Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ameddig hagyják, önállóan szolgáltatnak

A cég nagy léptékű területi és szolgáltatási bővülése és a szigetközi víz palackozásának megkezdése – néhány azon eredmények közül, amit Leitner László, az Aqua Kft. most újraválasztott ügyvezetője fontosnak tart az előző ciklusából.
– Mit tart az elmúlt ciklus legnagyobb eredményének?
– Szolgáltatásaink fejlesztése és jelentős területi növekedésünk mellett azt, hogy az Aqua Kft. azon kevés víziközmű-szolgáltató cég közé tartozik, ami hiánypótlás nélkül, a vagyonkezelési szerződések időpontjáig megkapta a működési engedélyét. Célunk továbbra is az, hogy önálló, önkormányzatok tulajdonában álló cégként betöltsük Mosonmagyaróvár és a kistérség víziközmű-szolgáltató szerepét – hangoztatta Leitner László, az Aqua Kft. most újraválasztott ügyvezetője.

Leitner László: A rezsi csökkent, a költségek növekedtek.
Leitner László: A rezsi csökkent, a költségek növekedtek.

– Mennyire nehéz az államilag megszabott díjakkal a cég üzemeltetése?
– A rezsicsökkentés nyomán a vízdíjak csökkentek, a költségeink viszont növekedtek. Ez komoly feladatot ró ránk, de ezzel együtt is meg kell valósítanunk célkitűzéseinket. Mindent megteszünk azért, hogy a szűkös gazdálkodás ellenére ha lassabban is, de folytathassuk a korábbi években megkezdett jelentős fejlesztéseket. Az ivóvíz-palackozást a tulajdonos akaratának megfelelően még idén külön cégként kell működtetnünk. A kivitelezési tevékenységünk fokozásával és egyéb szolgáltatásokkal igyekszünk további bevételekre szert tenni.

– Milyen lehetőségeik vannak az Aqua gazdasági stabilitásának biztosításához?
– Néhány hónapja egy külső tanácsadó céggel elkezdtük a társaság hatékonyságának felmérését. Normarendszert vezettünk be, további olyan kitörési pontokat keresünk, melyekhez megvan nálunk a kellő szaktudás. A közműszolgáltatások területén tapasztalható erősödő kormányzati szerepvállalás ismeretében azonban e téren az elkövetkezőkben folyamatosan egyeztetnünk kell.

A kivitelezési tevékenységük fokozásával és egyéb szolgáltatási lehetőségekkel igyekeznek további bevételekre szert tenni.
A kivitelezési tevékenységük fokozásával és egyéb szolgáltatási lehetőségekkel igyekeznek további bevételekre szert tenni.


– Számolnak további változásokkal is?
– Ismerjük a törekvéseket. Az már tudható, hogy a kormányzat a mostaninál jóval koncentráltabb víziközműszolgáltatót akar. Ezt tudomásul kell venni, ugyanakkor arra törekszünk, hogy amíg önállóan tud működni a cég, addig a fogyasztóknak továbbra is minőségi szolgáltatást biztosítsunk.

– Mik lesznek a közeljövő égető feladatai?
– A mosonmagyaróvári szennyvíztisztító szakmai átvétele után a bezenyei telep felújítása következik. Észak-Szigetközben átfogó kapacitásvizsgálatokat kell elvégeztetnünk, s teljes területünkön fel kell újítani a szennyvízátemelőket. A Közép-Szigetköz csatornahálózati hibáit javítanunk kell, s helyenként a szennyvíz- és az acél ivóvíz-nyomóvezetéket is cserélni kell. Jánossomorja térségében a szennyvíztelep iszapkezelését kell befejeznünk, valamint a nyomóvezeték-cserével és a vízhálózat átalakításával is foglalkoznunk kell. Sok feladatot adnak ezeken felül Mosonmagyaróvár, Levél és Hegyeshalom területén az útépítésekhez kapcsolódó víziközmű-cserék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éremhalmozó hangszeres diákok

Nagyon jól szerepeltek a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hangszeresei a szombathelyi… Tovább olvasom