Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Átcsempészte a határon a holttestet: A magyar rendőrség is segíti a nyomozást

Az Andauban szüretelés közben meghalt, majd hazaszállított jánossomorjai férfi ügyében a magyar hatóságok bevonásával folytatja a nyomozást az osztrák rendőrség.
A Burgenlandi Biztonsági Igazgatóság arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a magyar szüreti segédmunkás Andauban történt halálának névtelen bejelentése után a Neusiedl am See (Nezsider) körzet rendőrei megtették a szükséges lépéseket.

Az eddigi nyomozások alapján kiderült, hogy egy helyi gazda Andauban két – egy 47 és egy 60 éves – magyar állampolgárt a határhoz közeli településről, Jánossomorjáról illegálisan alkalmazott a szüreti munkálatokban kisegítőként. A két férfi szeptember 14-én együtt dolgozott a szőlőben a munkaadóval és annak lánytestvérével, amikor dél körül a 60 éves férfi hirtelen a földre zuhant és mozdulatlan maradt. Erre a gazda – testvére, valamint az ott dolgozó másik jánossomorjai férfi segítségével – a mozdulatlan testet saját autójával Jánossomorjára vitte.

A doktornő már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az orvosi vizsgálatok alapján a 60 éves férfi halálát szívinfarktus okozta. Az ügyben nagy erőkkel folyik a nyomozás segítségnyújtás elmulasztása gyanújával.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföldnek elmondta: a határon átnyúló bűnözésről szóló államközi egyezmény alapján a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – közvetlen információcsere útján – az eljáráshoz szükséges alapadatok megadásával segíti a nyomozást. Nyomozati cselekmények végrehajtására pedig az osztrák fél kérelmére kerülhet sor.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Goldhofer-Anhängerbau 2010. október 18. 16:28
  „Az érdekelne, hogy az osztrák hatósági vizsgálat után mi derül ki, ugyanis eddig a MAGYAROKKAL szemben elkövetett bűncselekmények tekintetében mindig id meglehetősen diszkréten jártak el az osztrák nyomozati szervek.

  Tud valaki pl. a nagycenki osztrák gázoló (1 halott!!! + rendszám a helyszinen maradt!!) utóéletéről?”
 • 20. elemér 2010. október 18. 12:12
  „Nem hivta a mentöt, mert megértette azt amit itt egyeseknek nehéz ésszel felfogni. Egy halott emberen a mentö nemtud segitteni se ott, se külföldön. Van aki annyira sötét, hogy azt vitatja honnan tudja hogy halott volt ?”
 • 19. NoH 2010. október 17. 22:58
  „Lehet hogy az illetö arra is gondolt hogy amig a mentö odaér addig ö hamarább odaér az orvoshoz mert a cikk szerint elöször orvoshoz es nem a családhoz vitték ! Nem tudom hogy egy ilyen esetben sokan hogy reagálnának megvárnák a mentöt vagy sietnének az elsö orvoshoz !”
 • 18. NoH 2010. október 17. 22:40
  „Hát itt a legnagyobb paraszt a vele feketén dolgozo magyar " uriember " volt ! Ha félt is attól hogy valami baja esik ha rájönnek a hatosagok hogy feketén dolgozott az egész dolog után neki kellett volna följelentést tenni a rendörségen ! Ugyebár ezt is egy Osztrák " paraszt tette "csak ilyen a magyar ha baj van lapul mint a szar a füben és örvendd a masok kárán fö ,hogy neki nem esett baja ! Sturmscheisser , megnyugtatlak hogy van Mo-n is rengeteg paraszt es nemcsak az osztrákok néznek le hanem a nemet , olasz és sokmás mindenki mert egyesek szépen cselekedtek máshol !”
 • 17. janika 2010. október 17. 19:11
  „Ha a magyar politikusok nemcsak ígérgetnék a munkahelyeket, hanem teremtenének is, akkor nem lenne szükség az osztrákoknál dolgozni. Egyébként már nem is kérdés ,hogy nemcsak a temetkezés vágja meg az élőket, hanem a hatóság is részes benne!”
 • 16. sturmtiger 2010. október 17. 18:39
  „Amúgy meg osztrák parasztok voltak de minden értelemben azok mert rabszolga munkára jó volt mi de ha bajba kerül akkor már nem kell mehet a csomagtartóba.Így bánik legtöbb osztrák akinél dolgoznak magyarok cigánynak neveznek bennünket,eldobálták a szemetet és azt mondta az egyik a másiknak meajd a magyarok összeszedik.Ilyenek a GMC a te osztrák parasztjaid van kivétel is de kevés.”
 • 15. hovatovabb 2010. október 17. 18:28
  „Sokak meg tudják állapítani a halál beálltát.
  Remélem egyszer nekik is ilyen segítőkész olcsón megússza ember fog segíteni.
  A véleményük utána lenne a legjobb (szinte halálbiztos diagnózis lesz)!”
 • 14. sturmtiger 2010. október 17. 18:19
  „Csabakirály ehhez semmi féle storyt nem kell tudni az ember rosszul lett akihez mentőt kellett volna hívni de nem tették,ennyi.Erről van szó lényegében az hogy a hullát már ido-oda hurcolták végtére is neki már mindegy csak Ők honnan tudták, hogy nem lehetett e volna segíteni rajta.Végül is ugyan azt mondom mint Patriot.
  .Hihetetlen hogy ilyen emberek vannak de még aki ezekkel meg egyet is ért.”
 • 13. Patriot 2010. október 17. 18:02
  „szocdem, szokásod szerint mindig mellé magyarázol a dolgoknak. Nem az a gond, hogy hazavitték hanem nem hívtak mentőt hozzá.
  Neked ez bonyolult.”
 • 12. szocdem 2010. október 17. 17:08
  „Nem lesz ebből semmi.

