Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Aktív turizmus a hármas határnál

Idegenforgalmi konferenciát rendeztek Mosonmagyaróváron, melyen az aktív turizmus fejlesztéséről esett szó a magyar–szlovák–osztrák határ mentén.
Kitörési lehetőséget a kerékpárutak összekapcsolásában, valamint a vízi turizmus fejlesztésében – elsősorban a Lajtán – látnak a szakemberek.

Botos Gábor főtanácsos, levezető elnök elmondta: a Mosonmagyaróvár Idegenforgalmáért Közalapítvány Phare CBC-pályázaton nyert pénzből finanszírozza az aktív turizmussal kapcsolatos programcsomagot, melynek egyik állomása volt a tegnapi konferencia. Patyi Elemér, a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke arról beszélt: bizottságuk nem a gyógyturizmusra, hanem az egyéb kiegészítő szolgáltatások fejlesztésére fordít nagyobb figyelmet. Kész egy regionális kerékpárút-hálózat terve, s a minőségi lovasturizmusra is igény van. Emellett a turisztikai pihenőhelyek létesítésére, s a vízi turizmusra fordítanak kiemelt figyelmet. Ebben az évben 300 millió forintra lehet pályázni, melynek felét a régióban lévő aktív turizmus kaphat.

Lutz-Jürgen Felke, a burgenlandi Regionlaverband Leithaauen képviselője – melynek területe Kittsee-től Halbturnig tart – kijelentette: a hármas határ mentén kerékpárutak kiépítésére, összekötésére, egységes logisztikára és megfelelő marketingre van szükség. A régiók összekapcsolásában a Lajtának is nagyobb szerepet szánnak. Wlastisch Mirkó, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület képviselője előadásában elmondta: jövőre Lajta-expedíciót szerveznek: három ország gimnáziumainak tanulói 180 kilométeren keresztül a folyón evezve feltérképezik a legjobb útvonalakat. Erre az expedícióra uniós pályázaton nyertek pénzt: az élővilágot, a földrajzi, néprajzi és a kulturális értékeket is tanulmányozzák útközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partnerközpontú iskola

Az oktatási miniszter, Magyar Bálint elismerő oklevelet adott a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskolának. Tovább olvasom