Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Amerika is megismerte Bertoldit, a tacskósztárt

Mosonmagyaróvár - A világ egyik legnagyobb állateledel-gyártójának "reklámarca" lett Amerikában a mosonmagyaróvári Turzó János és Bertoldi nevű tacskója. A handlerként dolgozó fiatalember maga is meglepődött, amikor a hét elején viszontlátta magát és kutyáját a filmben.
Néhány napja már az Egyesült Államokban is megismerték a mosonmagyaróvári Turzó János és Bertoldi kutyája nevét, miután a világ egyik legnagyobb állateledel-gyártó vállalata őket választotta "reklámarcául". A mintegy ötven másodperces reklámfilmet még tavaly decemberben vették fel Los Angelesben, ám csak e hét közepe óta sugározzák Amerika-szerte. A profi handlerként dolgozó fiatalembert meglepetésként érte a hír, hogy vele reklámozzák a világcéget.

– Az FCI kutyás-világszervezet az állateledel-gyártó céggel karöltve az elmúlt évben hirdette meg a versenyt, amin a részt vevő ötvenkét ország egy-egy kutyával indulhatott – meséli a reklámfilm előzményeit Turzó János. – Bertoldival, a hosszú szőrű tacskóval Ausztriát képviseltem, a kutya ugyanis, bár velem él, fele tulajdonban csak az enyém, a másik tulajdonosa osztrák. A kvalifikációt követően tavaly ősszel derült ki, hogy mi képviselhetjük Ausztriát a világversenyen Los Angelesben. A kiutazást, kint tartózkodást és minden egyéb költséget a cég fedezett. Ennek fejében aláírattak egy huszonhárom oldalas szerződést, amiben egyebek mellett szerepelt az is, hogy amennyiben reklámfilm készülne rólunk, annak későbbi sugárzásáról nem kell tájékoztatniuk és semmiféle anyagi ellenszolgáltatás sem jár érte.

Reklámarcok: Turzó János és Bertoldi Amerikában hódít a képernyőkön.
Reklámarcok: Turzó János és Bertoldi Amerikában hódít a képernyőkön.

– Az Egyesült Államokban részt vevő 52 kutya közül a szervezők találomra kiválasztottak tizenötöt, akikkel reklámfilmet készítettek. Ebből a kiválasztásból sajnos kimaradtunk, ám a verseny utolsó napján mégis úgy döntöttek, hogy velünk is forgatnak. A több órán át tartó felvétel során beszélnem kellett a fajta jellemzőiről. Ez a forgatás azonban még nem jelentette azt, hogy a filmet le is vetítik majd valahol.

Még csak gondolni sem mertem arra, hogy a velem forgatott jeleneteket sugározzák majd Amerikában- mondta Turzó János.

– Már az is nagyon megtisztelő lett volna, hogy a kisfilmet Ausztriában néhány kiállításon a cég standján levetítik.Éppen ezért ért nagyon váratlanul, amikor a hét elején egy ismerősömtől Amerikából kaptam e-mailt, amiben egy internetes oldalra hívta fel a figyelmemet. A megadott címre kattintva tudatosult bennem, hogy elkészült a reklámfilm és a tengerentúlon számos helyen vetítik. A versenyen győztes kutyán kívül még két résztvevővel készült felvételekből lett reklámfilm.– Rendkívüli megtiszteltetésnek és egyben elismerésnek érzem, hogy minket választottak ki. Azért is, mert ezen a versenyen senkit sem ismertem, nem találkoztam korábban a szervezőkkel, bírákkal, egyértelműen kizárólag a kutya tulajdonságait és az emögött lévő hatalmas munkát díjazták – hangsúlyozta Turzó János.

Minden díjat begyűjtöttek

Bertoldi, a 3 éves hosszú szőrű tacskó félig francia, félig amerikai származású. Az elmúlt évek alatt a világ különböző pontjain rendezett versenyeken, kiállításokon szinte minden díjat begyűjtött már. Sok más cím mellett világgyőztes is volt már fajtájában.


Olvasóink írták

  • 3. pampus 2009. március 14. 06:07
    „Ez nem szarik a járda mellé a gyepre? Vagy a gazdi felszedi és a kukába dobja?”
  • 2. elemér 2009. március 14. 02:15
    „Nem rossz, persze ezt csak a kutyakedvelők nézik. Úgy mutatja be T.J., mint a felszabaditó orosz katonát. Bátor, intelligens, barátságos és megfogja a patkányt.”
  • 1. Primax 2009. március 13. 21:34
    „Gratula, aranyos a kutyus, jó a reklám ! ! !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás a `zsinagógafüstölés` ügyében

A feljelentés kiegészítést követően a megyei rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást -… Tovább olvasom