Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Amerikai hajóbaleset: ˝szövetségi bűnvádi eljárás is indulhat˝

Akár szövetségi bűnvádi eljárás indulhat a két magyar fiatal halálát okozó philadelphiai hajóbaleset ügyében - erősítette meg pénteki sajtójelentés szerint az uszály tolóhajóját irányító első tiszt ügyvédje.

Frank DeSimone elmondta: azt tanácsolta ügyfelének, hogy a bűnvádi eljárás lehetősége miatt egyelőre ne nyilatkozzon az ügyben.
Az első tiszt eddig nem tett nyilatkozatot a folyamatban levő szövetségi vizsgálatban az alkotmány ötödik kiegészítésére hivatkozva, amely szerint senkit nem lehet arra kötelezni, hogy önmagára nézve terhelő vallomást tegyen.

Az első tisztet felmentették a szolgálat alól - közölte a héten a jármű tulajdonosa, a K-Sea Transportation. A vállalat közleménye szerint a balesetek kivizsgálásának idejére ez a bevett gyakorlat.

Az ügyvéd elmondta, hogy a két fiatal halála miatt "szörnyen érzi magát" az első tiszt, ő is apa. "Ez rémálom mindannyiunk számára, gyerekek haltak meg, nem ez a természet rendje, állandóan rájuk gondolok, és a szülőkre Magyarországon, hogy milyen nehéz nekik" - tette hozzá.
A Fox 29 helyi tévécsatorna olyan forrásokat idézett, amelyek szerint az első tisztnek valószínűleg teljes rálátása volt a folyóra a baleset idején. A tévé a parti őrség szakértőire és ügyvédekre hivatkozva arról is beszámolt: ellentétben azzal, ami korábbi jelentésekben elhangzott, nem követelmény az, hogy egy tolóhajó irányítója matrózt rendeljen az uszályra a folyó figyelésére, ha a tolóhajóról is tökéletes rálátás nyílik a folyószakaszra. A parti őrség egy tisztje szerint az is elegendő, ha a tolóhajó 360 fokos körben észlelni tudja egy másik hajó figyelmeztető jelzését.

Korábbi amerikai jelentések szerint jogi eljárást fontolgatnak a philadelphiai városnéző vízibusz balesetében meghalt két mosonmagyaróvári fiatal hozzátartozói. Ezt erősítette meg a magyar város polgármestere csütörtökön, amikor elmondta: együtt indítanak pert kártérítésért amerikai vendéglátóikkal annak a mosonmagyaróvári diákcsoportnak a tagjai, amelynek kirándulóhajója múlt szerdán süllyedt el Philadelphiában.

A családokat két New York-i ügyvéd képviseli. A személyi sérülésekkel kapcsolatos ügyekre szakosodott házaspár - Holly és a magyar származású Peter Ronai - többször találkozott Magyarországon a hozzátartozókkal, és megvitatták egy polgári peres eljárás lehetőségét a Delaware folyón július 7-én történt tragédia felelősei ellen. Peter Ronai is azt mondta, büntetőjogi eljárásra is sor kerülhet.

A városnéző vízibuszba - egy II. világháborús kétéltű katonai járműből kialakított úgynevezett "duck boatba" - egy 76 méter hosszú uszály ütközött néhány perccel azután, hogy a busz műszaki hiba miatt megállásra kényszerült. A vízibuszon két kísérő tanárral egy 13 fős magyar diákcsoport is utazott, közülük kettő - egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember - a folyóba fulladt.

Olvasóink írták

 • 13. Elemér 2010. július 18. 11:24
  „Ilyesmiben az ügyvédi egyesület is tud segitteni.

