Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Áprilisra elkészül az autistaház

Javában zajlik az autistaház építése és a foglalkoztatóépület kialakítása Mosonmagyaróváron. Megtudtuk, a Rotary klub és az önkormányzat a jövőben is folytatná a tehetséges diákok ösztöndíjprogramját.
Az autizmus világnapjára, április 2-ra elkészül a Rotary klub támogatásával a Szent István király úti autistaház felnőtt nappali foglalkoztatója. A mintegy nyolcmilliós beruházáshoz az önkormányzat mellett a kistérségi társulás és az autistákért és autisztikus sérültekért létrejött alapítvány másfél-másfél millió forinttal járult hozzá. A többit a Rotary adományokból gyűjtötte össze.

Jakusch Tibor Balogh Györggyel és a következő mosonmagyaróvári klubelnökkel, Gondár Györggyel a Rotary klub bálján. (b-j.)
Jakusch Tibor Balogh Györggyel és a következő mosonmagyaróvári klubelnökkel, Gondár Györggyel a Rotary klub bálján. (b-j.)

– Az autistaház fejlesztése érdekében egymásra találtak a segítőkész szervezetek. Nagyon sokan járultak hozzá a beruházáshoz. A forraltbor-árusításból a hátrányos helyzetű nagycsaládosok, illetve a hajléktalanszálló lakóinak közel 700 ezer forintot gyűjtöttünk. A tavalyi jótékonysági koncert, valamint az idei bál bevételének egy részét is a házra fordítottuk. Az épület felújítása során új külső és belső nyílászárókat helyeztek el, cserélték a villanyvezetékeket, az aljzatot, új vakolatot kapott a belső tér, modern burkolatot és festést – tájékoztatott Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári Rotary szervezet elnöke.

A Rotary-bálon Szent-Györgyi Albert-díjjal jutalmazták Gondár Györgyöt hosszú évek óta tartó támogatásáért és Varga Györgyöt a KOMP elindításáért és megszervezéséért, amely egyébként szlovák és magyar képzőművészeket fog össze és lehetőséget biztosít számukra a bemutatkozásra. A szervezet idén már a harmadik közös tárlatot szervezi meg az érintett önkormányzatok segítségével.

A kiállítás április közepén Mosonmagyaróváron startol, de többek közt Somorján, Dunaszerdahelyen és Győrben is láthatja majd a közönség. Ki-
emelkedő, aktív munkájáért Nagy László és dr. Neményi Miklós Paul Harris-díjat vehetett át a bálon. Ez egyébként a Rotary legmagasabb adható díja. A rendezvényen a magyar kormányzó, Balogh György is tiszteletét tette, aki vezetőként nagy segítséget nyújt a 44 magyarországi klubnak.

Azon kérdésünkre, hogy folytatódik-e a tavaly a mosonmagyaróvári önkormányzattal közösen a tehetséges, ám rászoruló diákok támogatására indított ösztöndíj, Jakusch Tibor elmondta: céljuk, hogy ezt a rendszert a jövő tanévben is támogatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan kezdődik a vendégmunkásszezon

A megye magyar viszonylatban kedvező munkaerő-piaci helyzete nemcsak állandó lakosokat, hanem… Tovább olvasom