Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Ausztriában rejthették el az eltűnt mosonmagyaróvári férfi holttestét?

Ausztriában rejthették el az eltűnt mosonmagyaróvári férfi holttestét?
Ausztriában is nyomoznak a két ember rejtélyes eltűnésével kapcsolatba hozott, és Mácsik Zoltán meggyilkolásával gyanúsított győri vállalkozó ügyében - értesült a Bors.
A Bors beszámolója szerint É. Imrét nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt vették őrizetbe, ő az a férfi, akivel Mácsik Zoltán találkozót beszélt meg egy benzinkútra, majd ezután soha többé nem jelentkezett. É. Imrét egy másik férfi, O. Vilmos eltűnésével is kapcsolatba hozzák. A Bors információi szerint a magyar nyomozók felvették a kapcsolatot az osztrák társszervekkel, hiszen É. Imre építőipari cégével gyakran vállalt ott munkát, és Mácsik Zoltánnal is volt közös ausztriai munkájuk. Ráadásul É. elfogása napján egy beosztottjától arra hivatkozva kért 600 eurót, hogy Ausztriában elvették a jogsiját. Mácsik Zoltán fényképe továbbra is a rendőrség hivatalos honlapján az eltűnt személyek között szerepel, a holttest nem került elő. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség azt sem tartja kizárhatónak, hogy É. Ausztriában rejthette el áldozata holttestét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnál a Bors arról érdeklődött, hogy az ügyben felvették-e a külföldi társszervekkel a kapcsolatot, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kaptunk érdemi választ.

A Bors szerette volna megkérdezni É. Imre ügyvédjétől, hogy védence együttműködik-e a hatóságokkal, vállalja-e akár a hazugságvizsgálatot is, ám a jogász határozottan közölte: semmit nem mondhat.

Mint arról a Bors múlt szombaton beszámolt: É. Imre már egy héttel az elfogása előtt a nyomozók látókörébe került. Ki is hallgatták, ám akkor még – alighanem nyomozástaktikai okokból – nem vették őrizetbe.

Talán épp azt remélték, hogy É. hibázik: pánikba esik, és esetleg elvezeti őket a holttesthez. A férfi azonban sejthette, hogy megfigyelés alatt áll, legalábbis erre utal, hogy – ismerősei szerint – cserélgette a telefonjait, furcsán viselkedett, olyan volt, mintha bujkált volna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisteherautó és tréler ütközött az M1-esen Mosonmagyaróvárnál

Kisteherautó és tréler ütközött az M1-esen Mosonmagyaróvárnál
Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült. Tovább olvasom