Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Álságos viszonyok az egészségügyben

Mosonmagyaróvár - Körülbelül kétszáz tüntető az utcán s ugyanennyi érdeklődő a teremben várta Gyurcsány Ferencet pénteki fórumán. A miniszterelnök szerint 2007 volt a legnehezebb év, jövőre szavai szerint „a reformok építhető része jöhet".
„A politikai életem – bizonyos értelemben – ebben a teremben indult el" – mondta köszöntőjében a miniszterelnök a fórum résztvevőinek. Hosszabb időt szentelt az egészségügy átalakításának vázolására: szerinte most álságos viszonyok uralkodnak, „sokaknak azonban nem érdeke, hogy megváltozzon a rendszer".

„A főorvosok befolyására épül az egészségügy. Új szereplők kellenek, akik ebbe a folyamatba viszik a racionalitást" – utalt a több-biztosítós modellre. Gyurcsány szerint az idei év volt a legnehezebb, csökkentek a jövedelmek, s az átalakítások is sok konfliktussal jártak. „Jövőre az átlagos jövedelmek nőnek, s a reformok építhető szakasza következik. Ezen túl kellett lenni" – mondta.

Tüntetők: Gyurcsány fórumán csak „házon kívül" hallatták hangjukat. Fotó: Méhes Ákos

Az ellenzékről úgy fogalmazott: már a győzelmüket ünneplik,
holott „aki a választási ciklus felénél nyerésre állt, az a végén mindig veszített". Bírálatát sem rejtette véka alá: szerinte a nép erkölcsi értékeit, cselekvőképességét szisztematikusan támadni nem lehet, s békétlenség, a szélsőséges erőkkel való együttműködés jelzi a legnagyobb ellenzéki pártot.

„A magyar jobboldal egy része képtelen elfogadni, hogy nincs történelmi monopóliuma a kormányzásra" – tette hozzá.

„A szocialista párt bázisa meglehetősen erős támogatást ad" – tért át „övéire" Gyurcsány. „Az elmúlt egy évben nehéz döntéseket kellett meghoznunk, de egyetlen kormánypárti sem állt fel közülünk s ült például a függetlenek közé" – mondta.

A résztvevők kérdezhettek is a miniszterelnöktől: egyikük a koalíció állapotát firtatta. „Hiú ábránd, hogy a szabad demokratákon kívül bárki mással meglenne a többségünk. 2005-ben a köztársasági elnök választásakor ezt hittük, súlyos árat fizettünk és fizetünk is érte. Nekünk csak ők vannak, nekik csak mi" – utalt az SZDSZ-re. A szakszervezetek és a munkavállalók jogait úgy látja: a baloldali kormány növelte jogaikat, bár „mondtam már le gyárlátogatást azért, mert nem értettem egyet a cégvezetés munkaügyi jogértelmezésével".

Úgy véli, a népszavazás már azelőtt megbukott, hogy azt megtartották volna, mivel a kormány nem fog lemondani. „Az ellenzék vezére ezzel akarja leplezni kudarcait, s fenntartani a jobboldal harci szellemét" – állította. A fórum végén mintegy kétszáz – sípokkal felszerelt – tüntető várta a távozó miniszterelnököt, köztük a Magyar Gárda tagjai.

Olvasóink írták

110 hozzászólás
 • 110. exmotim 2007. december 08. 03:03
  „1-109 ig.válasz erre
  Nagy Péter Ügyvezető Igazgató úr részére!
  MOTIM Kádkő KFT.  Tisztelt Ügyvezető Igazgató úr!


