Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Átadták a művelődési ház új szárnyát

Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT) alakítottak ki a mosonszolnoki művelődési házban. A kultúrház új szárnya helyet ad a fiataloknak, civil szervezeteknek és egyéb közösségeknek is.
A napokban adták át hivatalosan a művelődési ház új szárnyát Mosonszolnokon. Benne ifjúsági információs pontot, klubszobát, irodahelyiséget alakítottak ki, illetve olyan kiszolgálóhelyiségeket is, mint a vizesblokk, a teakonyha és a raktár.

– 2009-ben döntött arról az önkormányzat, hogy bővíteni szeretné a kultúrházat. Utána fogalmaztuk meg elképzeléseinket. Az építkezés zöme tavaly zajlott. Két vendégszobát is kialakítottunk önerőből, hogy még több funkcióval láthassuk el a szolgáltatóteret – tudtuk meg Török Sándortól, a község polgármesterétől.

Török Sándor, Mosonszolnok és Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere az ünnepélyes átadáson.
Török Sándor, Mosonszolnok és Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere az ünnepélyes átadáson.

– A művelődési ház 256 négyzetméteres bővítésére és a meglévő épület 60 négyzetméteres részének korszerűsítésére a község közel 47 millió forint támogatást kapott, melyből 40 millió 341 ezer forint a beruházásra és felújításra fordítható, míg 6 és fél millió forint az elkészült közösségi tér működését biztosítja az első három évben. A kultúrház bővítése sok lehetőséget ad, reményeink szerint ezáltal is elmélyültebb közösségi élet alakul majd ki a faluban – folytatta.

Az átadóval egybekötve nyílt meg a művelődési házban működő rajzszakkörösök kiállítása is. A községben élő, amatőr képzőművészek több mint négy éve dolgoznak együtt, s ez a második bemutatkozásuk. A kiállítás nyitvatartási időben ingyenesen megtekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornaórák a speciális gépekért cserébe

A tűzoltóság speciális gépeivel segíti a városüzemeltető kft. munkáját, cserébe a tűzoltók edzhetnek a gimnázium mögötti sportpályán. Tovább olvasom