Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Álruhában a Hansági Múzeumban

Mosonmagyaróvár - Idén másodszor rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját Mosonmagyaróváron. Ezúttal különböző történelmi korszakokból adnak ízelítőt rendhagyó, kosztümös tárlatvezetésekkel, tapintható műtárgyakkal és kamarakoncertekkel.
Október 11-től november 15-ig hétvégenként családi programokkal várják az érdeklődőket, későbbi időpontokban pedig előre bejelentett iskolai csoportoknak tartanak „álruhában" tárlatvezetéseket a Hansági Múzeum Szent István király úti épületében. Október 11-én, szombaton délután 5 órakor a „XIX. századi tájképek – Rejtett kincsek a múzeumi raktárakból" című időszaki kiállítás és a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyílik meg rendhagyó, kosztümös tárlatvezetéssel és kamarakoncerttel.

A kiállítás a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága győri, mosonmagyaróvári és soproni gyűjteményeiből nyújt válogatást. A kiállítást megnyitja és kosztümös tárlatvezetést tart Székely Zoltán művészettörténész. Korhű zenével közreműködnek a Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárai és növendékei. A tárlat decemberig látogatható hétfő kivételével naponta 14-től 18 óráig. Előre bejelentett csoportokat hétfőtől péntekig megegyezés szerint, a nyitvatartási időn túl is fogadnak. Érdeklődni és bejelentkezni a 96/212-094-es telefonon lehet.

Október 18-án, szombaton délután 3 órakor „Élet Pannóniában" címmel rendhagyó, kosztümös tárlatvezetés lesz a „A Mosoni-síkság története" című állandó kiállítás római kori termében, tapintható műtárgyakkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pechszériában a kisbodaki polgármester

Kisbodak, Debrecen - Rájár a rúd Kisbodak polgármesterére: három éve egy ónos eső után elcsúszott a… Tovább olvasom