Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Ausztriai szemét szerteszét a magyar határban - fotók

Olvasó tudósítóink ezúttal a Mosonszolnok Albet-Kázmér puszta közti út mellett találkoztak, feltehetően Ausztriából származó szeméttel.

A minap munkába menet ez a látvány fogadott a Mosonszolnok Albet-Kázmér puszta közti úton. Itt most nem egy, hanem négy-öt kupac szemétről volt volt szó. Felháborítónak tartom hogy a "sógorok" Ausztriából áthordják a szemetüket, és csak egyszerűen az út szélen leteszik. Mint a képekből is látszik, ez valami autószerelő műhely hulladéka lehet.

Nem tudom, mit lehetne tenni ellene, mindenesetre én kiszedtem egy február 5-ei számlát. Sajnos ez nem az első szemétkupac amit az út szélen láttam az évek során. Ők nagyon büszkék a városaik falvaik tisztaságára ,miközben nálunk csak leszórják a szemetet - írta levelében olvasó-tudósónk, aki fotókat is küldött.

Osztrák szemét a magyar határban. Fotó: Tudósító

Albet-Kázmér Puszta és Mosonszolnok között, az út mentén több helyen található, valószínűleg Ausztriából származó veszélyes hulladék. A kupacokat megvizsgálva arra lehet következtetni, hogy nagy részük valamilyen autószerelő műhelyből került ki.

A település előtt úgy ötszáz méterre pedig  építkezési hulladékot raktak le több teherautónyi mennyiségben. A feliratok alapján úgy tűnik, hogy az szintén Ausztriából származik - jelezte egy másik olvasó-tudósítónk, akitől ugyancsak kaptunk fotókat is.

Osztrák szemét a magyar határban (II). Fotó: Tudósító


Nos, a fenti eset nem egyedi. A határ menti településeken az elmúlt időszakban valóban azt tapasztani, hogy nő az illegálisan lerakott szemét nagysága. Ennek egyik oka, olyan ausztriai munkát vállalnak el hazai cégek, vagy magánszemélyek. S az ott keletkező hulladéktól így szabadulnak meg. Jelentős összegeket megtakarítva a hulladék legális elhelyezésén.

Portálunk, egy, a hulladék kezelésében jártas szakembertől megtudta, az ilyen eseteket jelenteni kell az illetékes önkormányzatnál. Adott esetben feljelentés lehet az ügy vége. Igaz, mint forrásunk hozzátette, nehéz küzdeni a jelenség ellen.

A szemetet viszont valakinek végső soron el kell szállítani, mert az szennyezheti a környezetet. A számlát pedig a becsületes emberek fizetik meg.