  Az ügyvédem tanácsára 2007 január 20-án telefonon időpontot kértem öntől, hogy egyeztetni tudjunk ügyemben. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az önök részéről, mint az utóbbi hét évben, semmilyen hajlandóságot sem látok a megegyezésre.
  Az ügy részletei a következők, a tisztán látás érdekében :
  2000 január 13-tól 2007 január 08- ig munkaviszonyban álltam a MOTIM RT - vel, késöbb a MOTIM Kádkő KFT- vel. Az Rt 2001 november 01-től átállt a negyven órás munkahétre,ezt az állapotot egészen, igazolhatóan, 2006 január 01-ig fenn is tartotta. Mint kiderül az OMMF
  Másodfokú határozata alapján iktatószám:20289-6/2003-5010/Rné és a Győri Munkaügyi Bíróság M. 422/2003/16 számú határozata alapján, törvénybe ütközően tette mindezt.
  Ezek alapján keresettel kívánok élni elmaradt munkabér miatt a MOTIM RT, valamint a MOTIM Kádkő KFT ellen. Kimutatásaim szerint
  2001.11.01-2001.12.31-ig 4 nap 100%-os túlóra + műszakpótlék
  2002.01.01-2002.12.31-ig 24 nap 100%-os túlóra + műszakpótlék
  2003.01.01-2003.12.31-ig 24 nap 100%-ss túlóra + műszakpótlék
  2004.01.01-2004.12.31-ig 24 nap 100%-os túlóra + műszakpótlék
  2005.01.01-2005.12.31-ig 24 nap 100%-os túlóra + műszakpótlék
  Azaz 100 napnak megfelelő alapbérről és a 65 %-os pótlékról van szó!
  Ide tartozik még 35 nap pótszabadság megváltása is.
  Ezt mi sem támasztja jobban alá mint az önök által gyártott termék (Zirkosit-Y, Zirkosit-S) az IZOTÓP Sugár- és Környezetvédelmi BT által, az OSSKI Sugár-egészségügyi Osztály laboratóriumában elvégzett vizsgálat eredménye, mely kimutatta, hogy a természetes urán és tórium tartalom meghaladja a 23/1997.VII.8) NM rendeletben megállapított mentességi szintet, tehát az atomtörvény hatálya alá tartozik. Ide tartozik még 16/2000.(VI. 8) EÜM rendelet is. Mivel a sugárzás mértéke meghaladja az egészségügyi határértéket, így a Munka Törvénykönyve 132.§-a (4) bekezdése szerint öt nap pótszabadság illeti meg a dolgozót évente.
  Mivel erről nem tájékoztattak sem engem, sem a még alkalmazásban lévő valamint a már felmondott dolgozókat, így kimerítik a szándékos egészségkárosítás fogalmát is.
  Tisztelt Ügyvezető Igazgató úr, ezek alapján kértem öntől időpontot. Mivel én kezdeményeztem az egyeztetést így továbbra is, hajlandó vagyok egy észszerű kompromisszumra.”
 • 109. Kati 2007. december 07. 22:22
  „T, Abrafax!
  Én nem tudom Te hol voltál péntek este, vagy otthon mit
  mindtál,
  de a terem megtelt,sokan álltak,a folyosó és még a külön terem is tele volt. Ez a fórum ennyi emberre volt tervezve, legközelebb
  a lányom, a fiam és családja is velem jön. Mi pld. ..egy községből
  2 db mehívót kaptunk, éppen a hely szüke miatt....Ha sokáig
  ilyen baromságokon vitatkozunk, tényleg a lényeg marad el.
  Hála Isten szombaton egy újabb rendezvényen vehettünk részt...
  egészségünk érdekében.”
 • 108. balos 2007. december 07. 14:49
  „A közalkalmazotti "50%-os" béremelésről még írok néhány sort, ha nem haragszol.
  Az 50000 Ft-os minimálbér számomra azt jelentette, hogy 2002-ben 10 év munkaviszony és E-kategóriába tartozó szakképesítéssel az alapbérem nem érte el az 50000 Ft-ot, majd miután végeztem a főiskolán (F kategória) 64000 Ft lett - addig pl. egy segédápoló (szakkép. nélkül) is annyi fizetést kapott, mint én és még nagyon sokan, nem volt különbség. A szeptemberi béremelés után az alapbérem 112000 Ft lett, ami nem 50, hanem 75%-os emelés.
  Ezt is rosszul kommunikálja az mszp, mert inkább "átlagos 50%-os" béremelést kellene mondania - sok nővér háborgott, hogy csak néhány ezer Ft-ot kapott (ugye addig a kiegészítés miatt nem volt jelentősége az alapbérének), orvosok viszont diplomásként ugyanúgy 75-80%-os emelést kaptak, mégis elégedetlenkednek...
  Na, egyelőre távozom, és örülni fogok, ha írsz (vagy bárki más), akkor is ha "kötözködsz".”
 • 107. balos 2007. december 07. 14:31
  „(folyt. - egyszerre nem írok többet, mert már kétszer tűnt el hosszú hozzászólásom)
