Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Áttelepítik a kórház főbejáratát

A jövő hét hétfőjétől már az új főbejáraton közlekedhetnek a betegszállító autók és a gyalogosok a Karolina Kórházban.
illusztráció
A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciója gőzerővel folyik, sőt, az első fázisa, amely keretében a rendelőintézet alagsora intézményi gyógyszertárrá alakul át, még az idén befejeződik. A költözést a jövő év első napjaira tervezik.

Ezzel párhuzamosan folynak munkálatok a Csaba utca környékén. Ott a közművek kiváltása, fektetése zajlik a napokban is. A teendőkkel járó sürgés-forgás már próbára tette az intézménybe látogatók türelmét, s néhány, a „Megállni tilos!" tábla ellenére ottfelejtett autó is okozott nehéz perceket a kivitelezésben részt vevőknek. Jó hír, hogy a munka ugyancsak a vége felé közeledik, a közművek 80 százalékban elkészültek. Hamarosan normalizálódik a Csaba utca forgalmi rendje, bár az új burkolat és a mindkét oldalra tervezett parkolók csak jövő tavaszra készülnek el. Így továbbra is kerülendő a megállás a bejárat környékén.

Bontják a portát

A Csaba utca felőli bejáratnál ugyancsak a jövő héttől több változással számolhatnak a beteget szállító, hozzátartozóikat meglátogató magánszemélyek és mentők. Megkezdődik ugyanis a jelenlegi porta épületének bontása. Ennek eredményeként a főbejárat úgy negyven méterrel odébb kerül. Ez lesz majd a végső helye, és a továbbiakban ott bonyolódik a személy- és teherforgalom. Az intézményt jól ismerők eddig is a rendelőintézet felőli bejáratot használták a Kórház egyes osztályain elérhető betegellátás igénybevételére. A rekonstrukció idejére ezt a megközelítést ajánlják.
A kivitelezők továbbra is kérik a lakosság megértését és türelmét. A legközelebbi munka a porta épületének lebontása után annak helyére, az alapjaiban megerősített toldaléképület folytatásaként felépítendő új épületszárny lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diákok 30 százaléka kipróbálta a drogot

Egy nemrégiben készült felmérés alapján Mosonmagyaróváron is egyre fiatalabb korosztály kerül… Tovább olvasom