Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Átadták a megújult mosoni városközpontot

Átadták szombaton Mosonmagyaróvár mosoni városrészének megszépült központját, amely Nagy István polgármester szerint a találkozások helye lesz.
A terület rehabilitációjára 502 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. Az önrésszel együtt 725 millió forintos beruházással újították meg és bővítették a piacot, felújították a piacnak helyet adó Kápolna teret, a közelében lévő Erzsébet teret pedig hangulatos kisvárosi főtérré, találkozások helyévé alakították - mondta a fideszes polgármester ünnepi köszöntőjében, az egész napos programot megnyitva.

A terek díszburkolatot kaptak, látványukat zöldfelületek gazdagítják. Mindkét téren egységes megjelenésű padokat, virágedényeket, kandelábereket és ivókutakat helyeztek el. A mosoni városközpont hangulatát új szökőkút és kőoszlopon álló zenélő óra emeli.

Az Erzsébet tér - néhány nappal az átadás előtt. Fotó: Méhes Ákos
Az Erzsébet tér - néhány nappal az átadás előtt. Fotó: Méhes Ákos

A projekt keretében a kulturális eseményeknek helyet adó Fehér Ló közösségi házat is rekonstruálták. A megszépült környezet javítja az ott élők közérzetét, életminőségét, gazdasági értelemben pedig felértékeli a közelben található területeket, amelyek hasznosítására magántőkét is szeretnének bevonni - mondta a polgármester az MTI-nek az egy év alatt megvalósult fejlesztés várható hatásairól.

Olvasóink írták

 • 17. Lone_wolf.. 2011. október 04. 08:50
  „7. GD :))
  Az ám 725 millió pfff..”
 • 16. Beex 2011. október 03. 07:03
  „Szép lett a tér, szó mi szó, tényleg tetszik. :)

  De mikor az országban nincs pénz kenyérre, miért kell a kaviár?
  Nézzünk meg egy képsorozatot 1 év múlva, hogy milyen lesz.. mert gyanítom lehetne közben 1-2 cikk, melyben meglepődve írnak arról, hogy vandálok elvitték a csapokat, a szökőkútban fürdenek, vagy hogy összefirkálták a csodaszép ülő alkalmatosságokat, stb...

  Persze, az EU adta.. de ki fogja visszafizetni?
  A táblán ez szerepel: "A város lakóinak közadakozásából"
  Gondolom ezt majd utólag adakozzuk vissza közösen, de így szebben csillog..
  Közben meg gyerekek éheznek, aki beteg, dögöljön meg..

  Inkább ilyenekre költenének:
  Átadták Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb biogázüzemét Szarvason, amely közel 500 millió forintos EU-támogatással mintegy 4,5 milliárd forintból alig több mint egy év alatt épült fel.”
 • 15. pancser 2011. október 02. 21:17
  „Azon a téren a kutya se jár a tér kedvéért. A gyereke eddig is jártak, játszottak ott meg a CBA-ba is mentek. Mi ebben az új. Szerintem semmi. Most a gyerekek legfeljebb a virágokban tesznek némi kárt. Viszont nyugodtan kijelentem, mert több helyütt láttam már, hogy az uniós pénzek nagyon eszetlen dolgokra mennek. Ebben az esetben is minek a drága burkolat, megtette volna jó minőségű aszfalt is, azzal kevesebb a gond. Annak a térnek környezete mindenhez hasonlítható csak értékes városmaghoz nem. Csupán az új épületek néznek ki valahogy, a többi meg...... Az a családi ház lehetne akár valahol egy eldugott faluban is. Maga a burkolat szép, csak nem illik össze a környezetével. Egyébiránt eddig is csak a piacra mentem oda, ezután sem lesz másképpen.”
 • 14. Alex64 2011. október 02. 20:47
  „13. Public véleményével szóról, szóra egyetértek. Viszont nekem volna két észrevételem. Első én már sokat szidott ott lakók helyében már csak azért is vigyáznék a helyre. Másik pedig az, hogy az ellenőrzött minőség egy dolog. Kérdés az, hogy milyen terhelésre szánták. Gondolok az autóforgalom és a gyalogos forgalom közti különbségre. Nem kicsi és itt lesz autóforgalom bőséggel az ott található üzletek miatt is. Egyébként ennek kapcsán azt mondanám rendben kártalanítsák a boltokat aztán pedig amit a hozzájuk kapcsolódó forgalom tesz tönkre azt meg hajrá fizessék ők”
 • 13. Public 2011. október 02. 20:21
  „Kedves Károgók!

  Innentől kezdve ki sem kell mennetek a térre! Nektek soha, semmi nem jó! Kártalanítás? Jó vicc :) Ebben az országban tényleg mindenkit, mindenért kártalanítani kell...:) Az üzletek üzemeltek, most is üzemelnek...és fognak is....csúnya épületek? Azt vajon tudjátok miért vannak még ott? Vagy csak kiabálni könnyű???? Ahhoz tényleg értetek, aztán tenni meg...más is írta itt már régebben és igaza van, meg lehet próbálni jobban csinálni!

  No és másik kedvencem, amikor kispórolták, meg megérte...Uniós forrásnál olyan kemény az ellenőrzés, hogy az utolsó szeggel is el kell számolni, itt nincs helye trükköknek! Bár értem én, a régi beidegződések...

