Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Árokba hajtott egy kamion a 86-oson

A szlovén kamion sofőrje elveszítette uralmát a jármű felett és az árokba hajtott Jánossomorjánál. A pótkocsi felborult.
Egy szlovén rendszámú Mercedes kamion haladt a 86-os főúton Mosonmagyaróvár felé szerda reggel, amikor Jánossomorja után a sofőr vélhetően relatív gyorshajtás miatt elvesztette uralmát a jármű felett. A kamion a kavicsos útpadkára hajtott, majd az árokban állt meg, miközben a pótkocsija felborult.

Fotók: Méhes Ákos


A balesetben személyi sérülés nem történt.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Lone_wolf.. 2010. december 10. 20:52
  „Szitu :)”
 • 30. Imcsi 2010. december 10. 10:13
  „Minden járműkategóriában vannak jó és rossz emberek! Csak a rosszaknak "jobb" a sajtója!”
 • 29. corsa 2010. december 09. 14:50
  „Én már láttam olyat mikor két kamionsofőr egymást verte vasrúddal ! Meg egymás blombáját levágták! Kérdem én hol az összetartás?”
 • 28. 01010 2010. december 09. 13:50
  „NE ÁLLTALÁNOSÍTSUNK!!!!

  27-t " egy Naviban nincs benne,hogy a belvárosba kell menned"
  TÉRKÉPET TE megszoktad nézni mert azon látható. Vagy kopasz modon irány a VAKVILÁG???
  A navi ban látható a térképen hogy település széle vagy belseje...aki nem tudja értelmezni az ... :(
  Aki a naviban a földútat is beikszeli az a KRESZT is érti /értelmi képességei lehet hogy kicsik/
  NE ÁLLTALÁNOSÍTSUNK!!!!
  Ez a kamionos bealudt igaz a maradék 4000 azon a napon a 86 os on nem aludt Túl mélyen/baleset nélkül meguszta/!!”
 • 27. Mankapunka 2010. december 09. 13:35
  „24. 01010 2010.12.09. 10:00

  Ha te is elmennél külföldre,vagy valaha is dolgoznál a szakmában,akkor tudnád,hogy néha olyan címeket adnak meg a faxon,hogy berosálnál tőle,mert néha az iroda címét adják meg,közben nem is oda kell menni,de ezt csak akkor tudod meg,ha már ott vagy,mert egy Naviban nincs benne,hogy a belvárosba kell menned.”
 • 26. Szitu 2010. december 09. 10:21
  „No akkor tisztázzunk valamit,mielőtt még azt hiszitek hogy jókat fröcsögök itt,oszt ez jólesik nekem.
  Nem tudom miről beszélek?? Nem ismerem ezt az életet ? nem tudom mennyit kell tanulni mire kamionos lesz valaki ??,
  No akkor hogy tiszta legyen a kép...
  Fullos a jogosítványom busz kivételével,ADR,Tréler,Daru,Könnyűgép,nehézgép,Kortó,Nemzetközi jogsi,PÁV,digitkártya,és minden ami kell.
  Ültem kamionon,a családban van speditőr,pénzváltó-matricás,volt kamion vámos,stb.
  Nem útálom a kamionosokat,de ha az életemmel játszik,és beszólogat,akkor nincs pardon,ütök.
  Nem álmodok róla,hanem megteszem,függetlenül attól hogy van összetartás avagy sem.
  65 kilós hülyegyerek ne legyen már kicombosodva mert 20 tonna van mögötte. Ennyi.
  Ja,és Szitás Róbert vagyok Mosonmagyaróvárról,mert a véleményemet minden körülmények között felvállalom,és nem szoktam csak úgy a levegőbe írogatni nemlétező dolgokat.
  Lehet rá gombot varrni anonim okoskodók...”
 • 25. nosigno 2010. december 09. 10:03
  „Kedves Szitu!
  Te látod a kamionosokat, de nem ismered őket. Te arról legfeljebb álmodtál, hogy megvertél 3 kamionost. Tudod, a kamionosok között olyan összetartás van, ami egy szakmában sincs. Ha Te kezet emeltél volna egyetlen kamionosra is és ezt egy másik meglátja, akár a móvári felüljáró közepén is megáll , hogy a kollégája segítségére siessen.
  Nem kell itt hinteni a púdert, máshol játszd a nagyfiút. :))”
 • 24. 01010 2010. december 09. 10:00
  „http://www.kisalfold.hu/embargo/bevitte_a_gps__a_hansagi_lapba_a_kamionost/2166219/
  "A rendszer a tervezéskor valószínűleg figyelembe vette a gyalogos- és kerékpárosutakat is, így a Hanság kellős közepére irányította a kamiont."
  Ő is kamionos ...na ilyen idióták is vannaka KAMIONOSOK ....Pedig nem "úrivezető "volt :)
  Ha a Gps t nem tudja beállítani, akkor a Kreszt biztosan tudja alakmazni?????”
 • 23. Mokika 2010. december 09. 07:50
  „IDÉZET KÖVETKEZIK: "Jelzem,tisztelem a kivételt,de azért ne essünk már hasra eme roppant sok agyat és végzettséget igénylő szellemet próbáló szakmától...."

