Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Átalakul az ellátás, költözik az iroda

Március elsejétől átalakult a szociális ellátórendszer, ezzel együtt bővült a járási hivatal ügyköre is.

Árvay István polgármester bejelentette: a képviselő-testület a törvényi előírásoknak megfelelően rendeletet alkotott a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályairól.

Az önkormányzat finanszírozásával nyújtott szociális támogatások odaítélésében az igénylők körét az eddigieknél hatékonyabb módszerrel tudják majd megállapítani, hiszen lehetőség van arra, hogy az élethelyzetek feltárása ne papírokon keresztül történjen meg, hanem a folyamatokba az érintettekkel napi szinten találkozó szakembereket, a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ munkatársait is bevonják.

A rendelet részletesen szabályozza a települési támogatás keretében támogatandó élethelyzeteket, a támogatás maximális mértékét pedig csak támogatási formánként szabályozza.

A rendeletbe beépítettek egy különleges méltányossági kategóriát, gyakorlása a polgármester joga. Személyenként egy alkalommal eltekinthet a rendeletben rögzített jogosultsági feltételektől és kizárólag az alapján hozhatja meg döntését, hogy a szakmailag alaposan előkészített ügyben a szociális rászorultság fennáll-e.

Hunyaddobrai Éva, a járási hivatal vezetőhelyettese beszélt a járási hivatalokhoz telepített úgynevezett jövedelemkompenzáló ellátásokról. Kiemelte az aktív korúak foglalkozást helyettesítő támogatását és a rendszeres szociális segélyt, amelyek esetében nem várható változás.

A hivatalvezető-helyettes elmondta: körülbelül három hónapig tart a kormányablakok kialakítása a jelenlegi okmányiroda helyén.

Az ügyfélfogadásban addig sem lesz jelentős fennakadás, ideiglenes helyszínekre költöztetik az irodát. A polgármesteri hivatal portáján minden érdeklődő tájékoztatást kap, hogy az őt érintő ügyben hova forduljon. Az átköltözésre két nap áll rendelkezésre, március 6-án és március 9-én emiatt az ügyfélfogadás szünetel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bázisóvoda lett a kiliti

Dunakilitin a Kiserdei Óvoda a Nyugat-magyarországi Egyetem Pedagógiai Karának Bázisóvodája címet… Tovább olvasom