Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés a Rábl köz nyugalmáért

Mosonmagyaróvár - Rendet és nyugalmat szeretnének újra a Rábl közben élők, mivel az elmúlt hónapokban ebből nem sok jutott nekik az egyik lakás népes albérlői miatt.

Állításuk szerint a Romániából érkezett árusok naphosszat randalíroznak az utcán.

Hónapok óta keserítik a mosonmagyaróvári Rábl közben és a környéken lakók életét az egyik lakás albérlői. A korábban üzletként működő helyiséget ma már közel tucatnyi, Romániából érkezett árus lakja. A környéken élők mára megelégelték az albérlők viselkedését, a folyamatos hangoskodást, veszekedéseket és szemetet. A lakók úgy érzik, tehetetlenek az ügyben. Végső elkeseredésükben aláírásgyűjtésbe is kezdtek, az összegyűjtött szignókkal pedig a városházára mentek megoldást keresve.

– Albérletben laknak ezek az emberek egy lakásnak átalakított üzlethelyiségben. Úgy gondoljuk, többen is, mint amennyi a megengedett lenne – mondja Sepa Zsuzsanna, a szomszédos ház közös képviselője. – Idősek, nők, férfiak, gyerekek egyaránt. A tőlünk eltérő mentalitásuk okozza a problémákat. A nap bármely szakában, de főként az esti órákban rendszeresek a hangoskodások, a normálisnál lényegesen hangosabban hallgatnak zenét, már-már verekedésig fajulnak a veszekedések. Rendszeresen csoportosulnak az utcán, ahol táncolnak, vitatkoznak, énekelnek, ott élik az életüket. Miattuk már hónapok óta nincs nyugalom a környéken, esténként szinte lehetetlen aludni.

Az épület, melynek lakói ellen aláírást gyűjtöttek a környékbeliek.
Az épület, melynek lakói ellen aláírást gyűjtöttek a környékbeliek.

Szabadon engedett kutyáik több alkalommal megtámadták a bicikliseket, egészen kis gyerekeik pedig gyakran felügyelet nélkül szaladgálnak a forgalmas Aranyossziget utca mellett, sokszor balesetveszélyes helyzeteket előidézve. További problémát jelent, hogy lakásuk környéke elhanyagolt, szemetes. Szemétszállítási díjat nem fizetnek, a hulladékukat a környező szemetesekbe rakják.

– Többször kértük őket a normális viselkedésre, ám ilyenkor minősíthetetlen hangnemben válaszolnak. Sokszor kihívtuk már a rendőrséget ilyen esetekben, de sajnos ők jogi korlátaiknál fogva sokat nem tudnak tenni. Amint elmennek a járőrök, folytatják a randalírozást.

Többen – köztük mi is – árulják az ingatlanjukat, de a szomszédos ház lakói miatt semmi esély az értékesítésre. Több érdeklődő is jött már, ám amint szembesültek ezzel a problémával, rögtön sarkon fordultak. Mi, a környéken lakók összefogtunk, aláírásokat gyűjtöttünk és az alpolgármesterhez fordultunk segítségért. Szeretnénk, ha végre ismét nyugalom lenne az utcában – hangsúlyozta Sepa Zsuzsanna.

Szabadon engedett kutyáik több alkalommal megtámadták a bicikliseket, egészen kis gyerekeik pedig gyakran felügyelet nélkül szaladgálnak a forgalmas Aranyossziget utca mellett, sokszor balesetveszélyes helyzeteket előidézve.
Felháborítónak tartja a Rábl közben történteket dr. Nagy István alpolgármester, hiszen mint mondja: az ott lakóknak joguk van a normális élethez. A helyzet megoldása érdekében eseti bizottságot hoztak létre a rendőrség, az ÁNTSZ, a közterület-felügyelet és az önkormányzat részvételével. Az alpolgármester elmondta: sok kérdést kell vizsgálni az ügyben, így például a jogos lakáshasználatot, az áramfelhasználást, a hulladékelhelyezést, valamint, hogy az iskolakötelezettségnek mennyire tesznek eleget az ott lakók. Amennyiben bármilyen kérdésben hiányosságot tapasztalnak, úgy a törvény adta lehetőségekkel élve orvosolják a problémát. Dr. Nagy István hozzátette: Mosonmagyaróvár nyitott város, szeretettel lát bárkit, ám vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania.