  Kedves Szitu!!!!!!!

  Nem azért,hogy vitába szálljak Veled,de a fenti mondatod azért erősen degradáló,nem? Képzeld én közgazdasági szakközépiskolába jártam,és még tovább is tanultam,de hogy őszinte legyek,nem mindig bírom követni azt,ahogy a férjem számolja pl. a vezetési-pihenő időket,az elszámolást,a fogyasztást,stb. Többet,többfélét kell adminisztrálniuk mindennap! A végzettségről meg annyit,hogy lehet,hogy nem kell egyetemi diploma a kamion vezetéséhez,de rengeteg vizsga,tanfolyam igen. Képzeld,amikor az én Uram ADR-tanfolyamra járt,na az,kemény volt. Vagy a nemzetközi tanfolyam és vizsga!! Felnőtt férfi fejjel,tudod,ezek baromi nehéz dolgok.
  Ezzel csak azt szerettem volna elmondani,hogy nehogy már azt hidd,hogy elég,ha valaki elég bunkó,meg buta barom és már be is ülhet a vezetőfülkébe és elindulhat!!!!!!!!!!!!!!!
  Az meg,hogy elvertél valakiket,hát én azért erre nem lennék büszke! Emlékszel arra,amikor a Trabantos lelőtte Budapesten a kamionsofőrt? Én igen. Joga volt elvenni egy ember életét,egy Családtól a férjet,az Apát? Szerintem nem.
  Nekem a Te hozzászólásodból az jött le,(ezek az "alapból lesz.." kifejezések),hogy egy kissé (vagy nem kissé) Te érzed magadat feljebbrendűnek másokhoz képest.
  Szép napot!”
 • 22. Mankapunka 2010. december 08. 22:20
  „13. Mokika 2010.12.08. 18:18

  Én nem haragszok. Nekem nem kell bemutatni e életvitelt. Általában én vagyok az,aki az elsők között áll ki a hivatásosokért.

  Írtam már a múltkori cikkhez is,hogy van felvétel a céghez,ahol dolgozok,és nem igazán jönnek az emberek,pedig megmutathatnák,hogyan is kell vezetni,pakolni,cirkálni az ország elhagyatott pontjain.
  Pedig minden nap otthon aludhatnak,és ha jól viselkednek,akkor 1 hónap után hazajárhatnak a kocsikkal.

  A sok okoskodó vezetéstechnikáját megnézném a Szákszend-Szák-Dad-Bokod-Pusztavám-Mór vonalon,ahol azzal nyit a tábla,hogy ezen az úton nincs hóeltakarítás,és alig fér el a teherautó meg a helyközis busz.”
 • 21. Szitu 2010. december 08. 21:19
  „Bocsánat Mokika,a neved elírásáért.”
 • 20. Szitu 2010. december 08. 21:17
  „Mokka.

