Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Angyalszárnyon: valós idők valós szereplői

Hegyeshalom - Mint már megszokhattuk, valóságos szereplők közé, valóságos helyszínekre kalauzolja olvasóit legújabb, Angyalszárny című kisregényében is Reisinger Attila. A Littera Nova Kiadónál ezer példányban megjelent önéletírás az 1954-es év keresztmetszetét adja.

– Azoknak az embereknek szerettem volna emléket állítani, akik ennek a korszaknak az elszenvedői voltak. Legtöbbünknek ez az időszak már történelemmé válik, bennem – az akkor nyolcéves fiúban – még elevenen élnek az emlékek – magyarázta Reisinger Attila.

1954-ben Sztálin már egy éve halott, ám a diktatúra éles, mindig bizalmatlan szeme elől nem menekülhet senki. Főleg nem egy német származású kulák, akire könnyedén rásüthetik, hogy náci katona volt, amit szerintük mi sem bizonyít jobban, mint hogy otthonában szürke posztó katonaköpenyt rejteget.

A mesék, csodás álmok mezsgyéjén kalandozó kisfiú – aki maga az író – izgalommal, reménnyel teli várokozással hiszi, hogy a búcsúra csak hazajön az édesapja.

Reisinger Attila elárulta, e könyvébe következő regényének főszereplőjét is becsempészte: mostanság ugyanis Cser sógor múlt századon átívelő történetén fáradozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Duna védelme közös célunk

Dunasziget - „A Dunát ma egyszerre ünnepeljük és aggódunk miatta, védjük értékeinket és… Tovább olvasom