Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Az alapítvány utolsó esély az állatoknak

Az állatorvosi rendelőkig is elért a gazdasági válság. Egyre többen nem tudják vállalni kedvenceik gyógykezelésének költségeit.

Rajtuk próbál segíteni az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány. Most ingyenes ivartalanítási akciót szerveznek.

Az elmúlt időszakban egyre többször lát el olyan beteg vagy sérült kutyákat, macskákat dr. Novák Péter, amelyek gazdái nehéz anyagi körülményeik miatt nem tudják vállalni a költségeket. Az ilyen állatok segítésére hozták létre évekkel ezelőtt az Utolsó Esély Állatmentő Alapítványt. Az elmúlt év során bebizonyosodott, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van rá. dr. Novák Péter, az alapítvány elnöke azt mondja, ma már szinte naponta keresik fel a rendelőjét beteg vagy sérült kedvenceikkel nehéz anyagi helyzetben lévő gazdák. A gyógyítás költségeit az alapítványi felajánlásokból és az adó egy százalékából próbálják finanszírozni.

Egyre többször lát el olyan beteg vagy sérült állatokat dr. Novák Péter, amelyek gazdái már nem tudják vállalni a költségeket.
Egyre többször lát el olyan beteg vagy sérült állatokat dr. Novák Péter, amelyek gazdái már nem tudják vállalni a költségeket.

Az elnök kiemelte: a jobb érzésű gazdák anyagi nehézségeik ellenére is megpróbálnak segíteni kedvencükön és beviszik a rendelőbe az állatot. Vannak azonban olyanok is – sajnos egyre többen –, akik nem tudnak, illetve nem akarnak tovább gondoskodni róluk és éjszakánként a rendelő lépcsőjére egyszerűen odateszik kutyájukat, macskájukat. Sokszor pedig a nem kívánt szaporulattól szabadulnak meg így gazdáik. Az alapítvány kapcsolatban áll állatvédő szervezetekkel, velük együtt próbálnak gazdát találni a kidobott kedvenceknek, ám ez egyre nehezebb feladat. Munkájuk segítése érdekében az alapítvány ideiglenes befogadókat keres, akiknél egy vagy két héten át – amíg nem találnak megfelelő gazdát – elhelyezhetik az állatokat.

Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány nem kívánt szaporulatok megelőzése érdekében ivartalanítási akciót szervez a következő hónapban. Az egy héten át tartó kampány során – előzetes bejelentkezés alapján – az alapítvány teljes egészében átvállalja az akár több tízezer forintos műtét költségeit. Az április közepére tervezett akcióra az azt megelőző héten fogadják az előzetes jelentkezéseket. További információk: http://www.utolsoeselyalapitvany.hu-n és info@utolsoeselyalapitvany.hu.

Olvasóink írták

 • 14. morjan6 2010. március 20. 11:31
  „:D

  Nem kell fizetni? :D Hogy világos legyen az emberek fizetik ki a műtétet adakozással nem a doktor úr. Aki pedig jól jár az a doktor úr :D
  Papírozás? :D Már a szó is elég bizarr :D

  Hókusz

  Az álletvédelemben segítség van. itt azonban önérdek. pénzszerzés. szerencsére úgy tűnik ezt mások is látják.”
 • 13. Hókuszpóka 2010. március 19. 14:26
  „toccca

  Lám-lám, még helyesen másolni sem tudsz. De azért megmondod a frankót. Még jó hogy vannak ilyen emberek is.
  Egyébként én nem üzletet látok az állatvédelemben, hanem segítséget és jó szándékot.
  A mondás pedig nagyon is igaz, miszerint: mindenki magából indul ki...
  Szép napot!”
 • 12. naná 2010. március 19. 14:15
  „A témától eltértetek! Aki felkeresi-neki nem kell fizetnie... akkor hogy hívják ezt ha nem segítség? A háttérrel nem fog foglalkozni az a gazdi, akinek ingyen ellátták a kutyusát, cicáját, amire talán soha vagy csak nagy sokára telt volna a családi kasszából. Tovább sok közünk, mi gazdiknak nincs az ügyhöz! A papírozást majd az illetékes ellátja!
  ui: köszönjük a lehetőséget Doktorúr!”
 • 11. toccca 2010. március 18. 19:54
  „Hókusz

