Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Aszfaltozás és parkosítás

Várhatóan a héten be is fejeződik Jánossomorján a Dr. Dicsőfi, a Kereszt és a Csalogány utca aszfaltozása.

A múlt héten kezdődött, és várhatóan a héten be is fejeződik Jánossomorján a Dr. Dicsőfi, a Kereszt és a Csalogány utca aszfaltozása. Az útfelújítás az önkormányzat által biztosított önrész mellett 47 milliós pályázati támogatással valósul meg.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a jánossomorjai önkormányzat még tavaly 47 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott  SAPARD-pályázaton a Dr. Dicsőfi, a Kereszt és a Csalogány utca burkolatának felújítására. Ennek összköltsége közel 65 millió forint, így az önkormányzatnak is jelentős önrészt kell hozzátennie a beruházáshoz.

Még  tavaly  szerették volna elvégezni a három nagyon rossz állapotú utca burkolatának felújítását, ám a pályázatok elbírálása elhúzódott, és csak 2004. szeptember végén kötötték meg a támogatási szerződést. Mire a közbeszerzési eljárás is lezárult, a rossz idő miatt a kivitelezők nem tudták elkezdeni a munkálatokat.

Az elmúlt hetekben az időjárás kedvezően alakult, így  megkezdődhettek a munkálatok. A múlt héten a kátyúk kijavítását követően új aszfaltréteggel látták el a burkolatot, s a héten murvázzák az útpadkát, és kiépítik a felszíni vízelvezető rendszert is. 

 Kurunczi Károly polgármester elmondta: az útfelújítások mellett az önkormányzat saját költségén felújította a Dr. Dicsőfi Endre utcában az egészségügyi kombinát melletti parkot is. A régi növényzet helyett új fákat, tujákat ültettek, valamint egy térkővel kirakott járdát  építettek. A tervek között szerepel e területen egy parkoló kialakítása is. Erre csak jövőre van esély.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenyei kaszinóváros: Las Vegas a minta

Egy hétig élvezte a beruházók vendégszeretetét Las Vegasban Bezenye és Hegyeshalom polgármestere: ezalatt tanulmányozhatták a kaszinóváros felépítését és működését. Kedvező tapasztalatokat szereztek, s Vincze Zoltán szerint „annál rosszabbat itt sem szeretnének felépíteni”. Az amerikai befektetők szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy felépítik Bezenyén Euro Vegast. Tovább olvasom