Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Autóval tolta el a kutast

Tankolás után fizetés nélkül akart elhajtani a Királyhidai úti bevásárlóközpont parkolójában lévő töltőállomásról egy szlovák fiatalember vasárnap délután.
Tankolás után fizetés nélkül akart elhajtani a Királyhidai úti bevásárlóközpont parkolójában lévő töltőállomásról egy szlovák fiatalember vasárnap délután. A kútkezelő próbálta megakadályozni, hogy az autó elhajtson, a kocsi elé állt.

A sofőr először hátramenetbe kapcsolt, fél métert tolatott, majd hirtelen előreindult. Az autó közel tíz métert tolta maga előtt a kutast, akit végül félrelökött a már lendületben lévő kocsi. A férfi az útra zuhant, a könyökén sérült meg könnyebben.

A járókelők elkapták a már gyalog menekülő szlovák fiatalembert.

A szlovák autós ezután nagy sebességgel akart távozni a helyszínről, de a parkolóból kivezető szakaszon nekihajtott egy másik kocsinak, majd a füves útpadkára csúszott, ahol egy táblának és a bokroknak ütközött. A szlovák fiatalember ezután futva próbált menekülni, ám a járókelők elfogták és feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig.

A járőrök a fiatalembert megbilincselték és előállították. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 19 éves szlovák fiatalember ellen. Kiderült az is, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik és az utóbbi hetekben több esetben hajtott el benzinkútról fizetés nélkül.

A szlovák fiatalember miután táblának ütközött, futva próbált elmenekülni.
A szlovák fiatalember miután táblának ütközött, futva próbált elmenekülni.

A Kisalföldnek nyilatkozott a kútkezelő, aki csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg súlyosan, miközben próbálta megállítani a tolvajt. Sipőcz József azt mondja: a szlovák fiatalember már harmadszor hajtott el fizetés nélkül az elmúlt héten a töltőállomásról. Először hétfőn tért be – egy másik autóval – a kútra. Akkor Sipőcz József fia dolgozott a töltőállomáson.

A tankolás után kártyával akart fizetni, ám nem volt jó a kártyája. Ekkor azt mondta, elmegy pénzt felvenni, ám az autóját ott hagyja addig. Amint kilépett az ajtón, beugrott a kocsiba és nagy sebességgel elhajtott. Ezután csütörtök este jött ismét, megint más autóval. Ekkor Sipőcz József dolgozott. Kiment az autóhoz, hogy segítse megtankolni, ám a sofőr azt mondta, majd intézi maga. A tankolás után beugrott az autóba és csikorgó kerekekkel elhajtott.

sipőcz József szerencsére csak könnyebben sérült meg.
sipőcz József szerencsére csak könnyebben sérült meg.

Vasárnap délután ismét megjelent a fiatalember a kúton. Sipőcz József mint mondja: felismerte a tolvajt, ezért hívták is azonnal a rendőrséget. Ezt a kutas közölte a szlovák férfival is, aki azonban tovább folytatta a Skoda tankolását. Amikor végzett, elindult be a pénztárhoz, mintha fizetni akarna. Hirtelen azonban megfordult, bevágódott a kocsiba és indulni akart.

Sipőcz József a kocsi elé állt, hogy megállítsa az autót, ám a sofőr nagy gázt adott, a lendülettől pedig a kútkezelő az aszfaltra esett. A Skoda csikorgó kerekekkel hajtott ki a parkolóból, közben nekiment egy autónak, amitől aztán a padkára hajtott és a táblának ütközött. A kútkezelő közben segítségért kiáltott, így a járókelők elkapták a már gyalog menekülő fiatalembert. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacon az őstermelők

Hosszú idők után újból benépesül csütörtökönként a magyaróvári piac, mely néhány hete a Szigetköz… Tovább olvasom