Olvasóink írták

 • 19. MSangel 2013. március 12. 21:32
  „Felháborító ez a szemetelés! Mikor tesznek már ellene?! Feljelentést, súlyos büntetést mindkét félnek, a szemét "tulajdonosának" és annak aki letette!! Vagy erre sincs törvény?? Érdekes hogy csak a határ mentén van a legtöbb szemeteszsák..”
 • 18. pancser 2013. március 07. 08:55
  „16. Japo 2013.03.07. 06:44
  Amit az előző hozzászólásomban jeleztem, ez is a magyar hatóságok impotenciáját jelenti. Pontosan az Unió tesz lehetővé a közös fellépést minden disznó ellen, ezt kéne alkalmazni... de ha sajátjainkat sem tudjuk megcsípni megbüntetni itthon ... akkor egy bonyolultabb eset hogyan menne? Egy dologban van előrelépés, hogy a tolvajokat kölcsönösen a határon túl is üldözik.”
 • 17. Japo 2013. március 07. 06:49
  „józanparaszt! A szemétért ill a csomagolóanyagért az előállító,az eladó keményen környezetvédelmi,környezetterhelési díjat fizet. Ezt kifizeted mikor megveszed,utána meg kifizeted,hogy elvigyék tőled,jó üzlet nem? Még a neilontáskákat is szigorú szabályok mellett rendelheted,meg kell fizetned utána az adót,ezt is a vámosok bármikor ellenőrizhetik pl.egy boltban. Ha több táskád van mint amire fizettél megbüntetnek. hehe jól ki van ez is találva!”
 • 16. Japo 2013. március 07. 06:44
  „Pancser! A Szeredis dologban igazad van,a Gráci szemét ott van a kupacban ráadásul annak a kooperációnak a kezdete volt,hogy most osztrák tulajdonú a Rekultív. Annak tulajdonosával együtt csinálták az egészet aminek aztán a hozadéka az,hogy Feketeerdőn kellett új ivóvízkutakat létesíteni. Azt hiszik,hogy azzal,hogy most letakarták földdel,minden meg van oldva. Az a kupac mindaddig amíg át nem rakják egy betonteknőbe,mérgezni fogja az ivóvízbázisunkat. Ennyire tellett az eu-s pályázati pénzből, a többit lenyúlták. Az osztrákkal viszont nagy bakot lőttél. Bizony,hogy áthordják! Nem egy és nem kettő, csak mondjuk én Hegyeshalomnál láttam és üvöltöttem rájuk. Vissza is pakolták,de hogy meddig azt nem tudom mert nem vagyok csősz. Odakint is az elszállított mennyiség után fizetsz,és ha nem akarsz egy kategóriát ugrani,meg kell oldanod,hogy beleférj a keretbe. És hogy mi köze van az eu-hoz? nem csak mi ,hanem ők is szabadon járnak kelnek oda vissza. Azelőtt meg ilyen nem volt. Sőt traktorral és mögötte nagy tartálykocsival is átjön,és a szántókon kiengedi azt a lét amit ott nem szabad. gyorsan megjegyzem nálunk sem szabad. Nem törődnek semmivel a kishatáron kint a tábla,hogy 3,5 tonna felett nem szabad közlekedni. Szerinted egy traktor mennyit nyom? A rendőröknek meg fingjuk sincs mit csinálhatnak és mit nem.Az orruk előtt járnak kelnek ezekkel a monstrumokkal és ők távcsővel figyelik,hogy ha beérsz a volt határ területére,be van-e kapcsolva az öved. Megjegyzem amióta a határokat megnyitották, sem a rendőrök sem pedig a vámosok nem piszkálhatnának azon a területen. Különleges esetekben állíthatnak fel ellenőrző pontokat,egyébként pedig szakszóval mélységi ellenőrzéseket kell nekik végezni és végezhetnek. Tehát a volt határ előtt,és után lehet ellenőrizni,de azon a területen nem. Erre is meg vannak a különleges szabályok,nem véletlenül van leírva MÉLYSÉGI ELLENŐRZÉS! Nézz utána és ha már kutatsz annak is nézz utána,mi kell ahhoz,hogy megkülönböztető jelzéssel rendelkező járműveket kik vezethetnek? Szerinted az itt ténykedő rendőröknek van ilyen? Megsúgom egynek sincs! Innentől kezdve bármely intézkedés veled vagy bárkivel kapcsolatban törvénytelen. Ugyan úgy mint az autópálya felüljárójáról díjnyertes felvételek készítése a gyorshajtókról. Hídon,felüljárón parkolni,várakozni tilos. Továbbá a lézer használatához legalább 10 engedély szükséges szerinted hány pappírral rendelkezik a járőr? A legjobb esetben 1 ami azt igazolja,hogy a mérőeszköz hiteles még 2 napig. Gondolj csak bele,hová tart ez a világ,ha a rendőr egy lejárt forgalmi engedéllyel rendelkező rendőrautóval kimegy és a tiédet ellenőrzi? A törvényt betartani és betartatni!”
