Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Aktív civilek és színes programok a közösségépítésért

Mosonszolnok - Május 3-ra tervezi a Mosonszolnoki Kulturális Egyesület a Pipifesztivált közösségépítő civil főzőcskével, koncertekkel (sztármeghívott a Főnix együttes), a reneszánsz évéhez kapcsolódóan reneszánsz vacsorával, a Móri Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatójával, játszóházzal és utcabállal. Nemcsak a mosonszolnokiakat, hanem a környékbelieket is várják.

A már említett civil szervezet mellett még kilenc egyesület és alapítvány működik a faluban, a művelődési házban pedig széles a szakkörök választéka.

Az 1660 lelkes településen a civil szerveződés majd minden ága képviselteti magát.

– Intézményünkben több szakkör is tevékenykedik, ilyen az akrobatikus rock and roll csoport vagy a színjátszó társulat. 1991-ben alakult a Kaláka gyermektánccsoport. Szakkör keretében mélyíthetik el tudásukat a sakkban a gyerekek, a felnőttek számára nyitott a kézművesszakkör – sorolja a lehetőségeket Gősi Gyula, a művelődési ház igazgatója, miközben körbevezet a jól felszerelt intézményben. Az 1961. augusztus 20-án átadott épületet jelentős társadalmi munkából emelték. 2000-től folyamatosan szépítették a házat a nagyteremtől a bejárati részig.

Pályázati forrásból oldották meg a színpadi világítást, hangosítást. 
A művelődési ház színtársulatok előadásainak is otthont ad. Szerdán délután 3 órától például a Holle Anyó Színház Kacsavarázslat című zenés mesejátéka tekinthető meg. A költészet napja alkalmából „Szánjon szabadidejéből 5 percet a költészetre" címmel az egész napos program keretében bárki betérhet a művelődési házba, elmondhatja kedvenc versét, de olvashat is költeményeket.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségterv Várbaloggal közösen

Mosonszolnok - A prevencióra helyezi a hangsúlyt a Várbaloggal közösen készített mosonszolnoki… Tovább olvasom