Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Állatszeretet és empátia

A mosonmagyaróvári Éltes-iskolában a sokrétű fejlesztőtevékenység keretében újabban állatvédő szakkör is működik, amely hamarosan állatterápiával egészül majd ki.
Lábas Kinga, az állatvédő szakkör vezetője szerint a foglalkozás jelentős fejlesztőhatással van a sérült gyermekekre.
– A Rex Kutyaotthonos Alapítvány oktatási csoportvezetőjeként fontosnak tartottam, hogy munkahelyemen is állatvédelmi oktatást szervezzek. Célom a felelős állattartás megismertetése, illetve annak tudatosítása, hogy az állat mint társ él az ember mellett. Ezen túlmenően a szakköri tevékenység óriási fejlesztőhatással van a sérült gyermekekre – mondta Lábas Kinga.

A pedagógustól megtudtuk: az angol Királyi Állatvédő Egyesület által
összeállított oktatócsomagját használja munkájához. Ez interaktív módszer, fóliákkal, képekkel a hozzájuk kapcsolódó kérdésekkel. A fogyatékos, többnyire szociálisan is hátrányos helyzetű gyermekek főként gazdasági állatokkal találkoznak, így ezek szükségleteiről, tartási körülményeiről több szót ejtettek.

Az állatvédő szakkörön az elméleti ismeretek mellett volt kutyaterápiás foglalkozás, más alkalmakkor pedig óriásteknős, nyúl, béka, kanári is szerepet kaptak, s egy madarász is ellátogatott hozzájuk. A nehezebben kezelhető, magatartási problémákkal küzdő gyermekeket „lágyította" az állatokkal való foglalkozás, fejlődött empátiakészségük, érzékenységük. Lábas Kinga jövőre értelmileg akadályozott, középsúlyosan sérült gyerekeknek szervez szakkört, s nagyobb teret kap majd az állatterápia a programban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötvenezer a csípések ellen

A szigetközi elárasztás után máris támadnak a szúnyogok a térségben. A helyi önkormányzatoknak a… Tovább olvasom