Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Árnyék és fény - fotókiállítás a szervátültetésről

Tarján Iván „Árnyék és Fény" című, szervátültetés témájú fotókiállítását kedden nyitották meg a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. A kiállítás május 18-ig tekinthető meg.
A kiállítás a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért rendzevénye. A fotók 2004 óta járják az országot, eddig több, mint száz helyen voltak kiállítva - Mosonmagyaróváron most másodszor.

A kiállítást Dr. Vermes Tamás Msc., a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgató főorvosa és Szalamanov Zsuzsa a Transzplantációs Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, Vitéz Vilmos pedig Tóth Ágnes vesetranszplantált versét szavalta el.

Galéria


Tarján Iván is a Transzplantációs Alapítvány munkatársa. Az elmúlt évek alatt sok fényképet készített a szervátültetett emberek életéről. A kiállításon látható képek bemutatják a koordinátorok munkáját, és az emberi tragédiákat követő szervátültető műtéteket is.

„Fotókiállításunk célja képekben elmesélni mindazt, amit nehéz szavakba önteni: újjászületést az elmúlás nyomán, a gyász és az öröm könnyeit, a várakozás gyötrelmét, a küzdelem verítékét. Szánj rá néhány percet, hogy megismerj, megérts, hogy elfogadj minket.

Éld át e néhány kép segítségével újjászületésünk csodáját, hiszen mi az árnyékból lépünk a fényre, a Te mindennapod számunkra a csoda: Újra élni, szabadnak, hasznosnak lenni, nevetni és szeretni…"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetközzel ismerkedtek a cukorbetegek

Cukorbeteg gyerekek és kísérőik 35 fős csoportját látta vendégül nemrégiben a Kisalföldi… Tovább olvasom