Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Átvállalták a Rudolf liget gondozását

Mosonmagyaróvár - Az önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt a Mosoni Polgári Kör átvállalta a Rudolf liget folyamatos karbantartását.
A mosonmagyaróváriaknak, de különösen a mosoniaknak kedvelt kirándulóhelyük a Mosoni-Duna-part és a Partos utca között elterülő Rudolf liget. A korábban rendszeresen gondozott 6,5 hektáros terület állapota az 1950-es évektől folyamatosan romlott, végül az aljnövényzet már áthatolhatatlan dzsungelt alkotott. A mosoni városrész érdekképviseletére alakult Mosoni Polgári Kör 1998-ban társadalmi munkában felújította és egy évig saját költségén végezte a karbantartást. Időközben erdei tornapályát is épített a ligetben. A feladatot ezután átadta a városnak, aminek a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) 2005 végéig eleget is tett. Az elmúlt évben a Mosoni-Duna rehabilitációja keretében megújult a ligeten belüli úgynevezett Levente-árok, így ott ismét átfolyik a Mosoni-Duna vize is, sőt, egy áteresz és három fahíd révén még szebb külsőt kapott.

A város gazdasági helyzete miatt a liget folyamatos fenntartására most nem jut pénz. A polgári kör vezetősége – megértve az átmenetileg nehezebb helyzetet – úgy döntött, hogy a liget szépségének megőrzése érdekében átvállalja a gondozási munkákat. A tevékenységre alkalmi munkavállalói engedéllyel rendelkező személlyel szerződik. A VÜF a munkákhoz biztosít fűkaszát, folyamatosan karbantartja a sétautakat, hetente elszállítja a hulladékot, elvégzi a csatornarézsű és az árvízvédelmi töltés gépi kaszálását. A Mosoni Polgári Kör egy személy bérét és közterhét, a fűkasza kenő- és üzemanyagát, valamint damil pótlását; a hulladéktárolókba a fóliazsákok cseréjét, a letört ágak gyűjtését, elszállítását, az elszáradt fák kivágását, a facsemeték pótlását és a védett növények óvását vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemelték a nyersanyagnormát

Mosonmagyaróvár - Húsz százalékkal emelte meg a gyermekétkeztetés nyersanyagnormáit a mosonmagyar-… Tovább olvasom