Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Alapítvány az állatokért

Alapítvány létrehozásával próbálnak meg segíteni Mosonmagyaróváron a nehéz anyagi helyzettek küszködő gazdákon s kedvenceiken.
„ Utolsó esély" néven hoztak létre állatmentő alapítványt Mosonmagyaróváron azon beteg vagy balesetet szenvedett négylábú kedvencek gyógykezelésére, melyek gazdái anyagi helyzete nem teszi lehetővé a beavatkozások finanszírozását.

Képtelenek fizetni Már túl sok


– Eddig ezeknek az állatoknak a gyógykezelését magunk finanszíroztuk, ám ma már olyan gyakoriak az ilyen esetek, hogy nem tudjuk fedezni ezeket a költségeket – mondja dr. Novák Péter. – Ezért gondoltunk arra, hogy az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány létrehozásával próbálunk segíteni. Az alapítvánnyal egyebek mellett az ismeretlen tulajdonosú, kóbor állatok betegsége, balesete esetén azok állatorvosi ellátásának anyagi fedezetét biztosítjuk. Utazási, szállítási támogatást nyújtunk mindazok számára, akiknek állatát speciálisan felszerelt, távolabbi állatklinikán lehet csak gyógykezelni. Hosszan tartó betegség esetén a többnapos kórházi kezelés költségeihez adunk támogatást. Fedezzük az idült betegségben szenvedő, folyamatos gyógykezelésre és gyógyszerellátásra szoruló állatok kezelését. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő állatok humánus elaltatásához pénzbeni támogatást adunk. Valóban indokolt esetben eledelt juttatunk azoknak az állatoknak, melyeknek tulajdonosai szociális helyzetükből adódóan nem tudják kedvenceiket megfelelő mennyiségű vagy minőségű táplálékkal ellátni.

A menhelyért

– Mindemellett a már működő állatmenhelyekkel együttműködve anyagilag támogatjuk a kóbor állatok befogadását. Hosszú távon pedig saját finanszírozással – a helyi Menedék Állatvédő Alapítvánnyal közösen – egy állatmenhelyet kívánunk létrehozni Mosonmagyaróvár és vonzáskörzete számára – mondta dr. Novák Péter.

Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvánnyal kapcsolatban további információ kérhető a 30/956-8773-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hátrány elsősorban nálunk jelentkezik

Kerényi A. Ödön, a Magyar Villamos Művek Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese dr. Mosonyi Emil professzor – a bős–nagymarosi vízlépcsőrendszer atyja – akaratának eleget téve levélben arra kérte a köztársasági elnököt: ne forduljunk ismét Hágához az ügyben, egyezzünk meg a szlovákokkal. Választ azóta sem kapott. Tovább olvasom