  Amiket írtál és idemásoltál,az mind igaz....Azokra igaz,akik normálisak,nem pedig az ostoba nyálát verő kamionosok közé tartoznak.Kérdezz meg egy benzinkutast,vagy egy speditőrt,esetleg egy sima pályamatrica árust...No komment,én valóban tudom miről beszélek.
  Én magam is sajnálom azt aki onhibáján kívül balesetezik.Azt viszont nem,sőt,azt mondom dögöljön meg az út szélén,aki nem tartja be a pihenőidőt,az előzni tilos táblát,játszik a tahókártyával,vagy a digit plasztikkal.
  Nem kell kamionra ülni ha rohan haza pár nap után,és ezért siet.Akkor otthon kell maradni.senkit nem kényszerítenek kamionra,az egy választás...
  Eddíg életemben 3 kamionost vertem el,de nagyon.És mindegyik fel volt háborodva miatta.Pedig csak nem tetszett hogy a móvári felüljárón az egyik feltolt a szalagkorlátra,a másik lekürtölte a hajamat az autópályán,és nemzetközi kozépujjas gesztusokkal kommentálta,hogy milyen jogon villogtatok neki,mikor ő éppen előz egy másik,amúgy szabályosan 80-al haladó kollégát,a harmadik meg azzal nyitotta ki a pofonosládát,hogy bunkón lehordott,mert szóvá mertem tenni neki,miszerint attól hogy vészvillogózik a bolt előtt,még nem biztos hogy azt el is hiszi neki bárki.
  Hát ők így jártak.És szívbaj nélkül pofánverem a következőt is,aki nem tud 20 métert gyalogolni.És leszarom hogy esik az eső,nekem is.És leszarom hogy papucsban van,vegyen fel cipőt.És alapból leszarom hogy a nagy többség feljebbrendűnek érzi magát,mintha kamionosnak lenni olyan kiváltságos dolog lenne.
  Jelzem,tisztelem a kivételt,de azért ne essünk már hasra eme roppant sok agyat és végzettséget igénylő szellemet próbáló szakmától....”
 • 19. Mokika 2010. december 08. 20:18
  „És hogy egy kis dicséret is beleférjen:

  16. hozzászólás Kisgyerek430 2010.12.01. 12:20

  Mokika a férjed büszke lehet hogy ilyen felesége van mint TE!balesetmentes közlekedést mindenkinek...én 2kor indulok sopronba:D

  17. hozzászólás Mokika 2010.12.01. 12:46

  Köszönöm,Kisgyerek! Igyekszem.

  Én azt az elvet vallom,hogy az ő szakmájában a legfontosabb a biztos családi háttér. Hogy rendben el legyen készítve minden útra,legyen elég kajája és ha belenyúl a táskájába,csukott szemmel is megtalálja,amit keres. Amikor megismertem,már ezt csinálta,én meg beletanultam. Hét közben fagyasztom le a kaját,amit aztán majd elcsomagolhatok neki a köv. héten,de hétvégén a kedvenceit főzöm,nevelem(próbálom!) a gyerekeket,intézem az ügyeinket. És mindig nagyon várom haza,épen,egészségben!!!!!!!!! De minden kamionosfeleség ezt teszi velem együtt!!!
  Mert ne felejtsük el,mindenkit hazavárnak!!!!!!! Ő most is az említett 86-oson tart Szlovákia felé,Itáliából jön.
  Te is vigyázz magadra,sz..t a kerekek alá!!!!!!!!!!”
 • 18. Mokika 2010. december 08. 20:15
  „ÉS MÉG EGY KEDVES EMBER:
  31. hozzászólás tommy13 2010.10.29. 10:38

  minek sírni , szabályokat be kell tartani, valakinek nem tetszik akkor munkát kell váltani.. nem kötelező kamionsofőrnek lenni ....

  "- autópályán 80 km/óra,
  - lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra,
  - lakott területen 50 km/óra"

  ezt meg kőkeményen betartatnám hisz ott a "tahóóógráf" jah és nem átlagsebesség hanem megengedett max!!! ha az útviszonyok megengedik .... ennek ellenére főútvonalon ha szgk megy 90-el nézheti a tükört mikor próbál előzni egy tahóóó....

  Kivételek mindig vannak....”
 • 17. Mokika 2010. december 08. 20:14
  „Még egy "gyöngyszem" és Trucker rá adott válasza 10. 29.-ről:

  41. hozzászólás hard 2010.10.29. 12:05

  Ha ilyen szar kamionosnak lenni miért nem választanak másik szakmát? Vagy mégse olyan szar?

  43. hozzászólás
  TRUCKER 2010.10.29. 12:34

  HARD! MERT NEM TUDNAL REGGELENTE MIT ENNI!!!!!!!! Mert nem lenne mivel fürdeni stb.... A kamionos teszi a segged alá a széket meg eléd a tévét hogy ete ne maradj le az idiota sorozatodról! Végig gondoltad már ezt a rendszert?”
 • 16. Mokika 2010. december 08. 20:09
  „Bocsi Mankapunka,tényleg elnéztem,visszanéztem most pl. a december elsejei baleset kommentjeit és ott futottam ebbe bele,alatta az én hozzászólásom látható:

  7. hozzászólás csabrab 2010.12.01. 10:01

  Igen,erről szól a jövő év.A külső sávban maradtak volna és nem az 5 perc előny érdekében (100 km-en)más emberek életét semmibevevő vezetők (tisztelet a kivételnek) ezt tudják okozni a sokszok km-eken át tartó előzésekkel.Természetesen akinek nem inge,ne vegye magára.11. hozzászólás Mokika 2010.12.01. 11:46

  Tisztelt Csabrab!!!

