Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Április végére újra- aszfaltozzák a Fő utcát

Napokon belül nekilátnak a szakemberek a Fő utca kilencszáz méteres szakasza teljes felújításának. Ez idő alatt forgalomkorlátozásra és útszűkületre számíthatnak az autósok. A vízvezetékek cseréje már néhány hete zajlik az útszakaszon.
Az országosan 34 milliárd forint összértékű útfelújítási program keretében hozza rendbe a 150-es főút közel egy kilométeres mosonmagyaróvári szakaszát, azaz a Fő utcát a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Pécsi Norbert Sándor szóvivő tájékoztatása szerint a munkálatok a napokban kezdődnek és az időjárás függvényében folyamatosan zajlanak. Kilencszáz méteren újul meg Mosonmagyaróvár egyik legforgalmasabb útjának mára katasztrofális állapotú burkolata.

A vízvezeték-rekonstrukciót követően napokon belül kezdődik az útburkolat felújítása a Fő utcán.
A vízvezeték-rekonstrukciót követően napokon belül kezdődik az útburkolat felújítása a Fő utcán.

A szakemberek a szakaszt teljes szélességben felújítják, a burkolat öt centiméterének felmarása után a felületet újraaszfaltozzák.
A szóvivő közölte: a felújítással érintett szakaszon ideiglenes forgalomkorlátozásokra, sebességkorlátozásra, félpályás útszűkületre kell számítaniuk a közlekedőknek. A munkavégzés várhatóan áprilisban fejeződik be. A munka 101,8 millió forintból valósul meg.

Noha az útépítés csak most kezdődik, már néhány hete zajlanak munkálatok és forgalomkorlátozással is találkoznak az arra közlekedők. Az útépítéshez igazodva ugyanis a későbbi csőtörések elkerülése végett az Aqua Kft. közel négyszáz méteres szakaszon újítja fel az ivóvíz-gerincvezetéket.

A Fő utca egyik oldalán a régi posta épületétől a városházáig, míg a másik oldalon a bíróság épületétől a Deák térig tartó útszakaszokon esedékes a csövek cseréje. Az egyik oldalon a vezeték jórészt útburkolatban halad, ezért kiváltását mindenképpen el kell végezni a felújítás előtt. A másik oldali vízvezeték rekonstrukcióját – ami a járda és zöldterület alatt húzódik – a közműszolgáltató a következő két évben tervezi elvégezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vass Márta életének és halálának rejtélyei

A magyaróvári polgári leányiskola egykori igazgatója vélhetően Auschwitz felé, a zsúfolt vagonban halt meg. A kiváló pedagógus halála körül hatvan év elmúltával is sok a kérdés. Tovább olvasom