  Szóval akkor miénk a tér, akinek meg nem tetszik menjen máshova, nem kötelező azokkal együtt lenni akik örülnek neki!”
 • 12. poorman 2011. október 02. 20:06
  „#9

  Csak nem a volt Farkas-kocsmára gondoltál az asztalokkal kapcsolatban??? :)))
  Ha egyáltalán ismerted azt a helyet.
  Ja és nagyon megrettentem ám. :))))))”
 • 11. 01010 2011. október 02. 11:58
  „Remélem a VÜF nem követi el azt a hibát mint 20 évvel ezelőtt a Magyar utcán!!!
  Homokkal ékelt burkolatot nem lehet "porszívós "kocsival tisztítani !!”
 • 10. RUDI 2011. október 02. 11:52
  „Nagyon szép lett az Erzsébet tér ,de sajnos míg ott jártam 5- kutyával futottam össze , melyek a szép virágokon keresztül futkostak .”
 • 9. KoPi 2011. október 02. 07:55
  „Vajon honnan szorult egyesekbe ennyi rosszindulat, gyűlölet, mások munkájának becsmérlése? Én ott lakom és tanúsíthatom, hogy mióta elkészült, családok tucatjai veszik délutánonként birtokba a teret. A gyermekek játszanak, bicikliznek, görkoriznak, a felnőttek beszélgetnek. Egy kereskedő már rögön ki is települt asztallal, székekkel, ahol kávét, üdítőt lehet fogyasztani, de a többi kereskedő is szépíti, csinosítja az üzleteit. Szóval hátrább az agarakkal mocskolódók!”
 • 8. pancser 2011. október 01. 23:23
  „7-hez! Én naív meg attól tartottam üres lesz az új tér a piacnapok kivételével.”
 • 7. GD 2011. október 01. 20:58
  „Szép körítést kapott a piac elején a "Roma élményfürdő". Ma láttam egy díszpéldányt közülük. A "hölgy" 150*120-as volt,a ruházata pedig nem állt másból,mint rá volt tekerve egy sötétítő függöny.... No comment.

  Javaslom az újságírónak,hogy egy fülledt nyári este kapja a hóna alá a fényképező gépét és sétáljon el a piac környékére és meg fog lepődni. A Riói városrészben érdekes dolgokat fog tapasztalni,felérne a riport egy szociológiai tanulmánnyal.
  De ez most az ünneplés ideje!!! :)”
 • 6. akela4 2011. október 01. 18:43
  „Az idő majd eldönti, hogy mennyire lesz időtálló, mert a kövek szerintem nagyon hamar a fagy áldozatai lesznek és majd össze lehet söpörni egy kupacba, gondolom a kivitelező szándékosan a legvacakabb anyagot szerezte be és megspórolt magának nem keveset!”
 • 5. poorman 2011. október 01. 17:16
  „Alex64!

  Felhívom a figyelmedet az el nem hanyagolható tényre, hogy az építés ideje alatt az Erzsébet-üzletházban üzelemlő boltok csak túlélőfelszereléssel voltak megközelíthetők.
  Szerinted ez normális?
  Esetleg ha Te volnál üzlettulajdonos ott, akkor mit szólnál?”
 • 4. Alex64 2011. október 01. 16:56
  „Kereskedők kártalanítása. Hát szerintem így, hogy egy kulturált környezetbe üzemeltethetik boltjaikat. Én nem értem ebben az országba mindenki a semmiért akar jövedelmet szerezni?”
 • 3. pancser 2011. október 01. 16:40
  „Szombatonként illetve piacnapon lehet, hogy lesz itt sok ember, sokan találkoznak de egyébként kihalt. Most már csak a képen nem szereplő részeket kellene eldózerolni. Most ott tartunk, hogy van egy szép tér csak város nincsen hozzá.”
 • 2. poorman 2011. október 01. 14:23
  „Ezt az 1 képet sikerült betenni? :)))))))))))
  Röhej!!! Tudósítás felsőfokon!
  Ákoska miért nem fényképezted le a CBA-tól a volt !-es iskola felé eső házakat is??
  Esetleg az nem olyan szép képet mutatott volna?
  Napittti, valóban a találkozások tere?? Mármint a cigányok találkozási terére gondoltál?
  Tisztelet a kezdeményezésért, de valóban így kellett ezt megcsinálni?
  Csak renényem van arra, hogy a behajtási rendeletet tiszteletben is fogják tartani, illetve ha a térfigyelők vmi szabálytalanságot észlelnek akkor a mosoni őrsről nagyon gyorsan osdaérnek a rend őrei.
  Szeretnék tudósítást hallani arról is, hogy a kereskedőket hogyan és miképp kártalanították.”
 • 1. senkialadár 2011. október 01. 14:18
  „hát el se hiszem milyen szép lett,ott éltem egész életem 2 éve eljöttem onnan azóta hogy átalakult hihetetlen nem is láttam még élőben...
  de másrészt meg annyira sajnálom hogy ez a szép terület a környéken lakók életstílusából adódóan pár éven belül ismét felújításra szoruló városrész lesz :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfiút gázolt egy autó, súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba

Kilenc éves helybéli kisfiú szaladt egy személyautó elé péntek délután Tejfaluszigeten.
Tovább olvasom