  Továbbá hiányolom a humorérzéketeket is - egyébként a te hsz-aid kulturáltnak mondhatók - általános a "böszmézés", szemben pl. a 621 által "Az Ember Aki Sohasem Hazudott" megnevezés Orbánra (bár tény, a Csontbrigád nem Rejtő leghumorosabb könyve, na de a többi...)
  Szerinted OV után volt mit osztogatnia Medgyesinek, én máshogy emlékszem: pl. a választások után egy hónapig csak ügyvivő Orbán-kormány gyorsan privatizált 12 állami gazdaságot, vagy itt van a szomszédban a Krisztina-majori termál-wellness-hotel támogatása a Széchenyi-tervból, 2002. májusára az egész évre tervezett hiány már 90% körüli volt... S mivel Medgyesi betartotta választási ígéreteit, tovább nőtt az államháztartás hiánya, ami 2000 után kezdődött (kétéves költségvetés!) a bm-dolgozók, majd a köztisztviselők 70%-os béremelésével (meg is voltam sértődve, mint közalkalmazott), a minimálbér 25000, ill. 50000 Ft-ra emelésével 2001-2002-ben.”
 • 106. balos 2007. december 07. 14:00
  „T.Abrafax!
  Örülök, hogy visszatértél egy kicsit a fórumra.
  Való igaz, hogy a kormányzattal elégedetlenek nem feltétlenül jobbosok - már csak azért sem, mert pl. a fidesz politikája nagyon messze van a jobboldali ideológiától, és talán te sem vagy OV-hívő, mint mondjuk larong (szerintem), de valószínűleg a fideszre (jobbikra?) szavazol, amikor kell.
  Sőt, az mszp sem tűnik igazán baloldalinak a kényszerű megszorítások és reform-próbálkozások miatt, de azért a rászorultság elvét, a szociális szempontokat próbálja érvényesíteni, pl. gázár-támogatás, lakáshitelek átalakítása, családi pótlék emelése (kiemelése az szja-körből), stb. - legalábbis én így látom...
  Amit rólunk, "kormánypárti résztvevőkről" írsz, dícséretnek veszem, bár lehet, nem annak szántad. Bemutatkozásunk az általános "ezek csak elvakított, megvezetett őszhajú nyugdíjasok, csókosok..." típusú minősítésnek szólt, de ettől még te is írhatsz magadról közelebbit, ha gondolod. Én pl. néha nem értem, orvosok, jogászok, tanárok hogy tudnak felülni OV antiparlamentáris lózungjainak, egyre baloldalibb populizmusának.”
 • 105. Abrafax 2007. december 06. 15:49
  „T. balos!
  Nem azt akartam mondani az előbb, hogy ezen a fórumon többen vannak az ellenzékiek, hanem hogy többféle a véleményük. A kormányzattal elégedetlenek - nem azt írom, hogy jobbosok - között nincs igazán összhang, sokszor egymást is támadják.
  Ehhez képest minden magyar nyelvű fórumon egy idő után feltűnnek a kormánypárti résztvevők: bemutatkoznak, mint derék, családos emberek, hibátlanul felmondják a hivatalos álláspontot, azután egymást dícsérik folyamatosan.
  Ennyi egyformán viselkedő ember pedig véletlenül nem találkozik össze: ha én rokonszenvessé kívánnám tenni a pártomat, biztosan ilyen hozzászólók kommunikálnák, mint amilyenekként ti bemutatkoztok, csupa pozitív üzenettel.
  Persze ez csak spekuláció :)
  Tény viszont, a pénteki létszámmal bebuktatok. Úgyhogy húzzatok bele!”
 • 104. balos 2007. december 06. 14:06
  „Lehet, hogy már senki nem fogja elolvasni, azért még egy adalék a Kisalföld pártatlanságáról.
  Tegnap megtaláltam az indexen a "hét hírét": "Gyurcsány Ferencet szimpatizánsok várták Győrben. Pénteken nem hazaárulózták le Gy.F.-et az érkezésének hírére összegyűlt emberek..." A képen látható táblákon ezek olvashatók: "Tarts ki Feri!", "Isten hozott", "Itthon vagy" - és nem csak őszhajú nyugdíjasok veszik körül a miniszterelnököt, hanem pl. egy kapucnis fiatalember is (lehet, hogy jobbos provokátor?)
  Kisalföld: "Gyurcsány Ferenc miniszterelnük az Audi-gyárban tett látogatását követően tegnap beszédet mondott a Táncsics Alapítvány Versenyképesség és munkahelyteremtés című konferenciáján..." A szimpatizánsokról egy sor sincs, mintha az az ország másik felén történt volna, vagy ott sem... (?!)
  Az óvári fórumról, a cikk címe ellenére (lsd. fent!) nem az eü-ről vagy a miniszterelnökről tettek be képet, hanem a gárdásokról - mintha ők lettek volna az események legfőbb szereplői... És ez a jelenség sajnos nem csak a Kisalföldre jellemző.
  Éljen a sajtószabadság!”
 • 103. Éva 2007. december 05. 18:17
  „Kedves H.béla!

