Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Aszfaltoznak Jánossomorján

A tervek szerint három utcát újraaszfaltoznak a tavasszal Jánossomorján, ha az idő is úgy akarja.

A jánossomorjai önkormányzat már tavaly szeretett volna három utcát újraaszfaltozni, ám az időjárás közbeszólt. A terveket a remények szerint idén tavasszal sikerül megvalósítani.

Jánossomorja tavaly 47 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a SAPARD-pályázaton a Dr. Dicsőfi, a Kereszt és a Csalogány utca burkolatának felújítására. A projekt teljes bekerülési költsége közel 65 millió forint, így az önkormányzatnak is jelentős önrészt kell hozzátennie a beruházáshoz.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta: már tavaly el szerették volna végezni a három, nagyon rossz állapotú utca burkolatának felújítását, ám – rajtuk kívülálló okoknál fogva – a pályázatok elbírálása elhúzódott, és csak tavaly szeptember végén kötötték meg a támogatási szerződést. Mire a közbeszerzési eljárás is lezárult, a rossz időjárás miatt a kivitelezők nem tudták elkezdeni a munkálatokat. A beruházás így áthúzódik az idei évre. Az önkormányzat a projekt megvalósításához szükséges önrészt természetesen nem költötte el, hanem áthúzódó beruházásként 2005-ben fizetik ki. Ha az időjárás kedvező lesz, március végén elkezdik a munkálatokat, amelyek várhatóan május végéig tartanak. A kátyúk kijavítását követően két aszfaltréteggel látják el az úttestet, majd kiépítik az útpadkát és a felszíni vízelvezető rendszert is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 öngyilkosság egy családban

Megdöbbentő családon belüli öngyilkossági sorozatra derült fény a közelmúltban. Négy generáció alatt tizenegyen vetettek véget önkezűleg életüknek egy mosonmagyaróvári családban. A legútobb egy 85 éves férfi lett öngyilkos, akinek gyermekei közül korábban hárman is maguk vetettek véget életüknek, és az egyik unokája is saját kezűleg oltotta ki életét. Tovább olvasom