Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Alkotóház: tíz éve Dunaszigeten

Egy évtized alatt a baráti összejövetelek jelentős társadalmi eseménnyé váltak, mára Győrig ér a hírük.
Egy évtized alatt a baráti összejövetelek jelentős társadalmi eseménnyé váltak, mára Győrig ér a hírük. A mostaniak közül csupán a győri Radosza Attilának nem volt eddig itt önálló kiállítása. Borbély Károly, Dolán György (Szlovákia), Karczagi Endre, Kelemen Benő Benjámin, Kurcsis László, Moldoványi Géza, Szalkai Károly, Tolnay Imre és Végh Béla festményeit, fotográfiáit tekinthették meg azok, akik az elmúlt hét végén eljöttek Sérfenyőszigetre.

Tóth István polgármester a település fontos eseményének nevezte az összejövetelt. A kiállítókról Szentkuti Károly múzeumigazgató beszélt. Böröndi Lajos költő egy verssel ajándékozta meg Varga Györgyöt, s felelevenítette Felsmann Tibor textilművész emlékét, aki éppen tíz éve halt meg, s az első összejövetelen még találkozhattak vele Sérfenyőn barátai. Villányi László költő a szolidaritás és a barátság fontosságáról szólt, s arról a csodáról, ami tíz éve életben tartja ezt az összejövetelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglőből egészségközpont

A mosonmagyaróvári Lucsony utca első épülettömbje már több mint két éve pusztul. Beszámoltunk, a valamikori Prikler kocsma és vendégfogadóban legutóbb bérlakások voltak, majd két éve az önkormányzati tulajdonú tömböt –amely helyi védelem alatt állt-eladták egy magáncégnek. Mire a birtokba adás lezajlott, a helyi védettséget egy képviselő-testületi döntés megszüntette. Tovább olvasom