  Igaz ugyan,hogy odaírta,hogy tisztelet a kivételnek és azt is,hogy akinek nem inge,az ne vegye magára,ez nagyon sportszerű hozzáállás Öntől. DE! Épeszű embernek nem szabadna egyetértenie ezzel az előzni tilos-mizériával. Kérem,gondoljon bele! Egy kamion belép Letenyénél,rááll az M7-re. Ott közlekedik már előtte mondjuk egy IFA vagy egy idős Úr a zsigulijával,stb. stb. Így közlekedjen mondjuk Budapestig? Cammogva?? Vannak külföldön is persze ilyen útszakaszok,ahol előzni tilos bizonyos időközökben. De a teljes úthálózaton??? Ez nonszensz. És azt gondolom,hogy akik ezt a törvényt megalkották,azok az íróasztal mellett ülnek,még sosem láttak kamiont közelről!! Pedig ahogy már több hozzászólásomban hangsúlyoztam,aki még nem ült végig 1x egy fuvart a jobb 1-ben,az szerintem soha,semmilyen körülmények között nem tud felelősen hozzászólni a témához.”
 • 15. Mokika 2010. december 08. 19:57
  „Halihó!

  Ha félreértettem,elnézést kérek,többszörösen is,ha lesz időm,visszakeresem,hogy ki volt az,akire az általam leírtak vonatkoznak,mert már több ilyen kamionos témánál egymásba futottunk és neki mindig negatív véleménye volt.
  Úgyhogy Mankapunka elnézésedet kérem,nem Neked szántam,de a véleményem százezredszer is ugyanez: amíg valaki nem ül be egy fuvarra a jobb egybe,amíg nem tapasztalja testközelből ezeket a dolgokat,addig ne beszéljen erről az életformáról,vezetéstechnikai kérdésekről meg pláne ne! Én sem szólnék bele a harangöntésbe,meg még egy csomó minden másba sem,amikhez nem értek,főzésben-gasztronómiában otthon vagyok,de abban sem oktatnék ki senkit,egyszerűen csak véleményt cserélnék.”
 • 14. paris18 2010. december 08. 19:11
  „Kedves Mokika!

  Nagyon jól leírtad.De aki nem sofőr vagy nincs a családjában sofőr az sosem fogja megérteni ezt a dolgot.Ez csak róluk szegénységi bizonyítvány.
  Amúgy ez a Mankapunka is sofőr, szerintem valamit félreértettél, ő nem szokta őket szidni”
 • 13. Mokika 2010. december 08. 18:18
  „Tisztelt Mankapunka!!!!!!!

  Önnek nyilván van valami rossz élménye a kamionosokkal kapcsolatban,mert Ön mindig zrikálja,bántja őket. Nem tudom,Ön mivel foglalkozik. Ön mindig 100 %-osan teljesít a munkájában,a családjában,stb. minden körülmények között?? Ők is emberek. Ön tudja,leírtam már 1000x,hogy kamionosfeleség vagyok. Egyébként háztartásbeli. Vajon hányan utálják a háztartásbelieket? Vagy a kukásokat,az ügyvédeket??? Ha valaki kamionos,az Ön szerint már csak egy GYORSHAJTÓ,FIGYELMETLEN,AGRESSZÍV BUNKÓ lehet?????
  Mert azt is leírtam már 1000x,hogy boldog vagyok,hogy ilyen jó ember a férjem,amilyen. A munkája mellett a családban is 100%-on próbál helyt állni,ha ez nem is mindig sikerül neki. De nagyon szeretem. A hibáival együtt. Remélem,Önt is szereti így valaki,az esetleges hibáival együtt!”
 • 12. zoli78 2010. december 08. 18:00
  „Természetesen "vétkes" az emberünk, de Mo. 80%-án az útpadkák életveszélyesek(lazák). Ha egyszer véletlenül, bármi okból(baleset elkerülése miatt, stb.) rá kell hajtanod ennél kisebb járművel is, sajnos életveszélyben vagy, mert nagyon nehéz visszamenni az útra... :(”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató a rehabilitációról

A Mosoni-Dunán és a Lajtán a tervek szerint 2011-ben megindulnak azok a munkálatok, amelyek folyóink környezetét átalakítják. Tovább olvasom