Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Aranypor – Az írás szeretete összehoz

Az Aranypor névre keresztelt személyes hangvételű, közösségi lap már hatodik éve van jelen az irodalmi életben. Elismert költők és amatőr írók alkotásai egyaránt megtalálhatók a kiadványban.

2007-ben jelent meg a „Merített örökség" című térségi antológia, melyben irodalmárok és amatőr költők művei is szerepeltek.

„A térségben írogató embereket megkerestük, ezáltal alakult ki egy kis társaság. Az én ötletem volt, hogy indítsunk egy kiadványt. Többen tartottak tőle, hogy nem fog menni. Én viszont mondtam, hogy csak egy szerény lapot szeretnék" – meséli Szekeres Mária, az Aranypor főszerkesztője.

2008-ban adták ki az első számot. Azóta is évente három alkalommal jelenik meg: húsvét táján, augusztusban és karácsony környékén. „Huszonnyolc oldalból áll, ezt tartani is szeretnénk, hogy anyagi problémák ne legyenek. Támogatást kapunk a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulástól és a polgármester úrtól is. A Baráti Kör Újrónafőért Egyesület és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület adja ki a lapot. A szerkesztésben pedig Mészely József és Sághy Kálmán segít" – közölte Szekeres Mária.

Az Aranypor alkotóközössége több bemutatót és felolvasóestet tartott már a környékbeli falvakban.
Az Aranypor alkotóközössége több bemutatót és felolvasóestet tartott már a környékbeli falvakban.

„Több rovat van a lapban, minden korosztály megtalálja a számára megfelelő írásokat. A verseken kívül novellákat, visszaemlékezéseket, néprajzi jellegű dolgokat találhatnak az olvasók" – tudtuk meg.

Költők, irodalmárok és amatőr írók alkotásai egyaránt megtalálhatók a lapban. „Úgy érezzük, hogy az írás szeretete az, ami összehozza a társaságot. Nem az a fontos, hogy ki, hanem hogy mit mond, mit képvisel. Mindenkihez szól a lap, azokhoz is, akiknek nincsenek irodalmi ambícióik" – mondta a főszerkesztő.

„Minden lap egy élmény, ahogy összeáll. Mindig egy kis kíváncsiság van bennünk, hogy hogyan fog alakulni az adott szám" – tette hozzá Szekeres Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a védett lakóházat - menthetetlen volt

Már menthetetlen volt, ezért lebontották a Futura szomszédságában állt védett lakóházat, amire tavaly adott ki felújítási kötelezést az önkormányzat. Tovább olvasom