Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Állás kellene az apának

Azt mondják, minden csoda három napig tart, ám minket mindennap ér egy-egy kellemes meglepetés – osztotta meg örömét Agócsné Vajdi Martina, akinek családját az olvasók jóvoltából a Kisalföld alapítványa is támogatta.
Agócsék történetéről a Kisalföld február 9-i számában „Az átmeneti időszakot kellene átvészelniük" címmel írtunk. Amint arról akkor beszámoltunk, a mosonmagyaróvári család egy többszörösen tartósan beteg kisfiút nevel. Tavaly novemberben azonban a családfenntartó édesapa került kórházba. Az átmeneti időszak átvészelése nemcsak lelki, hanem anyagi nehézségek elé is állította őket. Ekkor sietett segítségükre az olvasóink által támogatott alapítvány, ám nagy örömünkre a családért sok ismerős és ismeretlen is összefogott.

Agócsné Vajdi Martina már az öröm könnyeivel nyitja ki a kétszobás albérlet ajtaját látogatásunkkor. A család most újból együtt lehet, hiszen az édesapát is hazaengedték, igaz, csak „próbaidőre" a kórházból.

– Most már nemcsak én látom a fényt az alagút végén, hanem a párom is – nézi reménykedve az édesapát Agócsné. Felsorolni is nehéz, hogy hányan siettek a segítségükre, hogy túléljék ezeket a nehéz heteket-hónapokat. A kisfiú óvodájában, a Kékcinkében (annak mindkét telephelyén) adománygyűjtést hirdettek, Tisza Tünde óvodavezető pedig egy hónapra átvállalta Beni étkezésének költségét. Az egyik szülő, Szántó Edina szintén gyűjtést szervezett. Az egyik mosonmagyaróvári patika ugyancsak sok meglepetést tartogatott a családnak. Ezért Gicziné Anikónak tartoznak hálával. A férfi egykori munkahelyéről is sok támogatás érkezett.

– Mindenki megmozdult, szinte zsong a fejem. Nem az a lényeg, hogy mit kapunk, hanem hogy mennyiből adják azt. Egy kedves szomszéd mindennap hol három zsemlével, hol két almával kopog be. Beni diabetikus ételeit egy fiókban tartjuk, most már van miből válogatnia, nagyon sok tartós élelmiszert, játékot, ruhát is kaptunk, amit ezúton is nagyon köszönünk. Most már csak apának kellene munkahely és újra visszaállhatna az életünk a rendes kerékvágásba – tette hozzá az édesanya, megjegyezve, hogy az alapítványunktól kapott 150 ezer forintból kéthavi lakbért és a rezsiköltségeket fizetik ki.

BMW-s összetartás Agócsékért

Kertész Ákos napilapunkban olvasta Agócsék szomorú történetét, és egyből tudta, hogy cselekednie kell. „A BMW-s összetartás csoport már több nehéz helyzetbe kerülő családon segített, önzetlenül és teljes szívből. Gondolkodás nélkül azonnal jöttek a felajánlások és egyre többen jelezték, hogy részt vesznek a megmozduláson, melyet február 21-én, szombaton 12–13 óra között a mosonmagyaróvári Park Center pakolójába hirdettünk meg. Erre őszintén titkon számítottam is, mert a közhiedelemmel ellentétben nem minden BMW-s rossz ember, sőt..." A fiatalember, mint elmondta, nem ismerte a családot, de szerinte nem is feltétlenül csak a hozzánk közel álló embereknek kell segítenünk, ha tudunk. A csoport egyébként a pénz mellett tisztítószereket, tartós élelmiszert, ruhát és játékot gyűjt, ám a Facebook-oldalon az édesapának is keresnek munkát. Ugyanakkor Ákos a csoport nevében felajánlott egy autózást is a kis Beninek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérautóval vitte a határsértőket

Egy magyar rendszámú Skoda személyautóra lettek figyelmesek a mosonmagyaróvári határrendészek az… Tovább olvasom