Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Álrendőrök rabolták ki a férfit

Mosonmagyaróvár - Szlovák álrendőrök állították meg a kittsee-i határ előtt, s vitték el az autóját és értékeit annak a mosonmagyaróvári férfinak, aki osztrák munkahelyére tartott a napokban. J. Andrást az agresszív szlovák támadók még el is akarták gázolni saját autójával.

„Mosonmagyaróvárról naponta ingázom ausztriai munkahelyemre: a múlt héten történt inzultus óta is ugyanazt az útvonalat használom, bár néha összeszorul a gyomrom, ha visszaidézem a történteket" – mondta J. András, akinek sok százezer forintnyi értéke – köztük az autója – bánja a szlovák álrendőrök igazoltatását.

András német állampolgár, öt éve költözött a Lajta-parti városba, s naponta jár ki ausztriai munkahelyére. Rajkánál néhány kilométeren keresztül használja a Pozsony felé vezető autópályát, majd minden hétköznap reggel lefordul a kittsee-i határátkelő felé osztrák rendszámú autójával.

Az útvonal: J. András a D4-es lehajtónál indult Kittsee felé, itt érte az inzultus.

„Reggel fél nyolc körül épp az autópálya kijárata felé tartottam, amikor egy szlovák (nyitrai) rendszámú civil Renault mellém ért, s két rendőrnek tűnő férfi intett, álljak meg. Félrehúzódtam, a szlovák kocsiból kiszállt két ember, egyenruhájukon jól látható volt a Polizia felirat. Egyikük elkérte a jogosítványomat, az autók iratait, a másikon sapka volt, az arcát nem is láttam, de a hátsó ülésemet vizsgálgatta tekintetével. Még ekkor sem volt semmi gyanús, gondoltam a schengeni csatlakozás után gyakoribbak az ilyen ellenőrzések" – mesélte. A „feketeleves" azonban csak ezután következett.

Mondtam, hogy nem szállok be, s kértem, mutassák meg az igazolványaikat. Erre elkezdtek üvölteni, hogy azonnal szálljak be: meghökkentem, majd láttam, hogy egyikük már a kocsim vezetőülésében ül.
J. András
„Kiszállítottak az autómból, egyikük szlovákul odaszólt a társának, aki már a kesztyűtartómat „vizsgálta". Azt kérték, menjek oda az autójukhoz: ekkor láttam, hogy a sötétített üveg mögött egy harmadik, civil férfi is ül. Azt mondták, szálljak be hozzájuk: itt már rendkívül gyanús volt az egész igazoltatás."

„Társa intett neki, bepattantak, s a két autóval elhajtottak. Azonban rossz irányba indultak, rögtön vissza kellett fordulniuk. Próbáltam a kocsim elé állni, de még felém is rántották a kormányt: nagy nehezen sikerült csak félreugranom" – mondta a károsult.

J. Andrásnak az autójában volt minden irata, pénztárcája, bankkártyája.
„Egy pozsonyi autót leintettem, rendes volt, bevitt a legközelebbi rendőrőrsre. Jegyzőkönyvet vettek fel, a napomat a nagykövetségen töltöttem. Szerencsére haza tudtam telefonálni, feleségemmel letiltattam a bankkártyáimat: még éppen időben, ugyanis SMS-ben értesítést kaptam, hogy pénzt próbáltak levenni róla. Igazság szerint kevés esélyt látok, hogy a kocsimat megtalálják."

A Kisalföld múlt szerdán (2008. január 9.) számolt be egy hasonló esetről:  több maszkos, felfegyverkezett férfi egy kocsit állított meg a nyugat-szlovákiai Malacka város közelében. Azzal, hogy rendőrségi akcióról van szó, kiszállították az Audi A8-as két utasát, földre kényszerítették őket, majd a zsákmányolt járművel együtt eltűntek.
„Olvastam már hasonló esetekről, s valószínűleg este meg sem álltam volna az álrendőröknek: azonban nem gondoltam volna, hogy reggel ilyen eset elszenvedője leszek" – mondta J. András.

Olvasóink írták

  • 2. titi 2008. január 18. 10:23
    „És mit reagáltak a szlovák hatóságok?”
  • 1. Cseter János 2008. január 18. 10:23
    „Éljen a Sengeni határnyitás! Márvárható volt, hogy fellendül a nemzetközi bűnözés! Naná, hogy a bűnözők is rájöttek,hogy a legkönnyebb pénz szerzés, ha rendőrnek adják ki magukat!No és ha azok is voltak? Ott a szlovák oldalon nemismeretes a "falazás"? Lehet hogy itt is az volt a baj, hogy magyarul beszélt az áldozat? Persze nem lehet mindehova becsűletes magyar rendőrt állitani, hisz ki tenné manapság tűtbe a kezüketértük?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megduplázódott a halálos balesetek száma

Mosonmagyaróvár - A városban és a környékén az elmúlt évben megduplázódott a halálos balesetek… Tovább olvasom