  http://www.nysba.org/

  Egyszerüen belehet jelenteni hogy átverték öket. Másnap az ügyvéd odapofátlankodott és hamis info.-t adott nekik. Amerikában ö nemtudja képviselni, mert nincs is license a helybeli államban. Tehát semmit nem számlázhatnak.;))”
 • 12. Elemér 2010. július 18. 11:09
  „Kérdés itt hogy mit lehet ilyenkor csinállni ? Felkell venni a kapcsolatot a várossal és egyszerüen seggbelehet rugni ezeket a disznókat. Irásban bejelenteni, hogy nincs szükség az ö szolgáltatásukra. Persze a disznók számláznak amig lehet. Igy megy ez Amerikában.”
 • 11. Elemér 2010. július 18. 02:32
  „Tulajdonképpen már megmagyarázták mindenkinek, hogy itt nem a pénzröl van szó, hanem az igazságrol amiért ök harcolnak. Ezt az igazság szolgáltatást kell megfizetni.;))”
 • 10. Elemér 2010. július 18. 00:57
  „Igen végre itt van Szabó örmester, aki értelmessen hozzátud szólni. Nem akartam hogy azt a süket szöveget fujják, amit a pioca bedobott a sajtónak, mert ez egy igen szomoru dolog. Szerintem alapitottak egy vállalatot, mert igy aztán nekik is jut valami. Normálissan nekik ott keresni valójuk nem lenne.”
 • 9. szabo1936 2010. július 17. 23:56
  „Elemer
  En igen sajnalom ezt a ket csaladot ezeknek,job lett volna meg varni,hogy a biztosito tarsasag es a Philadelphiai varos mit fog nekik karteriteskint fol ajanlani.De most mar sajnos a piocak megtalatak oket.
  Ez a Ronai hazaspar nem tagja a Pennsylvania statte ugyvedi kamarajanak.They are not members of the bar.
  Ok ot nem tudnak senkit megvedeni vagy beperelni!
  Philadephiai Busines Journal Friday :
  Az aldozatokat a New Yorki Ronai iroda kepviseli amely a Robert J Mongeluzzi philadelphiai felperes kerte fel kepviseletukre.Mongeluzzi hamarosan Magyarorszagra erkezik.hogy talakozon a csaldokal (first class).
  Ha ez igy megy tovab az ugyvedek mindent elfognak vini aztan az a szegeny csaladok meg tatrozni is fognak nekik.Ez egy igen szomoru dolog.”
 • 8. Elemér 2010. július 17. 21:56
  „Még az a jó Amerikában, hogy még igy is jobb, mint egy csóro országban.”
 • 7. Elemér 2010. július 17. 20:55
  „Ezt nem mi alkottuk és mások kihasznállják mi pedig fizessük. Ezt az ügyvédek alkották és kihasznállják. Pofátlanul hazudoznak hogy harcolnak az igazságért.
  Ez a baj és ezért küzdünk, hogy ilyen férgek ne ugrálljanak és hazudozzanak. Ez a 2 zsidó éli az Amerikai álmot.;))”
 • 6. IV.Béla 2010. július 17. 19:03
  „Nem igazán értem, mi a gondod, elemér. Ti alkottátok a törvényeiteket, mások meg kiaknázzák a lehetőségeket. Persze a portálokon, meg a különböző viccoldalakon olvasható cikkek szerint már-már nevetségesen magas kártérítési összegeket is kicsikarnak picuri esetekért, hála szintén a ti törvényeiteknek.
  De kapjanak bármekkora kártérítést az áldozatok, sajnos az már nem fog igazán segíteni rajtuk..”
 • 5. Elemér 2010. július 17. 17:30
  „"WE HAVE OBTAINED OVER 36 MILLION DOLLARS FOR OUR CLIENTS!!!"

  Tessék itt dicsekszik a lapján, hogy tavaj 36 millio dollárt bevasalt. Arrol viszont nem ad tájékoztatást, hogy ebböl mennyi az övé. Az lehet 65-70 % is. Ezért sietett Csornára, mert ez neki pénz a bankban. Ne fogadj el semmit, mert azon én nem keresek.;))”
 • 4. Elemér 2010. július 17. 16:49
  „"Holly és a magyar származású Peter Ronai - többször találkozott Magyarországon a hozzátartozókkal, és megvitatták egy polgári peres eljárás lehetőségét a Delaware folyón július 7-én t, mörtént tragédia felelősei ellen. Peter Ronai is azt mondta, büntetőjogi eljárásra is sor kerülhet."

  Igen indulhat-de itt nem erröl van szó.

  Magyarul ellentétben az eredeti állitásukkal, a polgári peres eljárás az a pénzröl szól. A büntetőjogi eljárás az nem erröl szól, de ök ezt szeretnék kiforgatni. Tegnap még a lapjukon ott volt, mi bevasaljuk neked a legtöbb pénzt a leggyorsabban.”
 • 3. invektus 2010. július 17. 15:02
  „igen indulhat :)”
 • 2. Elemér 2010. július 17. 14:58
  „Ezeket a tényadatokat te honnan vetted, mert én máskép tudom. Többi butaságaidra felesleges kommentálni, mert ez nem ide tartozik. Szövetségi bűnvádi eljárás is indulhat ez igaz, viszont itt most nem erröl van szó.

  Itt arrol van szó, hogy egy tróger házaspár mint New York-i ügyvéd képviseli a 2 familiát. Saját honlapjukon hirdetnek, mi bevasaljuk neked a maximum pénzt a leggyorsabban, minket hivj. Megjelentek másnap Csornán aztán azt hazudták az csak véletlen és ott öket felkeresték az ügyfelek. Azóta is próbálják másra terelni a figyelmet. Nem a pénz, hanem igazságtalanság és bünügy.

  Beszélünk magyarul "We work day & night to get accident victims money faster."

  Itt a video hirdetésük és erröl van szó.

  http://www.ronaiandronai.com/media.htm

  http://www.ronaiandronai.com/founders.htm”
 • 1. Diákcsemege 2010. július 17. 09:44
  „Indulhat?

  Néhány tényadat:

  1.) A városnéző "öszvér" 20 - 25 percen át állt! a folyó közepén,
  2.) A mentőmellényeket a tetőről alig lehetett leemelni,
  3.) Vajon miért a kapitány ugrott elsőként a vízbe?

  Mindenki döntse el, vajon ki hibázhatott? Ámbár mit lehet elvárni egy olyan országtól, ahol Magyarországot angolul meglehetősen gyakran tévesztik össze az "éhes" melléknévvel! ... ha egyáltalán tudja a pórnép, hogy létezik a világon egy Európa nevű hely!

  PS: A magyar külügy, ill. az USA nagykövet nem lép az ügyben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Metropolist már nem fújja a szlovák ˝kormányszél˝

Az új szlovák kormány pénzügyminisztere igazságtalannak tartja a Fico-kabinet néhány hónapja hozott… Tovább olvasom