Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ásványráró pénzügyi stabilizálása a cél

Két tősgyökeres ásványrárói polgármesterjelöltet utasított maga mögé a nyolc éve a településre költözött Tatainé Popp Rita.
A fiatal településvezető a község pénzügyi helyzetének stabilizálását tartja a legfontosabbnak.

Ásványrárón három polgármesterjelöltre lehetett voksolni. A szavazatok közel felét az nyolc éve a településre költözött, kétgyermekes édesanya, Tatainé Popp Rita szerezte meg, ezzel legyőzve a volt polgármestert, a több cikluson keresztül regnáló Böősy Imrét.

A fiatalasszony már négy éve is fontolgatta, hogy indul az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként. Akkor egy újabb gyermekvállalás terve miatt mostanra halasztotta elképzelését. A község utcáinak rossz állapota is meggyőzte arról, hogy változásokra lesz szükség mielőbb.

Tatainé Popp Rita – Az útjavításoknál szakmai tapasztalatomat kamatoztathatom.
Tatainé Popp Rita – Az útjavításoknál szakmai tapasztalatomat kamatoztathatom.

– Gödör gödör hátán – összegzi az utak állapotát az egyébként építőmérnök végzettségű polgármester, aki úgy érzi, műszaki szakmai tapasztalatát faluvezetőként tudja majd kamatoztatni. Nem érti, hogy az utóbbi időben a község miért nem pályázott útfelújításra, és hogy húsz év alatt miért csak egy utcát tudtak korszerűsíteni. Az új vezető arra is megoldást keres majd, hogy pályázati forrásból vagy lakossági támogatással végezzenek útfelújításokat. A legszükségesebbeket még a tél beállta előtt.

– Október 18-án lesz az alakuló ülés, addig is lehetőséget kaptam, hogy néhány szerződést, pályázati anyagot átnézzek, de a község teljes pénzügyi helyzetét még nem ismerem – magyarázza a harminchat éves, bonyhádi születésű Tatainé. Mint mondja, nyílt lapokkal szeretne kezdeni, hogy tudja mindenki, „honnan indult a falu". Fontosnak tartja az önkormányzati kft. átvilágítását, a szerződések áttekintését, a kintlévőségek kivizsgálását.

– A rendezési tervet is átvizsgálnám, hogy milyen területek állnak rendelkezésünkre, akár ipari, akár kereskedelmi vállalkozások befogadására. Ezzel is növelhetnénk a falu bevételeit – folytatja tervei ecsetelését az ásványráróiak első embere. Mint mondja, az autóbusz-közlekedés kérdése is foglalkoztatja, ez ügyben a Volánnal venné fel a kapcsolatot. Az egészségügyi szolgáltatásoknak helyet adó egészségház kialakításán is gondolkodik, de egy faluházra, szolgáltatóházra is szükség lenne.

– Sajnos az utóbbi időben nincsenek turisztikai célú szálláshelyek a faluban. Az idegenforgalom, a turizmus élénkítése is fontos feladatunk lesz, hiszen itt van mit megmutatnunk – hangsúlyozza a faluvezető, aki bízik benne, irányításával egy jól működő hivatal fog kialakulni.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Lone_wolf.. 2010. október 16. 09:27
  „blokkolnám”
 • 21. INVEKTUS 2010. október 14. 17:44
  „Az uthoz PÉNZ kell :)
  és ezt vagy itt vagy ott elökell teremteni
  :)
  EZ az ut kb 2 éven bellül aszfaltos lessz !!!!!!!!!!!!”
 • 20. Similabda 2010. október 13. 21:10
  „Kedves Marianna!
  Igen, miért ne kaphatna más is lehetőséget. Viszont az ártatlanság védelme is megillet mindenkit, és szerintem a Nuti nem mocskolódott mint inkább a magánvéleményét fejtette ki, mint ahogy Te is én én is. Ennek az lett a vége hogy össze akadt a bajszotok. Közben meg lehet hogy a magánéletben jóban Vagytok egymással. Akkor talán mondjuk meg Nutinak hogy hagyja ezt a témát, menjen oda a kutyusához és mint egy kullancs, szívja csak ki mindenét :) Csak a csont maradjon. Azt meg aki kapja, marja. Aki értette az vigyorogjon, aki nem az meg hadd gondolkozzon, úgysem jön rá SOHA! Üdv., és csak ügyesen ott a Polgármesteri Hivatalban!”
 • 19. OláhMarianna 2010. október 13. 19:54
  „Kedves Halas 001!
  16 éve itt lakó "őslakos" vagyok! Csak látom a dolgokat és szívok sok minden miatt, ahogy a nagy többség is. A képviselőkről és természetesen az ex-polgármesterről hallottam már ezt-azt. Személyes élményem is volt pár.
  Mivel nem én vagyok a önkormányzat könyvelője így pontos adatokat nem tudok. De szerintem talán még ő sem. A hitelek állásáról és a egyéb pénzügyi állapotokról majd az átvizsgálás után gondolom kapunk mindannyian tájékoztatást. Hogy mi lesz, az ennek a függvénye. Az összefogás tényleg nagyszerű lenne. Akár az utakat, járdákat is csinálhatnánk együtt. Egyik turista csalogató gyöngyszem egyébként a szememben az egész nyáron nem működő kút az ásványi buszfordulóban. Pedig csak egy kis odafigyelés hiányzott.