  Mindent , amit elővezetett magam is így vallom.
  Sőt eszerint szeretnék élni.

  /laronggal csak azért sikerült vitába bonyolódnom, mert annyira
  felháborított a "kényújtási képtelensége", melyet szitkozódással kisért/

  Kedves balos!
  Feltett kérdéseire soha nem fog választ kapni , de ezt Ön pontosan leírta, hogy miért.
  Az egészségügyről vitatkozni csak a reformok bevezetésének szükségét elismerve érdemes csak.
  A mesebeli "káposztás kövek" felemlegetése lehet, de értelmetlen.”
 • 102. H.Béla 2007. december 05. 15:11
  „100.
  valóban kimúlik ez a fórum, de biztosan lesz majd másik.
  köszönöm, hogy egyik táborhoz sem sorolt, bár néha jó lenne igazából tartozni valahova.
  egyébként és magamat liberális- konzervatívnak tartom, aki szívesen megengedném a szabad viselkedést, ha az nem szabados. vállalok közösséget a társadalombiztosításban, de rühellem, hogy az én pénzemen gyógyitják az alkoholista-dohányos-magával nem törődik emberereket.
  a liberalizmus olyan társadalmi forma, amihez szükség lenne toleranciára, tiszteletre, egymás értékeinek elismerésére és a kultúrált véleménynyilvánításra.
  amit ma a jobb oldal tesz, hogy folyamatosan megkérdőjelezi az intézményrendszer függetlenségét (APEH, OVB, rendőrség) de szinte semmire nincs javaslata, ellenvéleménye tényekkel alátámasztva, hát az nem helyes. az, hogy az alkotmányos jogokat mindenki az éppen aktuális érdeke szerint csavargatja, megint nem helyes. hollandia a liberalizmus fellegvára, de ha ott nem a kijelölt helyen árulja magát egy "hölgy", azonnal elviszi a rendőr, de van kijelölt helyük, oda csak az megy akit ez a téma érdekel, az oktatásban nagy szabadségot kapnak a gyerekek, de a tanárok tekintélye-ahogyan a rendőröké, köztisztviselőké- megkérdőjelezhetetlen.
  ja, és még valami! ott megdobáják a képviselőket, ha nem tetszik a lakosságnak valami, ellenvélemény esetén nem mennek el a politikusok egy rendezvényre, de hogy a rendezvényen ne fogjon valaki valakivel kezet, olyan nincs!”
 • 101. 2121 2007. december 05. 15:07
  „Hm... Most néztem utána az iwiw-en az ismerősöimnek, és volt egy sejtésem, ami bebizonyosodott. Egy kedves ismerősömmel marakodtam itt, akivel tehát "azonos oldalon álluk", de kezdetben lebarmolt:(. Mindegy. Sajnálom, hogy ez van, de annak ellenére, hogy már régen találkoztunk, felismertem a stílust, pedig velem sosem beszélt így... Kedves larong, remélem, megnyugodtál már valamelyest. Az MMVTV honlapján is olvastam egy írásodat, és azért furcsállom, hogy ennyire hatással van rád a két iskola sorsa (Hunyadi, Haller), amikor nem is vagy olyan régóta a Hunyadi tanára. Valóban nem jó megoldás, de nem akarok semmit előröl kezdeni, csak örültem, hogy jó volt a sejtésem... Vagy inkább ne örüljek??? Hm...”
 • 100. balos 2007. december 05. 14:42
  „Úgy látom, ez a fórum kimúlóban van, már csak Éva és larong vitázik. Igaza van liberálisnak, elbeszélünk egymás mellett. Hiába válaszoltam Abrafax és larong felvetéseire, ezekre már nem reagáltak.
  Abrafax szerint "A fórumon meg van egy liberális egy Bélával, egy balos egy Katival." Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, és csoportosítottam a hozzászólókat (előre is elnézést, ha valakit rossz helyre soroltam!), azért nem 2/3-os a jobbos túlsúly!
  - jobbosok: életke, larong, pistike, majd én megmondom, pancser, realista, abrafax, mamba (8)
  - 1212 v. 2121: "elvileg azonos oldalon állunk politikailag laronggal, de a buta, agresszív embereket mindenhol gyűlölöm."
  - ballib: 621, ark54, Kati, balos, Éva, liberális (6)
  - egyik sem igazán: capr, gert, H.Béla, Tomi (talán Jobbikos?)
  Néhányan védjük, érvelünk Gyurcsány és a reformok mellett, jobbosok meg többnyire csak "leböszmézik", hazugozzák az egész baloldalt (pl. larong: "Önöknek a hazugság annyi, mint másnak egy sóhajtás.") Érvkészletükből hiányoznak a tények - pl. mit tenne Orbán és a Fidesz, ez miért és kinek lenne jó... Abrafax az eü-ről Évával és H.Bélával vitatkozik, nem velem, aki az eü-ben dolgozom. Ennek így sajnos nem sok értelme van. Azért majd néha visszanézek, hátha lesz értelme...”
 • 99. Kati 2007. december 05. 14:18
  „T.Abrafax, és még néhányan!
  Változatlanul fenntartom. hogy a Kisalföld napilap nem független,
  hiszen egy szerkesztőségvezető nem nyilatkozhatott volna
  így. Szabó Miklós mai megnyilatkozása meg végképp felháborított,
  irány a búlvárlap kategória. Az nevet aki aki végén nevet, de én nem
  nevetni akarok, hanem boldogan akarom nevelni a családomat.
  Ha nem bíztok, ha egymás mellett- ellen,elbeszéltek, mi lesz jobb.
  Ja, és üzenem annak aki azt mondta,hogy gyerekes a gondolkodásom....sokat segített, így még van időm bőven. Talán ha Ő is
  beülne mellém németórán az iskolapadba, volna miről beszélgetnünk.”
 • 98. Éva 2007. december 05. 10:11
  „Megérkezett a kedvenc memoárjához ezek szerint
  Kedves larong!

