Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Árvízkárosult gyerekeket táboroztatnak

Kilencedszer szervezi meg táborait a gyermekjóléti szolgálat. Ezekben több gyermek részvételét a mosonmagyaróvári és néhány környékbeli önkormányzat támogatja.

A Lajta-parti város emellett borsodi árvízkárosult gyerekeket is vendégül látna.

Míg a korábbi években hetente negyven gyereket táboroztatott a gyermekjóléti szolgálat nyári táborában, tavaly ez a szám harminc alá csökkent. Egyre kevesebb szülő tudja ugyanis kifizetni a táborozás heti 6500 forintos költségét. Néhány családot a mosonmagyaróvári önkormányzat támogat, így a rászoruló gyerekek ingyen vagy fél áron táborozhatnak.

– Június 28. és augusztus 6. között heti turnusokban szervezünk tábort színes programokkal. Ez a korábban működő nyári központi napközit hivatott pótolni – magyarázza Pinkéné Bodnár Zsuzsa szolgálatvezető. Hozzátette: lobbiznak azért, hogy visszahozzák újból az iskolai nyári napközit, mert sok szülő nem tudja megnyugtatóan elhelyezni gyermekét, míg ő dolgozik.

Június 28. és augusztus 6. között szervez táborokat idén a gyermekjóléti szolgálat. Felvételünk illusztráció
Június 28. és augusztus 6. között szervez táborokat idén a gyermekjóléti szolgálat. Felvételünk illusztráció.

Június 28-tól az első hat héten hétfőtől péntekig várják az érdeklődő gyerekeket a ˝bejárós˝ táborba, melynek központja idén is a Flesch Károly Kulturális Központ lesz. Innen ellátogatnak a termálfürdőbe, az Itató szabad strandon sportnapon, kézműves-foglalkozásokon szórakozhatnak a gyerekek, lesz íjászat, biciklitúra is. Péntekenként Budapestre kirándulnak, ahol megtekintik a planetáriumot, a Csodák Palotáját vagy az állatkertet.

– Táborainkat az önkormányzat támogatja, néhány rászoruló gyermek díját vagy annak felét átvállalja a város, turnusonként tízét. Pályázaton 150 ezer forintot nyertünk és a Flexum Dolgozói Alapítvány is felajánlott százezer forintot a termálbelépők támogatására – mondta el a szolgálatvezető.

A hetedik héten, augusztus 9-től 14-ig Doborgazra ˝települnek˝ át, erre a mosonmagyaróvári gyerekek mellett zömében a kistérségben élők jelentkezhetnek. Pinkéné szerint kiemelendő, hogy néhány település – mint Jánossomorja, Károlyháza vagy a Baráti Kör Újrónafőért civil szervezet – hangsúlyt fektet gyerekei támogatására, így némelyek közülük ingyen vagy fél áron táborozhatnak.


Befogadó családokat keresnek

– A gyermekjóléti szolgálat és a helyi önkormányzat közösen kezdeményezi az árvízkárosult családokból származó gyerekek táboroztatását. Ezekben a családokban minden forintra szükség van. Ennek ellenére e gyerekeknek is szükségük van élményekre, és arra, hogy kicsit feledhessék az árvíz által okozott traumát. Ezért szeretnénk őket meghívni Mosonmagyaróvárra – tájékoztatott dr. Nagy István alpolgármester. Aki tudja vállalni, hogy augusztus 1. és 8. között egy vagy két gyereknek szállást, valamint reggelit és vacsorát biztosít, a gyermekjóléti szolgálat a 203-266-os telefonszámán jelezheti szándékát. A vendégeknek a szolgálat munkatársai szerveznek napközben programokat, ebédjüket a város támogatja.

Olvasóink írták

 • 9. invektus 2010. június 25. 20:14
  „:)
  azok a szerencsétlen gyerekek mit sem tudnak a mutyizásrol
  én örülök neki hogy igy van
  MERT SENKI DEDE SENKI <moderálva>!!!!!!!!!!!!!
  ne cáfoljon meg A GYERMEK A JŐVŐ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. RickCartman 2010. június 24. 19:20
  „a huszadikai tűzijáték csak azoknak fáj, akik az "országimázs" fedőnevű akcióban ebből jót kaszáltak, most hoppon maradnának, nem baj, volt már Országimázs Központ, majd lesz megint, tapsolhatnak a haverok”
 • 7. deadcode 2010. június 24. 12:39
  „<moderálva> mennyit kaptak már? ne linkeljen nekem senki semmi hülyeséget mert még a csapból is az folyik hogy akinek esetleg nincs biztosítása,az önkormányzat fizeti a károkat, most hallottam hogy lehet hogy a 20ikai tüzijátéknak is annyi,mert az árvíz károsultaknak megy az ára, hát komolyan mondom már nem normális itt senki”
 • 6. www0325 2010. június 24. 08:41
  „Hihetetlen, hogy van olyan, aki a NAGY BAJBAN lévő GYEREKEKTŐL sajnálja a segítséget!
  Egy élet munkáját söpörte el a víz! 10-szer, 100-szor ennyit kellene kapniuk, amit eddig kaptak!”
 • 5. sicc 2010. június 23. 23:27
  „Deadcod csak nem irigyled őket???
  Azon a környéken nincs munka, kevés a fizetés.Egész életük munkája ment tönkre.Kiszolgáltatottak .
  De te remélem soha nem fogod ezt átélni!!! Fogalmad sincs miről beszélsz!”
 • 4. LoTTo(TM) 2010. június 23. 21:42
  „deadcode nem kívánom hogy csak egy percig is a helyükbe legyél...
  okos felvetés !”
 • 3. rezi 2010. június 23. 21:01
  „Na ezt nézd meg <moderálva>!

  http://www.boston.com/bigpicture/2010/06/european_flooding.html

  Szegényeknek mikorra fizetnek meg mindent?

  NEM MODERÁLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. deadcode 2010. június 23. 14:48
  „szerintem meg nem. kaptak már elég pénzt,ételt,meg mindent,napi több kamion segély ment nekik,most már csak rendbe jönnek amíg a biztosító meg az önkormányzatok 0 ra fizetik a kárukat”
 • 1. invektus 2010. június 23. 14:23
  „HELYES ÉN IJEN HIREKET AKAROK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább szépül az ország legvirágosabb települése

2009-ben Lipót nyerte meg a Virágos Magyarországért verseny település kategóriájának első díját, így… Tovább olvasom