  Kedves Similabda!
  Akkor úgy veszem, hogy engedted a tegezést. A meglátásod szerinti "hiszti" nem az esti programnak szólt, hanem az általad már nem látható Nuti féle mocskolódó, személyeskedő levelének. Én nem is neki írtam, csak rám támadt névtelenségbe burkolódzva. Ha jól emlékszem 90-ben még a Böősy úrnak sem volt tapasztalata mégis kapott lehetőséget, akkor miért ne kaphatna más is.
  Üdv mindenkinek!”
 • 18. halas001 2010. október 13. 17:38
  „Tisztel józsipapa !

  Van már Egészségházunk, Szolgáltató házunk, Panzióink, 5 kultúrintézményünk/kocsmánk/, Adósságunk több, mint 50 millió, etnikumunk, sikertelen elképzeléseink és egyre több nem adózó vállalkozónk, és munkanélküli sikervadász.
  Ami hiányzik azaz összetartás, egymás iránti tisztelet, a pénz a pályázatok beindításához, a megfelelő szakértelem és empátia a faluhoz, a megteremtett értékek és környezet megbecsülése.
  Az lakosság érdektelensége szüli azt, hogy lakhelyünk sem a befektetők, sem a turisták számára már nem vonzó - és nem a termál kút hiánya - példát vehetnénk pl. Lipótról, ahol már csak egy sétát tenni a faluban is élmény a szép utcák és porták között.
  Főleg ezekben kellene változtatni megfelelő Államigazgatási és Pénzügyi szakértelemmel, mert az út építés sem fog menni ezek nélkül.”
 • 17. Similabda 2010. október 12. 21:10
  „Azért annyit én is hozzászólnék a vitatkozók leveléhez hogy röhejesek Vagytok hogy marakodtok. Amúgy ilyen helyen igenis tegeződés megy, akinek nem tetszik annak el lehet menni...ugye ismerős elvtársnő? És nehogy má´ egy égből pottyant, szivárvány színű ejtőernyő találja fel a spanyol viaszt! Kell az ambíció és a fiatalság, de ha minden úgy menne ahogy azt elképzeljük elsőre, akkor már vezető nagyhatalom lenne nyamvadt kis országunk. 20 év tapasztalatot nem ellensúlyoz a fiatalság, ezt én a fiatal fejemmel is belátom. Egyébként sok sikert a polgármester asszonynak! Oláh Mariann meg nehogy már rosszul legyen! Talán nem volt éjel f.sz hogy ilyen hisztis? Üdv...”
 • 16. jozsipapa 2010. október 12. 20:03
  „Jó egészséget kívánok az agilis fiatal polgármesternőnek! Legyen eredményes a törekvése, kamatoztassa a szakértelmét az egész közösség javára! A cikkben azok a kifejezések, hogy átvizsgálnám, növelhetnénk, venné fel stb mielőbb legyenek jelen sőt akár rövidesen múlt idejűek!”
 • 15. halas001 2010. október 12. 19:13
  „Ki ez az OláhMarianna?
  Csak nem Ő is nyolcéves őslakos?
  Sok fogalma nem lehet a faluról, bár az igaz, hogy ingatlanjaink vásárlóértéke már a Duna feneke alá sűlyedt.
  Tud-e arról, hogy az október 3.-i nappal 50 milliós jelzáloghitele járt le a falunak?
  Ismeri a megválasztott képviselőket, akik közül többen csak bólogattak az előző ciklusokban vélemény nélkül az elhibázott befektetési döntésekre?
  Most mi lesz a faluval a továbbiakban, hitbizomány ?
  Újra előkerül a volt VB titkár, mert szakértelem azért nem ártana a Jegyző mellett sem.
  Sok sikert a tervekhez, az idő majd mindent bizonyítani fog .
  Gratula a nyerteseknek és sok sikert a terveikhez, csak nehogy újabb szinkron középületekkel és cselekedetekkel gazdagodjunk.”
 • 14. OláhMarianna 2010. október 11. 20:02
  „Nuti!
  Még valamit, akkor ugye az a véleménye, hogy az a 753 szavazó is elhúzhat a családjával együtt, aki nem a régi polgármester mellett döntött. Ön szerint ők mind vakok és ostobák? Mert én nem hinném! Talán a kisebbség él tévedésben, nem gondolja? Érdekes, amikor tavasszal a választók többsége a változás mellett voksolt, akkor gondolom Ön kánkánt járt örömében. Akkor most miért nem veszi tudomásul, hogy Ásványráró is változást akart. Egyébként sem egészséges, ha valaki ilyen hosszú ideig tölti be ugyanazt a pozíciót.
  Üdv”
 • 13. OláhMarianna 2010. október 11. 19:47
  „Nuti!
  Látom az észérvekre nincs válasz. Mert Ön biztos olyan fontos itt a faluban, hogy még a teljes nevét sem meri kiírni. Már nagyon kíváncsi vagyok a kilétére. Talán azért ez a izgalom és vádaskodás, mert félelem van a dolgok mögött?
  Pedig, gondolom ismerjük egymást. Remélem mielőbb része lesz a munkahelykeresés gondjaiba! Úgy látszik a válság csak a Böősy Imre vezette falut érintheti hátrányosan, másra nem volt hatása. De az 1 millió munkahelyből sem lett semmi. Ma 21 álláshirdetés volt e honlapon.
  Egyébként az iskolaigazgatóval is közölhetné, hogy itt semmi hasznunk nincs. Ha ő is ezt állítja, már itt sem vagyunk, de a gyerekek biztos nem!