  csakhogy most 2007. van!
  /Ha valaki eddig nem tudta feldolgozni gyerekként kapott sérelmét
  és folyton a "majdnemekre" hivatkozik egyre kevéssé hiteles/”
 • 97. larong 2007. december 05. 09:45
  „Kedves Éva!

  Tehát, ha jól értem, amikor valaki az 56-os ellenforradalomról beszélt, megsiratta Lenint, majdnem kirúgatta a templomba járó diákot, akkor nem mint tanár tette, hanem mint közember. Akár igazgató volt (mint Hatt János Úr), akár tanár - és most hosszú névsor következne.
  Az más volt - Ön szerint.
  Szerintem csak a mérce más. Nekik lehetett, mert ők szocialisták-kommunisták voltak. Szerintem pedig egyszerűen csak kádár-tanárok. Bármekkora lexikális tudásuk is volt.

  Ha ellenben valaki, felháborodva a nyilvánvaló hazugságokon, elborzadva a mérhetetlen hozzá-nemértésen, szót mer emelni - szabadidejében - ezek ellen a gengszterek ellen, akkor máris "micsoda tanár ez" - felkiáltással megbontránkozik.

  No, ebből lett elege sok-sok embernek. A kettős mércéből.

  Úgyhogy, várom az óráimra. Talán felcsipegetne valamit a demokrácia bibói igazság-tételeiből.”
 • 96. Éva 2007. december 05. 07:28
  „kedves larong!

  Azért mégis moderálta magát!
  Ez dicséretes!

