Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Áprilistól távozik a tankerület-vezető

Április elsejéig tölti be a mosonmagyaróvári tankerület vezetői állását Resch Erzsébet. Távozásának miértjéről a Klebelsberg-központtól még nem kaptunk hivatalos választ, ahogy az utódlásról sem.
Úgy tudjuk, kedden bejelentette kollégáinak Resch Erzsébet, hogy április elsején távozik a mosonmagyaróvári tankerület éléről. Kerestük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyi vezetőjét a témában. Ő nem cáfolta az információt, viszont nyilatkozni sem kívánt. Azon kérdésünkre, hogy hol folytatja, annyit jegyzett meg: nem tudja. A Kisalföldnek többen is elmondták, várhatóan a győri tankerületnél tevékenykedhet a továbbiakban. Erről (akárcsak a távozás indokáról, az utódlás kérdéséről) hivatalos választ kértünk a Klik sajtóosztályától.

Resch Erzsébet 2013 januárjában vette át a mosonmagyaróvári tankerületben a járás 28 iskolájának irányítását. A vezetői székért a Hunyadi-iskola matematikatanári állását cserélte fel. Amint az a mosonmagyaróvári képviselő-testület legutóbbi ülésén is elhangzott a Klik beszámolójának tárgyalásakor (Kisalföld, 2015. március 11.), „nem zökkenőmentes az együttműködés az intézményvezetők és a Klik között" és „nincs nyugodt légkör az oktatásban". Szintén itt került szóba, hogy a tankerület területén a pedagógusok többsége a maximálisan lehetséges heti huszonhat órában tanít. „Nem értek egyet a heti huszonhat órás terheléssel, de nem tudok felvenni senkit" – válaszolta akkor Resch Erzsébet, hozzátéve, hogy sokan távoznak Ausztriába.

Szerettük volna megtudni, hogy jövő hónaptól ki irányítja majd a környék iskoláit. Nem hivatalos információk szerint Medgyesi Imre (a tankerület munkatársa) lehet a poszt várományosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét fogyatékosbarát a Nolato

2011 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozókat a mosonmagyaróvári székhelyű Nolato… Tovább olvasom