  Egyébként hőn szeretett ex-polgármestere áldásos ténykedése miatt a házunk a felét sem éri annak, mint egy normális állapotú településen. Ráadásul eladhatatlan itt szinte minden ház. És mi a véleménye a sumákba szétveretett moziról?
  Üdv”
 • 12. OláhMarianna 2010. október 11. 16:00
  „Kedves Nuti!
  Bocsásson meg, a csirketelepet majdnem elfelejtettem a több mint fél tucat alkalmazottjával. Ezen kívül szinte semmi munkalehetőség nincs a faluban. Büszkék lehetünk erre is. Máshol gyárak vannak.
  A szélkerék lehetőségét is botorság volt kihagyni. Szép pénzt kapnak utána a települések.
  Tényleg üdv.”
 • 11. OláhMarianna 2010. október 11. 15:52
  „"Kedves" Nuti!
  Én ilyen faragatlan és modortalan megnyilatkozás után nem vagyok hajlandó befogni a számat. Mielőtt letegezne, illene bemutatkozni. Leírnám, hogy mennyire nyitva volt a szemem és a fülem. Csak én nem szoktam másokat mocskolni, pláne nem névtelenül.
  Egyébként a Sportcsarnokra való még az átkosban gyűlt össze, az iskola akkor is épült. A focipálya gyakorlatilag csak fű, és kapu (nagyon büszkék lehetünk rá, meg lehet nézni a Lipótit). A körforgalomban az önkormányzati rész állítólag még mindig nincs kifizetve. A hivatal az előző épület eladásából és egy félig önkormányzati épület felújításával, bővítésével létesült. A Kálvária és hogy ki ne hagyjam a Mária-szobor nem csak az önkormányzat munkája, egyébként tényleg borzasztó nagy beruházás. Mielőtt jönne az iskola- és óvodafelújítással, a legnagyobb probléma velük a "tökéletes időzítés", úgymond SEMMI nem számít, csak jól jött volna a választásra. Még szerencse, hogy egy hét nem volt elég az óvoda ablakcseréje utáni belső javítására, így még mindig a tornacsarnok az óvoda, ezért az iskolások 6 fokban és undorító ködben kint tornázhattak. (Remélem fizeti az esetleges gyógyszerköltséget, ha már így letegezett.) A játszótér sajnos olyan hányaveti módon lett megépítve, hogy borzasztó. Kár a játékokért. Ingyen könyv (ami nekünk sajnos nem jelentett semmit) máshol évek óta van, de sok helyen e mellé még pénzt is adnak. De ez is csak a választásoknak szólt. Út a Deák utcán kívül egy méter se épült, csak nyeljük a port, s ha sok az eső dagasztjuk a sarat és elharapjuk a nyelvünket a sok gödörtől. Különben folytathatná a sort, csak az a baj, hogy nincs mit.
  Jó lenne, ha inkább ön venné le a rózsaszín szemüvegét és belátná, hogy ez 20 évre vetítve nem teljesítmény egy ilyen létszámú településtől. És számos visszaélésről tudok, csak nem írom le, mert még feljelentene rágalmazásért. Majd egyszer személyesen elmesélem.
  Tömören ennyit.
  Minden jót és szép napot! (Ugyanis nem vagyok haragtartó.)”
 • 10. nuti 2010. október 11. 14:13
  „Oláh Marianna!
  Mielőtt másokat oktatnál, inkább nyisd ki a szemed! .......
  Képzeld! Ezalatt a 20 posvány alatt készült el az iskola, tornacsarnok, focipálya, körforgalom, Kálvária, új Polgármesteri Hivatal! Soroljam még! <moderálva személyeskedő>”
 • 9. duhos2 2010. október 11. 10:46
  „Legalább úgy néz ki mint egy nő. Ez is valami.”
 • 8. OláhMarianna 2010. október 11. 10:33
  „Kedves Invektus!
  Tökéletes az álcája, de ha sértegetni akar valakit, adja hozzá a nevét, ha meri. Én nem kérkedek a jó emberismeretemmel, de meg van a véleményem az ilyen magatartásról.
  Egyébként szurkolok az ifjú polgármester-asszonynak, hogy sikerüljön kihozni Ásványrárót a két évtizedes posványból.”
 • 7. tudo 2010. október 11. 09:06
  „Úgy tudom Böősy Úr nem 8 éve hanem tán 20 évet is polgmesterkedett.Biztos jó lesz a váltás,de ne legyen harag a 2 személy között.Jó a fiatal lendület ,de kell a rutin a jóindulatu tanácsokkal.Jön majd a Szigetköz megmentő sellő stb.A fotós előtti pózolásról aztán le kell szokni,mert visszaélhetnek vele.Sok sikert ,még hallunk olvasunk róla( ja és ne szőküljön be.)”
 • 6. Ogre 2010. október 11. 07:15
  „A nulla az elmult 8 év volt...”
 • 5. INVEKTUS 2010. október 10. 21:37
  „jó emberismerö vagyok de ez 0 nulla”
 • 4. hablaty 2010. október 10. 07:20
  „Amennyiben a polgár mester asszony olyan okos, mint amilyen csinos igen szép jövő előtt áll Ásványráró.-)))
  Sok sikert a munkájához!”
 • 3. Magyarka1 2010. október 09. 12:10
  „"Áldott legyen a szív, mely hordozott,
  és áldott legyen a kéz, mely felnevelt.
  Legyen áldott eddigi utad,
  és áldott legyen egész életed.