  Közszereplőként , ünnepi beszéd mondóként, aki "csak "történelemről indítva" aktuálpolitizál
  valóban elvárható, hogy munka után hangoztassa csak nézeteit-nyíltan.

  Kár, hogy amíg ÖN munka után politizál, a diákjai mégis mintát tanulhatnak a közszereplő tanáruktól.

  /majdnem mindegy, hogy miféle minőségben buzdít gyűlölködésre 2007-ben! 57? évesen/”
 • 95. larong 2007. december 04. 22:36
  „Kis butácska Évám!

  Tudja, a gyűlöletem nem olyan embernek szól, akit valamire lehetne méltatni. És ez nem is gyűlölet, hisz nem kívánom vesztét, betegségét, semmilyen baját. De a hazugságait gyűlölöm - mint ahogy máséit is. És azokat sem tudom elfogadni, akik mindent elhisznek neki. Ugyanis: aki a nyilvánvaló hazugságokat kritika nélkül elhiszi, maga is bűnös.
  A tiszteletadásra oktatom a nebulókat. Sokkal jobban talán, mint egynémely liberális barátja. De munka után énnékem is épp annyira van lehetőségem és jogom politizálni, mint önnek.
  Vagy mazsolázgatunk, ki politizálhat, ki nem? Nagy lajos, Szirányi, Vucsics, Tóásó igen? El is indíthatták ezt a majmot a politikai pályáján? De aki kritizálni meri, annak már jajj?

  No, ez az, amiből elegünk van. Letűnt kor poros és kártékony eszméit hirdető valakik akarják meghatározni, ki politizálhat, ki nem!

  Ha nem hiszi, amiket írok, nyugodtan jöjjön el tanítványomnak. Talán még megmenthetem az ostobaságaitól Kedves Éva!”
 • 94. Éva 2007. december 04. 18:23
  „88-hoz
  larong tényleg tanár?
  most olvastam vissza!

  ekkora gyűlölettel ilyen szóhasználattal van jelen nevelésre szoruló gyerekek között akiknek is a szelektív tiszteletadás képességét okítja?
  /mármint, hogy e tekintetben lehet önként válogatni/”
 • 93. Éva 2007. december 04. 17:47
  „No ezzel a böszme laronggal be kell fejezni a beszédet, mert egyre durvul !

  A hithű múltját nem ismerjük!
  bár a tapasztalat azt mutatja, hogy minél véresebb szájjal ocsárol valaki annál sárosabb!

  december 8.-án lesz nyilvános a fidesz erős Magyarország programja, amit már nem félt attól. hogy a szocik ellopják, ezért nyilvánosságra hozza.
  Kicsit soká készült ugyan, de legalább valami, ami a majdani visszaállítás programára is ad némi betekintést!
  Hiszen a befektetők már fenyegetve voltak, hogy az eredeti állapot visszaállítására kötelezik őket egy fidesz győzelem esetén.”
 • 92. larong 2007. december 04. 17:27
  „No, dok mindent mondtak már rám, de azt, hogy én mások gondolatait lopom el, azt még nem.
  Nem kell ellopnom a gondolatát másnak. Van igazságérzetem (nem úgy, mint böszmééknek), van racionális érzékem, ami nem a saját zsebét tartja oda mindenhová (nem úgy, mint böszmééknek), és nincs véres, kommunista hitű múltam (nem úgy, mint böszmééknek).
  Mi kell még?
  Az a baj, hogy ez a saját zsebre dolgozó hazaáruló társaság vezeti az országot immár 5 éve a szakadékba.
  1 %-os növekedés - még le merik írni.
  Nem csak böszme, hanem hazaáruló valami.
  Igaza volt Durainak. Itt nap-nap után elválik a víz a sz...tól.

  Balos, nem csak tájékozatlan, hanem - és nem folytatom.”
 • 91. balos 2007. december 04. 17:09
  „Kedves Éva!
  Valószínűleg nagyon tájékozatlan vagyok, de mi lesz december nyolcadikán (vagy később)? Válaszát előre is köszi.
  Üdvözlettel: balos”
110 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hair és a pucér férfiak

Mosonmagyaróvár - Egyesek szerint felháborító, sokkhatású, mások szerint minden pornográfiától… Tovább olvasom