Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Átépítik a városközpontot

A terveknek megfelelően nagyszabású útépítést végeznek Jánossomorján. A városközpontban jelenleg a padkákat, a buszmegállókat és forgalomlassító szigeteket alakítják ki.
Lapunkban korábban beszámoltunk (Kátyúzással indult az útfelújítás, 2006. május 15.) arról, hogy a tervezett időponthoz képest néhány hetes csúszással, május elején kátyúzással kezdődött a nagyszabású jánossomorjai útfelújítás. A Phare CBC-támogatással megvalósuló beruházás során a városközpontban a Szabadság utca, valamint a település határától az államhatárig húzódó szakasz kap új burkolatot.
A Szabadság utcában jelenleg az útpadkák, a buszmegállók és forgalomlassító szigetek kialakítását végzik.

A templom felőli oldalon új járdát, valamint kerékpárutat építenek a vasúti átjáró irányába. Forgalom- és biztonságtechnikai okokból több helyen – az Erdősor és a Nándor utcai kereszteződésnél – forgalomlassító szigetet alakítanak ki. Az útszakasz egyik részén – megszüntetve az árkokat – a csapadékot a felszín alatt vezetik el, az utca másik részén pedig új árkokat hoznak létre. A munkálatok a tervek szerint augusztus közepéig tartanak. Addig a közlekedőknek útszűkületekre és forgalomkorlátozásokra is számítaniuk kell.

A belvárosi útépítéssel párhuzamosan a város határától az andaui határátkelőig húzódó, külterületi szakaszon is megkezdődtek a munkálatok: jelenleg a talaj teherbírásának javítását végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen szabad strand, drága termálok

Itt a kánikula és a vakáció, a legtöbb gyerek vízközelbe vágyik, ám a családok számára már egynapos fürdőzés is komoly költségekkel jár. Mosonmagyaróvár – folyói ellenére – megbízható szabad strandokban nem bővelkedik. Tovább olvasom