Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Aláírták Kimlén az első Leader-szerződéseket

Kimle - Negyven nyertes szigetközi pályázó mintegy 90 millió forintot kap a Leader-programban.

Az országosan első ünnepélyes szerződéskötés tegnap volt Kimlén. A legtöbb esetben az önkormányzatok településkép-javításra pályáztak.

„A kétéves folyamat fontos állomásához érkeztünk" – mondta tegnap Balsay Zsuzsanna, a Felső- és Közép-szigetközi Leader-akciócsoport gesztortelepülése, Kimle polgármestere.

„Megküzdöttük ezt az időt, ám saját tapasztalatainkat kamatoztathatjuk a jövőben: már alakítjuk az újabb csoportot" – tette hozzá.

Grundtner Gábor Leader-munkatárs adatokról beszélt: az akciócsoportban részt vevő 13 település között 90 millió forintot osztanak szét, öt jogcímen pályázhattak önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek. A legaktívabbak az önkormányzatok voltak, közülük is a legtöbb pályázat településkép-javításra érkezett. Ötvenhét pályázatból végül negyvenet támogatnak, helyi döntések alapján. „Ma 29 aláírásra kerülhet sor" – mondta.

Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő szerint a Szigetköz-rehabilitáció ügyében is a „Leader útján kell járni", hisz a lehetőségek bővülnek. Paszternák Tímea, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Leader-osztályának vezetője kiemelte: az országban elsőként itt kerül sor a szerződéskötésekre. A következő Leader-programban az egymilliárd forintot is elérheti a térségbe érkező pénzösszeg: mindez a csatlakozók számától, lakosságától és hátrányos helyzetétől függ. Kiemelte: az egymásra épülő projektek előnyt élveznek majd.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ShivaMoon: Mexikó helyett Dunaremetét választották

Dunaremete - Jan Engel, a rendezvény főszervezője Dunaremetén intézi a ShivaMoon fesztivál előkészületeivel kapcsolatos ügyeket. A Kisalföldnek elmondta: a festői környezet, a természeti adottságok miatt választották a szigetközi települést a korábban tervezett mexikói helyszín helyett. Úgy véli, a rendezvényre érkezők létszáma elsősorban az időjárástól függ. Kedvező feltételek esetén ezerötszáz külföldi, s majd kétszer ennyi hazai fesztiválozót várnak. Tovább olvasom