  Legyen áldott Benned a Fény,
  hogy másoknak is fénye lehess.
  Legyen áldott a Nap sugara,
  és melegítse fel szívedet.

  Hogy lehess meleget osztó forrás,
  a szeretetedre szomjazóknak.
  És legyen áldott támasz karod,
  a segítségedre szorulóknak.

  Legyen áldott gyógyír szavad,
  minden hozzád fordulónak.
  Legyen áldást hozó kezed,
  azoknak, kik érte nyúlnak.

  Áldott legyen a mosolyod,
  légy vigasz a szenvedőknek.
  Légy te áldott találkozás,
  minden téged keresőnek.

  Legyen áldott immár,
  minden hibád, bűnöd, vétked.
  Hiszen aki megbocsátja,
  végtelenül szeret téged.

  Őrizzen hát ez az áldás,
  fájdalomban, szenvedésben.
  Örömödben, bánatodban,
  bűnök közti kísértésben.

  Őrizze meg tisztaságod,
  Őrizze meg kedvességed,
  Őrizzen meg önmagadnak,
  és a Téged szeretőknek."”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan az autópályán, szemben a forgalommal

Tömegbalesetet okozhatott volna az a 43 éves hegyeshalmi nő, aki a menetiránnyal szemben közlekedett… Tovább olvasom