 • 15. pancser 2013. március 06. 19:47
  „A magyar hatóságok annyira bénák, hogy nyugodtan, büntetlenül szórhatja bárki a szemetét az erdősávba, utak mellé. Az sem bizonyíték, ha egyértelműen utalnak az adatok a szemetelőre, az sem ha meglátod és lefotózod. Ebben az utóbbi esetben személyiségi jogok miatt még meg is büntetnek. Szóval rendetlenkedők nyugodtan menjetek, szórjátok a szemetet ahova akarjátok, erdőre mezőre! Tudták ezt nagyon jól azok a honfitársaink akik pár euróért vállalták a piszkos munkát.”
 • 14. józanparaszt 2013. március 06. 16:01
  „kár, hogy kiretusálták a szövegeket! Miért ? aki szemetet "állít elö" fizessen! akárkitöl is indult az áru, ha szabályszerüen kezeli, sohasem kerülhet az árokszélre.”
 • 13. meheszbl 2013. március 06. 15:15
  „Lehetne T.Oxana ha akarnánk ! Kb. 4 éve átadtam egy névvel, címmel ellátott bizonylatot egy "illetékes elvtársnak",mondván hogy a szemétben van még több is, de vélasz az volt ,ez nem bizonyíték ! Bárki oda vihette .... lesz majd az illető válasza. Na én ekkor adtam fel. Még annyit az alábbiakban OSZTRÁK RENDSZÁMTÁBLÁJÚ autókról írtam, de hogy ki a tulaj....????”
 • 12. oxana 2013. március 06. 12:01
  „4. Hyppolit Szerintem is. Amíg nem lehet teljesen bebizonyítani, ki a tettes, nem kellene találgatni. Küönben az osztrákokról ezt nehéz elképzelni. Sokat jártunk ott, de még elvétve sem volt szemétkupac az út szélén.”
 • 11. Mankapunka 2013. március 06. 11:23
  „Japo már leírta, 2004 óta Európa szeméttelepe lettünk, ezért vettek be minket az EU-ba, Romániát miért nem akarják olyan vehemensen?”
 • 10. Mazzola 2013. március 06. 11:11
  „Mi az ,hogy Ausztriai-szemet ??? Talan van Hungariai-szemet is ?
  azt ugyhivjak ,hogy osztrak-szemet a masik meg magyar-szemet.
  Lörincze lajos meg csokoltat!”
 • 9. pancser 2013. március 06. 10:33
  „Ennek mi köze az EU-hoz? Szeredi úr vagonszám hozatta EU nélkül is, most is ott van a város határában abban a hegyben, szinted hány vasúti vagon van ott?
  Fogadásom lenne rá, hogy magyar állampolgár volt a kivitelező ebben a mosonszolnoki esetben!”
 • 8. mais 2013. március 06. 09:17
  „Küldjék vissza a feladónak ...:)”
 • 7. meheszbl 2013. március 06. 08:59
  „CSAK részben lehet igazad Hyppolit ! Évente 10-15 OSZTRÁK "szemetes" autót zavarok el ! / pár 10 méterre van a méhészetem /”
 • 6. meheszbl 2013. március 06. 08:52
  „Fertődön, az Eszterházi kastélytól kb. 800 méterre ,névvel, címmel iskolásfüzetek , megáníratok, játékhalmok ,stb hulladékok . 90%-ban OSZTRÁK . Még a lenyírt füvet is áthozzák. MINDENKI TUD RÓLA, de csak pár MAGÁNEMBER próbál ellenük tenni.”
 • 5. ifhorvth 2013. március 06. 08:45
  „Az érem másik oldala: a magyar fiatalember megkapja a vasat, a rezet. ennek fejébe a szemetet is el kel szállítani.
  a többi a fiatalember és a hozzászólok leleményességére van bízva.
  A leírtak valós eseményen nem alapulnak, csak kitaláció, amennyiben valaki ez ráillik, az csak véletlen műve. :)”
 • 4. Hyppolit 2013. március 06. 08:28
  „Kizártnak tartom, hogy olyan osztrák, akinek benne van a szemétszállítási díjában a szemét elszállítása (mindegy, hogy hány zsák), az az "éjszaka leple alatt" kisfurgonnal "átlopja" a szemetét. "Ki hogy él, úgy ítél". Nekem sajnos életszerűbb, hogy kint dolgozó hazánkfiai oldják meg így az alkalmilag keletkezett szemét-problémát.”
 • 3. HT 2013. március 06. 07:57
  „Autohaus Partsch! Lehet a linket küldeni nekik.Számlaszám alapján kitudják keresni a tettest ha tisztázni akarják magukat.”
 • 2. HT 2013. március 06. 07:51
  „Nehogy merjük szóvátenni,inkább beny...nk nekik.”
 • 1. Japo 2013. március 06. 07:02
  „Magyarország évszázadokon át Európa éléskamrája volt. Ma Európa szemétlerakója,hajrá EU!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világgal Skype-ol a nyolcvanéves nagyi

Tovább olvasom