Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Átírás soron kívül

Mosonmagyaróvár - Ma és holnap, valamint a jövő hétvégén írathatják át irataikat soron kívül a Károly utcában lakók az utcanévváltozás miatt. Az illetékmentesség és soronkívüliség azonban a vállalkozói igazolványra nem vonatkozik.

Lapunkban korábban beszámoltunk arról, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselő-testület májusi ülésén határozott három utca átnevezéséről. A Marx Károly utcát Károly utcára, a Kállai Éva utcát Szekeres Richárd utcára, a Frankel Leó utcát pedig Gulyás Lajos utcára nevezték át. A Marx Károly utcában 1069, a Frankel Leó utcában 49, míg a Kállai Éva utcában 412 lakót érint a változás. A városvezetés azt ígérte, az érintett lakóknak a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár majd dokumentumaik átíratása, az okmányiroda soron kívül fogadja őket.

Az immár Károly utcában lakóknak a címváltozással kapcsolatban az okmányiroda ügyfélfogadási időn kívüli illetékmentes ügyintézést biztosít ma délután 1-től 4 óráig és július 21-én, szombaton reggel 8-tól délután 2 óráig, valamint július 27-én, pénteken délután 1-től 4-ig és július 28-án, szombaton reggel 8-tól délután 2 óráig.

Az érintett lakóknak magukkal kell vinniük a személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, illetve gépjármű forgalmi engedélyüket.

Az ügyet a család egy nagykorú tagja intézheti, személyesen tehát nem szükséges mindenkinek megjelennie.

A forgalmi engedélybe a lakcím átvezetése személyes megjelenéssel vagy meghatalmazással történhet. Az okmányiroda kéri, hogy amennyiben valaki nem tudna a megadott időpontban megjelenni, azt szíveskedjen jelezni az 577-835-ös telefonszámon.

Az egyéni vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés már nem megy ilyen zökkenőmentesen. Ennek az átírása illetékköteles – 3 ezer forint –, melyet személyes megjelenéssel, illetve meghatalmazással ügyfélfogadási időben (hétfőn és kedden délután 1-től 4 óráig, szerdán reggel 8-tól délig, valamint délután 1-től fél 6-ig, csütörtökön és pénteken reggel 8-tól délig) lehet intézni. Telefonos előzetes bejelentkezés esetén soron kívüli ügyintézést biztosítanak az osztályon.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Punkok fesztiválja

Doborgaz (Dobrohost) - Július 20-án és 21-én (pénteken és szombaton) az Agentúra Duna szervezésében idén is megrendezik a szlovákiai Doborgazon a Punk Island Fesztivált. Ez már a hatodik alkalom, hogy a kis-csallóközi településre költözik a műfaj közép-európai elitje. Tovább olvasom