Olvasóink írták

 • 20. nagyjancsi 2010. augusztus 10. 10:01
  „Unalmas már, hogy mindig a törvénytisztelő, dolgozni járó tisztességes embereknek kell szenvedniük az ilyen férgek miatt. Egy szemétdombon élnek a mi adónkból és az ügyeskedésekből, mert ugyan hogyan lehetne, hogy éjjel-nappal az utcán henteregve mégis van mit enniük, van miből öltözködniük. Felháborító, hogy ebben az országban ilyenre nincs megoldás és hogy elkeseredve már aláírásgyűjtésbe kell fogni, hogy végre történjen valami.”
 • 19. Nussy 2010. augusztus 05. 19:17
  „Sokmindenben egyetértek az előttem szólókkal.

  A mellettük lévő házban laktunk, és már az első pillanattól kibirhatatlanok voltak.Gondolom kb 4 ember van oda letelepedési engedéllyel bejelentve, és kb 25-en laknak ott. Sokmindenünk eltúnt, zárni kellett az összes átjáróajtót, arról nem is beszélve, hogy a szemetük felét a mi kertünkbe szórták (sz..pelenka, c...gumi, stb). Mostanában csótányokkal örvendeztetik meg a szomszédságot (nem pár darabra kell gondolni).

  A férjem annak idején keményen rájuk szólt, de utána rettegésben éltem, hogy a vadonat új kocsinkat megne karcolják....

  El kellene gondolkodni, hogy vajon ők e a kisebbség, vagy mi!!!!!??????

  u.i.: ja a rendőrség is napi 2x jár ki ellenőrzésre, de ugyan mikor? d.e.9-kor és d.u. 2-kor. :) na ezzel sokra megyünk!!!!!”
 • 18. RickCartman 2010. augusztus 05. 18:24
  „"Fühlen Sie sich bei uns wie zu Hause, aber benehmen Sie sich bitte auch so!"--wie zu Hause:-) hát ez az, éppen úgy érzik magukat, mint otthon:-)”
 • 17. Diákcsemege 2010. augusztus 05. 10:55
  „A cikkben nyilatkozó Nagy István Úr vajon örülne-e, ha a szomszádságába hasonló aadottságú népség költözne? Szerintem próbálja ki és mindjárt keményebb eszközökhöz nyúlna!

  PS: Néhány éven keresztül Bécsben (a belvárosban) éltem és az ottani házmesterrel gyakran cseréltünk eszmét az idegenek (jugók, törökök) szeretetteljes befogadásáról. (A cikkben befogadó Mosonmagyaróvárról van szó!!) Valóban befogadni, de nem minden korlát nélkül, igenis meg kell nézni, hogy ki az illető és nem mindjárt vörös szönyeggel fogadni, meg fizetni helyette pl. a szemétszállítás költségeit és egyebeket, ahogy azt ma az önkormányza teszi (lásd: mosoni temetővel szembeni kolónia!!!). (Lehet hogy itt is lehetne spórolni?)
  Német nyelvterületen ezzel kapcsolatban van egy nagyszerű mondás:
  "Fühlen Sie sich bei uns wie zu Hause, aber benehmen Sie sich bitte auch so!"(Érezze magát nálunk otthon, de viselkedjen kérem ennek megfelelően!)”
 • 16. invektus 2010. augusztus 04. 23:27
  „11 A szebb jövö itt van csak észrekellene venni !!!!!!!!!!!!!!

  (MERT HALJAK ÉHEN BECSÜLETTEL , MINT TOLVJKODVA NEM ÁLMODVA A JÖVÖT s RETEGNI MÁSOKTOL ,ÁLMATLANUL MINDENKI KEDVÉBEN JÁRNI ??

  HAJRÁ MI ORSZÁGUNK MAGYARORSZÁG
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)”
 • 15. Beex 2010. augusztus 04. 19:50
  „Most lehet venni pár éves társasházi lakást féláron..
  Mi lehet ebben a logika..? :)”
 • 14. napersze 2010. augusztus 04. 19:17
  „Ugyan, akinek ilyen ingatlana van, már az is kérdéses, hogy miből... ( Ezt a környéket akkoriban jól beépítették hatalmas pénzekért értékesítve a telkeket és túlzsúfolva a területet )
  Szóval ez a nem tudja kitenni szál eléggé maszatolás gyanús ;]
  Csak koponyánként rakjanak le havi 5000 Ft-ot a lakbérre, lehet számolni, szép összeg egy
  szimpla bérbeadásért. (Továbbá ki aki hagyna egy ilyen épületet másnak, mikor haszna is lehet belőle, a bérleti díjból... ugyan...)”
 • 13. kocka68 2010. augusztus 04. 17:45
  „Szegény tulaj....állítólag illegálisan foglalták el a lakrészt az "árusok" , ő feljelentést tett a rendőrségen, időbe telik, míg kipaterolják őket. Hogy ő hol volt, amíg ezek beköltöztek?”
 • 12. pancser 2010. augusztus 04. 17:32
  „6.hoz! Sztem neked van igazad. A tulajdonos kersztül az Apeh bevonásával az ügy simán rendezhető. Ha olvassa a hozzászólásokat remélem észbe kap, mert nem sok rosszabb van a számára mint egy ilyen ellenőrzés!”
 • 11. Beex 2010. augusztus 04. 14:49
  „Adjon az Isten!
  Szebb jövőt! :)”
 • 10. reszegenisjozan 2010. augusztus 04. 14:39
  „Nincs az az elcseszés, amit a Jobbik végre tudna vinni, hogy ne rájuk szavazzak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. reszegenisjozan 2010. augusztus 04. 14:38
  „Tisztázzuk ezt is:

