Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Árvízvédelmi együttműködés Mecsér és a Pannon Egyetem között - fotók

A példaértékű együttműködési megállapodást Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán mecséri polgármester írta alá július 11-én Veszprémben.

A Pannon Egyetem aktív szerepet vállalt a júniusi dunai árvízvédelmi munkálatokban, együttműködve a katasztrófavédelem munkatársaival és az érintett településekkel. Katasztrófahelyzet a jövőben is kialakulhat, ezért gyors segítségnyújtásra szükség lehet.

Ennek intézményesített formája az a példaértékű együttműködési megállapodás, amelyet Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán mecséri polgármester írt alá július 11-én Veszprémben.


Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán aláírja a megállapodást
Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán aláírja a megállapodást


A Pannon Egyetem társadalmi felelősségvállalása értelmében kötelességének tekinti vészhelyzetben a rendelkezésére álló eszközökkel történő segítségnyújtást, ennek hatékonyságát segíti elő a példaértékű és egyedülálló együttműködés Mecsér Község Önkormányzata és a Pannon Egyetem között.

A megállapodás keretében az egyetem vállalja, hogy Mecsér község polgármesterének megkeresésére veszélyhelyzetben a lehetséges legrövidebb időn belül rendelkezésre áll a veszély elhárítása érdekében.

A segítségnyújtás a vészhelyzet eljárásrendjének megfelelően, önkéntes munkák felajánlását, megszervezését és további kölcsönösen egyeztetett más típusú, nem anyagi jellegű támogatást foglal magában.

A Pannon Egyetem rektora június 8-án rektori biztost nevezett ki a védelmi munkálatok koordinálására dr. Szabó Lajos megbízott dékán személyében.

A rektori biztos operatív bizottságot állított fel. A bizottság feladata volt, hogy az egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai, illetve hozzátartozók, segíteni akaró városlakók egységes, szervezett keretek között hatékonyan tudjanak részt venni a védelmi és helyreállító munkálatokban.

Az egyetem felhívására jelentkező több mint 100 önkéntes a júniusi árvíz során is egyedülálló módon segítette a védelmi munkálatokat, június 9-én Esztergomban, június 10-én Baján, június 11-én Bátán, június 13-án Mecséren.

A példaértékű szerepvállalásért köszönetét fejezte ki Dr. Friedler Ferenc rektor, a települések nevében Csaplár Zoltán polgármester, a katasztrófavédelem nevében Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Dr. Szabó Lajos egyetemi docens, a Gazdaságtudományi Kar dékánja az árvízi segítségnyújtás egyetemi szintű megszervezésében és lebonyolításában az operatív bizottság vezetőjeként, rektori biztosi minőségben végzett kimagasló tevékenységéért Pro Universitate Pannonica Nagyezüst fokozatú kitüntetésben részesült.


Dr. Szabó Lajos kitüntetése
Dr. Szabó Lajos kitüntetése


A dunai árvíz során a Pannon Egyetem Operatív Bizottságának tagjaként végzett példamutató munkájáért Rektori Dicséret oklevelet vehetett át Dr. Bognárné Sabjanics Angéla főtanácsos, Gombás Kornél, a Külső Kapcsolatok Irodájának munkatársa és Mészáros Péter, a Műszaki Informatikai Kar hallgatói referense.

A védelmi munkálatok során tanúsított háromnapos helytállásáért Rektori Dicséret oklevélben részesült Gáspár Tamás, Harmath Ferenc, Leimeiszter Ferenc, Molnár György és Rozmán Róbert.

Az ünnepségen részt vevő hallgatók, oktatók és a városlakók a védelmi munkálatokban nyújtott aktív szerepvállalásukért, példaértékű együttműködésükért és helytállásukért emléklapot vehettek át a rektortól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi címet kap Lébény

Tizennyolc településnek adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök július 15-ei hatállyal. Tovább olvasom