Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Ausztriába járnak autókat lopni

A határátkelőn több magyarok által ellopott személyautó akadt fenn, melyeket Ausztriából hoztak.
A rendőrség szerint az esetek egy jól szervezett elkövetői körre utalnak, amely Ausztriában nagy értékű, főként német autókra specializálódott. Előbb egy szegedi férfi jelentkezett belépésre a hegyeshalmi határátkelőn egy magyar rendszámú Audi A8 típusú autóval. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kocsi rendszámát egy más típusú autóra állították ki. Amikor a sofőr észlelte a lebukást, minden okmányát hátrahagyva elhajtott a helyszínről.

A rendőrség azóta is keresi a szegedi férfit. Közvetlenül az Audi mögött állt a sorban egy Volkswagen Passat is, amiről – még mielőtt átlépte volna a határt – az osztrák hatóságok megállapították, hogy nem sokkal korábban Ausztriában lopták el. Az autót vezető magyar férfit a kocsival együtt elfogták.

Néhány nappal később szintén a hegyeshalmi átkelőn jelentkezett belépésre egy veszprémi férfi egy Audi A4-es kocsival. A határőrök több gyanús körülmény miatt fokozottabban ellenőrizték a járművet. A sofőr ezt tapasztalva elhajtott, miközben elsodorta az intézkedő határőrt. Az Audit még aznap este megtalálták az átkelő közelében a bevásárlóközpont mögött.

A kocsi átvizsgálásakor a rendőrök a csomagtartóban megtalálták az Audi eredeti osztrák rendszámát, amiből kiderült, hogy a járművet két nappal korábban Ausztriában lopták el.

A következő napon egy egri férfi jelentkezett belépésre az átkelőn egy magyar rendszámú Volkswagen Passattal. Ám az ellenőrzés során a csomagtartóból előkerült a kocsi eredeti osztrák rendszáma. Kiderült, hogy a Volkswagent még aznap lopták el Ausztriában.

A rendőrség szerint ezek a hasonló esetek egy jól szervezett elkövetői kör működésére utalnak, amely Ausztriában nagy értékű, főként német gyártmányú személyautók lopására specializálódott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserűek az uniós tapasztalatok

Hazánk tavaly májusi uniós csatlakozása nyomán mára Hegyeshalomban jól adózó vállalkozások szűntek meg és százhúsz ember lett munkanélküli. Ugyanígy panaszkodnak Rajkán és Vámosszabadin. Ezzel együtt ésszerű gazdálkodással tervezik jövőjüket.  A munkanélküliség mellett jelentős adóbevétel-kiesést is okozott az EU-csatlakozás. Tovább olvasom