Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Árvay István, az érdemi munkára koncentrálna

Kevesebb bizottsággal, egy alpolgármesterrel és tanácsadók nélkül szeretne dolgozni Árvay István, Mosonmagyaróvár új polgármestere.

– Mi változott a hivatalban az egy héttel ezelőttihez képest?

– Semmi, ott folytattuk a munkát hétfőn, ahol pénteken abbahagytuk. Egyelőre nem is tervezek változtatásokat a hivatalban, csupán a polgármesteri titkárságot szeretném
megerősíteni.

– Miként értékelik a választási eredményt?

– Az alacsony részvétel mellett sem csökkent, sőt, kismértékben nőtt a négy évvel ezelőttihez képest a támogatottságunk. Eszerint részünkről jól sikerült a mozgósítás. A polgármesterjelöltre pedig többen szavaztak, mint a képviselőkre együtt.

Árvay István, Mosonmagyaróvár új polgármestere nem tervez változtatásokat a hivatalban.
Árvay István, Mosonmagyaróvár új polgármestere nem tervez változtatásokat a hivatalban.


Négy éve párharc volt a jobb oldalon, amit mostanra sikerült megoldanunk és teljes egységet létrehoznunk. A szavazástól távol maradók többsége a másik oldal szavazói voltak. Sikerült elérnünk a kitűzött célt, a tíz körzet mindegyikében a jelöltünk győzött.

– Lesznek változások az önkormányzat felépítésében a korábbihoz képest?

– A bizottságok kialakításánál a praktikumot tartom szem előtt. A korábbi hat helyett legfeljebb négy bizottság létrehozásával számolok és egy alpolgármester segíti majd a munkámat. Így mindketten két-két bizottságot felügyelünk és a képviselők munkája is könnyebbé válik. Emellett nem lesznek polgármesteri tanácsadók és legfeljebb két tanácsnok segíti az önkormányzat munkáját.

– Miként lesz a hatból négy bizottság?

– Az ügyrendi bizottság beolvadna a pénzügyibe. A mosoni bizottság megszűnne, a tagjait integrálnánk az önkormányzat szakbizottságaiba. Erről a Mosoni Polgári Körrel többször egyeztettem. A korábbi oktatási, kulturális és sportbizottság elnevezése társadalmi kapcsolatok bizottsága lesz. A gazdasági bizottság kiegészül a városüzemeltetési elnevezéssel, míg a szociális bizottság az esélyegyenlőségivel.

– A bizottsági helyeket elosztották már?

– A választás eredményének fellebbezése miatt egyelőre kötött a kezem a bizottsági helyek kérdésében. Jelenleg egyeztetések folynak ez ügyben. Az alpolgármesteren viszont nem kívánok változtatni, Iváncsics Jánost javaslom a továbbiakban is erre a posztra.

– Milyen változást hoz a polgármesteri tisztség a magánéletében?

– Polgármesterként is az érdemi munkával szeretnék foglalkozni elsősorban, nem a reprezentációval. Ennek nagy részét átadnám az alpolgármesternek, bizottsági elnököknek és intézményvezetőknek. Továbbra is próbálok személyesen részt venni a bizottsági üléseken. Miután korábban is ezt a munkát végeztem, úgy gondolom, nem hoz nagyobb változást a családom életében sem ez a tisztség.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetések a zenei világnapon

A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zenei világnapi rendezvényén zsúfolásig megtelt a… Tovább olvasom