  eddig a rendőrség, az onkormányzat, az állam, minden hatóság TELJESEN tehetetlen a cigány "kultúrával" kapcsolatban.

  Tetszik, nem tetszik, de csak és kizárólag a Magyar Gárda vívott ki magának tiszteletet (persze emiatt utálatot is) a cigányság körében.
  Ha a hatóságok továbbra sem képesek biztosítani a többség biztonságát, akkor mi a frászért ne kedveljük, sőőőt, KÖVETELJÜK a MAGYAR GÁRDÁT????????”
 • 8. reszegenisjozan 2010. augusztus 04. 14:33
  „Méhes Ákos, tisztázzuk!!!!! Ezek romániai, azon belül is erdélyi, magyarul beszélő CIGÁNYOK!!!!!!!!!!!

  "...Romániából érkezett árusok.."
  Magyarán, lopott cuccokat áruló CIGÁNYOK, mint akik Győrben is árulják a pecabotot, a borotva pengét, a távcsővet, a "bőr" öveket.”
 • 7. Beex 2010. augusztus 04. 12:47
  „Szerintem meg annyi, hogy .... román cigók, bejelentett munka és adózás nélkül.. akkor mit keresnek itt? ... őket a határon, és gond letudva.. aztán mehet a többi is.. <moderálva..>”
 • 6. Diákcsemege 2010. augusztus 04. 12:24
  „Bécsben rendkívül egyszerűen intéződik az ügy:

  1.) Önkormányzati felszólítás (esetleg idegenrendészeti ellenőrzés)

  majd ha semmi sem történt

  2.) a tulajdonos adatainak továbbítása az adóhatóság felé.

  (Általában még a 2. lépést megelőzően intézkedik a tulaj, ugyanis az adófizetési morál a "kispályás" bérbeadók körében Bécsben sem sokkal különb, mint itt)”
 • 5. invektus 2010. augusztus 04. 11:21
  „ÁÁÁÁÁÁÁ ,,,,,,,,,meg ál az ész emberek .

  Árusok és van engedélyük ?? NINCS !
  ez már elég ok hogy meniük kellene vagy nem ?”
 • 4. tzsuska81 2010. augusztus 04. 10:59
  „Én elhiszem, hogy más kultúrális közegből érkeztek, de nem 20 családnak kéne alkalmazkodni 1 családhoz! Ha nem tetszik nekik szabad az út Románia felé??!!! Hiányozni nem hiszem, hogy fognak!!”
 • 3. sicc 2010. augusztus 04. 10:22
  „A tulajt jól megbüntetni, talán akkor elgondolkodik kinek adja ki a lakást !”
 • 2. stug 2010. augusztus 04. 09:35
  „Gratulálok az érdektelen, impotens hatóságoknak és városvezetésnek! Európa, valamint a román cigányok rajtunk röhögnek. Egy magára valamit adó országban az ilyen gennyeket teherautókra csapkodnák, és páros lábbal rúgnák át a határon. Mi több hétnyi szarkeverés után jutunk oda, hogy alapítunk egy újabb parazita bizottságot.
  Az egész eset kiválóan példázza, hogy a folytonos "rettegőknek" mennyire kell tartaniuk ettől az állítólag szélsőséges, náczista-fasiszta-rásszíístáá országtól.”
 • 1. Wieselburger 2010. augusztus 04. 08:59
  „Remélhetőleg történni is fog már végre valami, mert tényleg elviselhetetlen ami ott zajlik!Évtizedekig semmi gond, probléma nem volt, aztán a "kedves" tulajdonos oda engedi ezeket a jöttmenteket, akik kiskirálynak érzik magukat és fél pillanatnyi nyugalmat nem hagynak a tisztességes, adófizető, törvénytisztelő lakosoknak!
  Hajrá alpolgármester úr! Várjuk az eredményt!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók gyakorlatias kutatásra

Csaknem 900 millió forint jutott az elmúlt két évben kutatásra, fejlesztésre a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom