Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Amira életét mentheti meg a készülék

A három hónapos Amiráról másfél hete derült ki, hogy epilepsziával küzd, azóta a győri kórházban kezelik. Az agyvérzéssel született kislányt nagynénje, Kun Viktória édesanyjaként szereti, neveli és gyűjt egy életmentő eszközre, egy pulzoximéterre.
Az aprócska Kun Ibolya Amirának nem jutott eddig könynyű sors. A kislány harmincharmadik hétre, agyvérzéssel született, vélhetően gondozatlan terhesség következményeként.

– Öcsém, aki apám révén féltestvérem, intézetben nevelkedett, ahol megismerkedett egy szintén ott élő lánnyal, aki terhes lett. Tavaly december 30-án hívott fel, hogy megszületett a baba, agyvérzéssel. Ám mivel semmije sincs, félő volt, hogy elveszik tőle a kicsit. Hosszú mérlegelés után úgy döntöttem a párommal, vállaljuk, hogy nevelőszülei leszünk Amirának. Ezt a gyermekjóléti szolgálatnál és a gyámhatóságnál is kezdeményeztük – vezeti be a történetet Kun Viktória, akit a győri kórház csecsemőosztályán értünk utol. Három hónapja a fiatalasszony ugyanis szülőanyjaként óvja, gondozza, éjszakázik unokahúga mellett, akinél másfél hete epilepsziás tünetek jelentkeztek.

Az agyvérzéssel született kis Amirát Kun Viktória édesanyjaként szereti, neveli és gyűjt számára az életmentő pulzoximéterre. Fotó: H. B. E.
Az agyvérzéssel született kis Amirát Kun Viktória édesanyjaként szereti, neveli és gyűjt számára az életmentő pulzoximéterre. Fotó: H. B. E.

– A gyermek feje belilult, görcsök jelentkeztek nála, nem vett levegőt. Nagyon megijedtünk és azonnal mentőt hívtunk hozzá. Epilepsziát diagnosztizáltak, azóta a győri kórházban kezelik. Pulzoximéter-monitort csatoltak rá, mely a vér oxigénellátását, pulzusát és szívverését is mutatja, valamint gyógyszert kap. Ugyanakkor ma már azt is tudom, mit kell tennem, ha újabb rohama lesz, miután hazavisszük. Az már biztos, hogy huszonnégy órás figyelmet igényel, hiszen bármikor leállhat a légzése, megfulladhat. Ezért egy pulzoximéter beszerzését javasolták otthonra, mely sípol roham esetén, és akár az életét is megmentheti. A csecsemő lábára csatolható eszköz több százezer forint – magyarázza az asszony, aki mint mondja, az összes pénzét a kislányra fordítja. Mivel élettársával, akivel hamarosan összeházasodnak, saját gyermekük nem születhetett, ezért is igyekeznek mindent megadni a tündéri kislánynak.

– Látom benne a mi családunkat. Idegtépő azonban nézni a szenvedését, mintha a szívemet szakítanák ki. Most már tudom, mit érezhet egy anya... – zárta szavait Viktória. Bízik benne: amellett, hogy hamarosan megvásárolhatják a szükséges életmentő eszközt, a kis Amirát örökbe is fogadhatják egy év elteltével.

Alapítványi támogatás


A pulzoximéter beszerzéséhez a Kisalföld alapítványa, az olvasók támogatásával 150 ezer forinttal járul hozzá. Aki további segítséget nyújtana, a 12092000- 01505840-00100002-es számlaszámon (a közleményben fel kell tüntetni az Amira szót) teheti meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott rendszámokkal, fizetés nélkül tankolt

A férfi a gyanú szerint a városban külföldi személyautók rendszámait lopta el. Ezekkel a… Tovább olvasom