  Jól értem? Mi is csináljunk üzletet az állatvédelemből? ezt akarod? Ennyi eszed van? Hát gratulálok!”
 • 10. Hókuszpóka 2010. március 18. 14:36
  „Hű mennyi rosszindulatú hozzászóló. Nektek csak azt tanácsolnám, hajrá, rajta, csináljátok ti is ha annyira marhára jól tudjátok hogy mennyi hasznot hoz egy ilyen alapítvány.
  A fröcsögés az nagyon megy.”
 • 9. toccca 2010. március 18. 13:49
  „deadcode

  nem otp. persze, van x százezer forint az alapítvány számláján amiből jó zsírosan kifizieti saját magát. rosszabb mint az otp. hazugság hogy ő ingyen lát el állatot.”
 • 8. toccca 2010. március 18. 13:47
  „helo!

  hallottam én is az alapítványról. aki csak egy kicsit is gondolkodik, az látja, hogyan működik ez. Begyűjti az adományokat az alapítvány aminek ő az elnöke. utána ebből a pénzből tetszése szerint SAJÁT MAGÁT foglalkoztatja. és mosolyog hozzá. ő jár a legjobban. gondolkodjatok már egy picikét léccives. amugy szép dolog az állatvédelem de itt nagyon nem erről van szó.”
 • 7. yakob 2010. március 18. 11:49
  „sajnos ez tényleg biznisz a doktor úrnak. amúgy mident kétszer annyiért csinál mit más.”
 • 6. morjan6 2010. március 17. 21:11
  „:D Azért segít, mert ez neki pénzt jelent. :D
  Tényleg ilyen hülyék az emberek, hogy ezt beveszik...
  Ellátja a kutyát és magának leszámlázza háromszoros áron... Ezt tényleg nem látjátok baszus?”
 • 5. ancsácska 2010. március 17. 16:30
  „Hát igen,aki rendes az rendes .:)És Peti az valóban az.:D”
 • 4. Nővérke 2010. március 17. 15:11
  „Kedves Timcsi35!

  Te biztos ingyen dolgozol és naponta megetetsz, befogadsz és privát orvoshoz viszel jó pár hajléktalant vagy éppen kóbor állatot. Még ha van is igazság abban amit írtál, a Doki legalább tesz valamit ebben az ügyben...nem tudom miért van az, ha valakiről megjelenik valami az újságban, főként ha pozitívum, egyesek egyből szidni kezdik...szomorú. Szerintem.”
 • 3. deadcode 2010. március 17. 14:21
  „személyes tapasztalataim is vannak,hallottam is ezt azt, ez az állatorvos tényleg azon van hogy megmentse az állatot, persze pénzt is kér érte mert ő is abból él,és semmi sincs ingyen neki sem,de sokszor van hogy elvállalja hitelbe is.
  De volt ismerősöm aki a károly úti rendelőbe vitte a haldokló állatot,mondta hogy a felét tudná csak kifizetni a kezelésnek, a másik felét pár nap múlva,erre azt a választ adta a doki hogy "nem vagyok OTP"... így szó szerint.”
 • 2. Tomen 2010. március 17. 13:04
  „Kedves timcsi35. Valószínűleg ellenkező példa is akad sok. Nekem mindig segített. Amikor kiscicákat találtunk megadta a menhely elérhetőségét. A kiscicák legjobb tudomásom szerint egy ausztriai családhoz kerültek. De mielőtt kivitték volna őket az állatorvos beoltotta. Ha találsz egy állatot azt a menhelyre kell vinni nem állatorvoshoz. Hiszen nem beteg, csak nincs gazdája. Ha te magányos vagy akkor társat keresel és nem orvoshoz mész ugye !”
 • 1. timcsy35 2010. március 17. 12:43
  „Ez nem állat védelem hanem biznisz! a doktor ur saját magát fizeti ki a saját maga által vezetett alapitványból. Abból a pénzből amit az emeberek felajánlanak neki. Ő szabja meg, hogy mennyiért foglalkoztatja saját magát! Találtunk múltkor egy kutyát, felhívtam a Novák doktort, hogy segítsen erre simán továbbpasszolt más szervezetekhez, ő semmit sem tett. Hahó, ébresztő emberek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy teherautó Mosonmagyaróvár belvárosban

A közeli belvárosi élelmiszerboltba szállított árut az a Mercedes kisteherautó, ami szerda kora… Tovább olvasom