hanem a győri Széchenyi István Egyetemen kapott tanszéket.
  http://www.mta.hu/index.php?id=634&no_cache=1&backPid=417&begin_at=10&tt_news=9162&cHash=004f5ce080
  http://nkmt.sze.hu/index.php?option=com_hirdetes&pfx=&hirdetes_id=9
  A tudás nem kér kenyeret... . Érdemes kicsit tájékozódni is, ha már ilyen okos hozzászólásokat tudsz írni!
  Egyébként az óvári kar kutatói, tanárai eddig többet tettek hozzá HELYI természettudósként Szigetköz ügyéhez, mint az egész BUDAPESTI jogtudós bagázs a linkeken elérhető jogász akadémikus asszonnyal az élükön.”
 • 7. tudo 2009. december 17. 13:30
  „Hablaty
  Csak,hogy tudd a Duna-kör szépséges főtündére már az Óvári Egyetemi karon tanszéket kapott valamennyi

  millióért.Munkájának eredményessége nem kérdéses.Erre utaltam DR Nagy István ezt az akciót miért nem

  kommentálta.Talán nem szabad.Számomra roppant talány Széles Sándor belelkesedése ebben a témában.Régebben

  másként állt hozzá a témához és jeles képviselőihez.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meleg étel, fedél a hajléktalanoknak

Nem minden fedélnélkülinek jut hely a hajléktalanszállóban, de az önkormányzat gondolt ezekre a… Tovább olvasom