Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Alkotóműhely a fiatal tehetségeknek

Mosonmagyaróvár - A Hansági Múzeumban augusztus végéig tekinthetők meg a tizedik Art Flexum Nemzetközi Művésztelepen készült festmények és grafikák. A rendezvény díját Tolnay Imre kapta.
Szombaton megnyílt a X. Art Flexum Nemzetközi Művésztelep zárókiállítása a Hansági Múzeum Szent István király úti épületében. A tárlaton nyolc képzőművész mutatkozik be 26 festménnyel és grafikával: Georg Brandner (Ausztria), Jakatics-Szabó Veronika (Magyarország), Kopasz Tamás (Magyarország), Sárközi Anikó (Magyarország), Szalkai Károly (Magyarország), Szarapka Tibor (Szerbia) és Tolnay Imre (Magyarország). A X. Art Flexum Nemzetközi Művésztelep díját Székely Zoltán művészettörténész Tolnay Imrének ítélte. A fiatal győri képzőművész Kelemen Benjámin kisplasztikája mellett lehetőséget nyert egy egyéni kiállításra a múzeumban.

A kiállítás megnyitóján táncos-irodalmi műsorral közreműködtek a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány tagjai.
A kiállítás megnyitóján táncos-irodalmi műsorral közreműködtek a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány tagjai.

A művésztelep 10 éve alatt ötvenhat képzőművész fordult meg nyolc országból a Lajta-parti városban, így 156 festménnyel, grafikával és néhány szoborral gazdagodott a társaság.

– A tulajdonunkban lévő kortárs képzőművészeti alkotásokból egy válogatást kiállítanánk a művelődési központban, de a tervek közt szerepel, hogy a társaság tavasszal Szabadkán is bemutatkozzon, valamint a dunaszerdahelyi kortárs galéria is befogadná a műveket – tájékoztatott Szentkuti Károly, a társaság elnöke, aki megemlítette egy mosonmagyaróvári alkotóműhely létrehozásának ötletét is. Szponzorok támogatásával vagy esetleg egy alapítvány segítségével a helyi fiatal tehetségek kaphatnának teret az alkotáshoz.

A jubileumi művésztelep alkotásaiból válogató tárlat augusztus 31-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10–18 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvennyolcmillió jut a kistérségre

Kistérség - A mosonmagyaróvári kistérségbe közel 78 millió forint támogatás jut a Nyugat-dunántúli… Tovább olvasom