Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Augusztusra elkészül az iskolafelújítás Halászin

Augusztusra 230 millió forintból korszerűsítik a halászi iskolát. A helyi önkormányzat kétszázmillió forint támogatást kapott a beruházáshoz.

Végéhez közeledik a halászi iskola bővítése. A helyi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja ˝Infrastruktúra-fejlesztéssel a méltányos oktatásért˝ című pályázatán 200 millió forintot nyert, a beruházás teljes költsége 230 millió forint.

– A cél energiatakarékos és korszerű iskola kialakítása, a minőségi oktatás érdekében a halászi központú közoktatási mikrotérségben – magyarázza Németh Nikoletta humánerőforrás-fejlesztési referens. A pályázat során felújítják és korszerűsítik a Szent Márton Általános Iskola központi épületét. A hő-, hang-, vízszigetelés mellett szerkezeti felújítást, a bejárat akadálymentesítését is vállalták, valamint új épületrésszel bővítették ki. Az új szárny földszinti részén kapnak helyet az ügyviteli, személyzeti és kiszolgálóhelyiségek, az emeleten a tantermek, foglalkoztató, vizesblokk, raktár. A meglévő és az új szárnyat egy fedett közlekedővel kötik össze.

A megújult halászi iskolát augusztusban adják át.
A megújult halászi iskolát augusztusban adják át.

Jelenleg az akadálymentesítést segítő kiegészítő táblák beszerzése folyik. A nevelési-oktatási munkához szükséges eszközbeszerzések előkészítése is hátravan. Az új iskolaépületet várhatóan augusztusban adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az iskola- és óvodavezető Jánossomorján

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén – Várbalog és Újrónafő képviselőivel összhangban… Tovább olvasom