Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Amikor az Isten elfér a tenyerünkben

„Az élet ajándék" – hangzott el Farkas István piarista igazgató előadásán a minap a nyugdíjasegyetemen. Szokás szerint őt is telt ház fogadta.
A város, az egyetemi kar és a Kisalföld szervezte nyugdíjasegyetem legutóbbi előadásán Farkas István pedagógus, piarista atya „A karácsony ünnepköre" címmel beszélt a szeretetről és Isten erejéről.

„Ami a szívemen, az a számon" – idézte a jól ismert szólást Farkas atya, majd rá is világított, mennyire nem helytálló ez a mondás, hiszen kimondott szavainknak ereje van, ezért meg kell válogatnunk őket. Elmondta, alázat kell ahhoz, hogy szeretettel tudjunk mások felé fordulni. „A szeretet pedig az, ha legyőzzük magunkat. Nem a másikat, hanem saját magunkat" – fogalmazott.

„A karácsony titka, hogy elfér kezünkben az Isten" – mondta. Egy állatmesével is példázta ezt. Nevezetesen, hogy az állatok versengéséből sem a büszke oroszlán, sem a hiú páva, sem a többi, önmagát dicsérő lény nem volt méltó a betlehemi jászolhoz a kisded mellé. Végül a szamár került oda, aki nem ajánlotta magát, nem dicsérte erényeit, csupán szerényen meghúzódott a háttérben.

Az ember túlélésének lényegéről pedig így fogalmazott: „Lehet, hogy már százszor összetörték a szívemet, ezerszer eljátszották a bizalmam, de annak újra kell születnie. Erre való a karácsony."


Ismét telt ház fogadta az előadót – ezúttal Farkas Istvánt – a nyugdíjasegyetemen.
Ismét telt ház fogadta az előadót – ezúttal Farkas Istvánt – a nyugdíjasegyetemen.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetközről Pozsonyban

Bemutatta Pozsonyban a minap a Szigetközi Falusi Turizmusért Egyesület az uniós támogatással… Tovább olvasom