  A családnak joga van a halottjához, a paraszt csak hazavitte. Szerintem ezt azok nem értik akik nem tudják különösebb hókusz pókusz nélkül felfogni az élet folyását. (Miért is kellett volna ehhez nagyköveti engedély? Vagy mért kellett volna átadnia egy fizetős halottszállítónak a testet? Hogy kitoljon a családdal?)

  Az orvosok meg fogják állapítani hogy hirtelen halál volt, a manus nem követett el semmi rosszat. Azt tette amit Én is tettem volna hasonló helyzetben, a család érdekeinek figyelembevételével.. A munkatrársaimat ui. eddig mindig hazavittem...”
 • 11. hovatovabb 2010. október 17. 11:57
  „ez segítség elmulasztása + sumákolás”
 • 10. Mankapunka 2010. október 16. 23:41
  „Nekem meg távoltartási végzésem van ettől a történettől.

  Nem szólhatok hozzá,pedig nagyon sajnálom,hogy ki kell maradnom ebből.”
 • 9. Patriot 2010. október 16. 21:37
  „GMC , én erre a két tetű alakra gondoltam akik nem hívtak mentőt.”
 • 8. Umig 2010. október 16. 21:13
  „moderálva”
 • 7. GMC 2010. október 16. 21:10
  „Patriot ! Ne parasztozz le egy ember cselekedete után egy egész nemzetet !”
 • 6. Patriot 2010. október 16. 20:20
  „RickCartman, szerinted az osztrák paraszt és surmó kölyke sem tudott németül, hogy mentőt hívjon? Mocskos parasztok!”
 • 5. Patriot 2010. október 16. 20:20
  „RickCartman, szerinted az osztrák paraszt és surmó kölyke sem tudott németül, hogy mentőt hívjon? Mocskos parasztok!”
 • 4. RickCartman 2010. október 16. 15:27
  „napsugár1975
  !!A 112-es szám mindenhol él!
  Meg az osztrák mentős tud magyarul.
  Meg az illegális munkáshoz rögtön hívnak mentőt.
  Meg az "az ott dolgozó másik jánossomorjai férfi" vajon miért segédkezett a "mozdulatlan testet" gyorsan hazahozni?
  Nem kellene rögtön jajveszékelni,2. hozzászólás CsabaKiraly 2010.10.16. 10:19 véleménye nagyon megfontolandó.”
 • 3. napsugár1975 2010. október 16. 12:11
  „Ez így igaz,legalább mentőt hívtak volna!! Az életben maradáshoz legalább az esélyt megadni!!!!!!! Ez igen nagy mulasztás volt ezt nem megtenni!!!!!!!!A 112-es szám mindenhol él!Ez a segélyhívó vonal minden egyes mentő alakulathoz érvényes.”
 • 2. CsabaKiraly 2010. október 16. 10:19
  „Azert ne iteljunk tul gyorsan. Csak azok tudjak az egesz story-t. OK?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok szer-telenül

A mosonmagyaróvári Flesch-központban harmadszor szervezték meg a Szer-telen ifjúság napot. Tovább olvasom