Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Andreas és Markus cége nálunk is gyökeret vert

Fokozatosan kivonul az autóiparból az AMB és profilt vált. Az elmúlt években jelentősen javult a vállalat eredményessége.

Az AMB vállalat a Binder-cégcsoport tagjaként tizenkilenc éve alakult Jánossomorján. Kezdetben csatlakozók összeszerelésével foglalkoztak, később ez kiegészült a járműipar számára autórádiók, klímaberendezések, navigációs rendszerek kezelőfelületeinek, előlapjainak gyártásával, ami az árbevétel döntő hányadát tette ki. 2008-ban lényeges változások történtek a vállalatnál.

A cég jelenleg mintegy háromszáz saját alkalmazottat foglalkoztat.
A cég jelenleg mintegy háromszáz saját alkalmazottat foglalkoztat.


A cég a német Binder család tulajdona, amit fiai – Andreas és Markus – számára alapított Franz Binder, innen származik az elnevezés is, AMB.
– Újrastrukturáltuk a teljes termelést. Átvizsgáltuk az egyes gyártási folyamatok nyereségességét, új fejlesztéseket indítottunk – mondja Vida János cégvezető. Négy éve született meg a tulajdonosi döntés, hogy a cég kivonul az autóiparból.

A profilváltást követően kizárólag csatlakozógyártás és kábelmegmunkálás lesz a jánossomorjai üzemben.
A cégvezető hozzátette: a több mint ötvenéves Binder-vállalat széles termékpalettával rendelkezik az elektronikai csatlakozók és kábelek piacán, termékei a világ számos pontján megtalálhatók. A tervek szerint 2016-ra teljesen megszűnik az autóipari gyártás az üzemben.

A folyamatos gyártás mellett nagy hangsúlyt fektet az AMB a gyártási folyamatok fejlesztésére, hatékonyságuk javítására. Az ebből származó eredményeiknek köszönhetően a cégcsoport hosszú távon számol a magyarországi vállalattal.

– Az elmúlt években sikerült jelentősen javítanunk a vállalat eredményességét. Mindez nem sikerülhetett volna a munkatársak segítő hozzáállása nélkül. Az évek során az AMB hagyományt teremtett céges rendezvényei megszervezésével és a Voluta sárkányhajó-fesztiválon való részvétellel.

Sőt, idén az AMB nyerte el a vándorkupát. A vállalat nem engedi el nyugdíjba vonult munkavállalói kezét sem, a céges programokon ők is szívesen látott vendégek – tette hozzá Vida János.
A cégvezető kiemelte: a vállalat jó hírnevének köszönhetően nem okoz gondot a szükséges munkaerő biztosítása. Jelenleg mintegy 300 saját alkalmazottat foglalkoztatnak. Harmaduk több mint tíz éve itt dolgozik náluk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorszépségverseny tűzijátékkal Levélen

Bor- és sajtkóstoló is várja az érdeklődőket, a gyermekeket játékdélután, este pedig nosztalgiabuli… Tovább olvasom