Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Amatőr színjátszók seregszemléje

Mosonmagyaróvár - Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei amatőr színjátszók seregszemléjét a hét végén a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület.
A Moson Megye Színjátszó Találkozó szervezői a hangsúlyozottan nem verseny jellegű rendezvénnyel bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a színjátszó együtteseknek, ezzel szolgálva a kapcsolatépítést és a tapasztalatszerzést. Idén 35 csoport nevezett, köztük 6 külföldi együttes. Közülük választották ki azt a 18 csoportot, mely bemutatkozhatott a hétvégén.

A zsűrit amatőr színjátszó gyakorlattal rendelkező szakemberek alkották: a soproni Pápai László, a győri Bárány Zsolt és a vasvári Gergye Rezső.
Az idei Moson Megye Színjátszó Találkozón a legjobb előadás díját a dunaszerdahelyi Novus Ortus Diákszínpad kapta. A legkreatívabb előadás díjat a szerbiai Éjjeli Pávaszem Színjátszó Csoportnak ítélte a zsűri, a legjobb csoportmunka díját a szlovákiai Tekergők Diákszínpad nyerte, a korszerű hagyományőrzés díját pedig a miskolci Romano Teatro. Rendezői díjat kapott a győri Arrabona Diákszínpad, a Novus Ortus Diákszínpad, a K2 Színkör, színészi díjat Nagy György János az Éjjeli Pávaszem Színjátszó Csoportból, Rácz Ramóna az Arrabona Diákszínpadtól, Horváth Bence a dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpadtól. A kísérletező színházi műhely különdíját a mosonmagyaróvári Etüd Színpadnak ítélte a zsűri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórólapok a távhőszolgáltatásért

Mosonmagyaróvár - A lakásfelújítási program eredményei már jól érzékelhetőek: 10–15 százalékos… Tovább olvasom