Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Átmeneti otthon családoknak

Családok átmeneti otthona nyílt Mosonmagyaróváron, amely krízishelyzetben nyújt segítséget.

Családok átmeneti otthona nyílt a napokban Mosonmagyaróváron. Az intézményt működtető alapítvány célja, hogy a krízishelyzetbe került környékbeli családoknak segítséget nyújtson.
A családok átmeneti otthonának működtetésére alakult meg a közelmúltban Mosonmagyaróváron a „Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány". A cél segíteni a krízishelyzetbe került, elsősorban mosonmagyaróvári és a környező falvakban élő családoknak.

További információval Kopf Katalin intézményvezető szolgál a 30/567-8737-es, vagy a 205-346-os telefonszámon, illetve személyesen a Barátság utca 29. szám alatti Fiatalok Otthona első emeletén.
A hónap elején nyílt intézmény az ipartelepi Fiatalok Otthona első emeletén kapott helyet az önkormányzattól a képviselő-testület egyhangú döntése alapján. Az otthonba az előírásnak megfelelően kizárólag családok, illetve válsághelyzetbe került várandós anyák jelentkezhetnek.
Az egyes kisközösségeknek külön lakószobát, valamint a tisztálkodásra, étkezésre, közösségi együttlétre szolgáló helyiségeket biztosítják. Az intézmény szolgáltatásait a rászorulók legfeljebb egy évig vehetik igénybe. Ha az átmeneti gondozás időtartama letelt, de a család lakhatási problémái nem oldódtak meg, gondozásuk további fél évvel meghosszabbítható.

Az otthonban a nap huszonnégy órájában szakemberek – szociális munkások, szociálpedagógusok, gondozók – állnak a lakók rendelkezésére. A családok egyedi elbírálás alapján kerülhetnek be az intézménybe, egyszerre huszonöt lakót, öt-hat családot tud fogadni az otthon. Az intézmény minden olyan rászoruló jelentkezését várja, aki lakhatási gondokkal küzd, vagy egy háztartásban több generáció él, és problémákat okoz az együttélés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minisztertől kérik a laktanyát

Stipkovits Pál polgármester a belügyminisztertől kéri a mosonmagyaróvári laktanya épületét. Tovább olvasom