Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

ÁKOS és BALKAN FANATIK a Nyári Fesztivál Szent István Napokon augusztus 19-én

A nap szuperprodukciója este 21 órától a nagyszínpadon Ákos koncertje.

A “TURNÉ 2084" utolsó három előadásából kettő ingyenes, az egyik itt Mosonmagyaróváron a Nyári Fesztivál Szent István Napok keretében. Ákos immáron harmadik alkalommal lép fel Mosonmagyaróváron.

A „TURNÉ 2084" célegyenesbe érkezett. Eddig 150.000 néző láthatta, az utolsó három koncertből pedig kettő ingyenes lesz. A tavaly tavasszal indult szintirock koncertsorozatot eddig több mint százötvenezren látták országszerte és a határainkon túl is: a TURNÉ 2084 kétszer is eljutott Londonba, játszottak Marosvásárhelyen, Amszterdamban és Brüsszelben is. Ugyancsak kétszer dörrent a szintirock a VOLT Fesztiválon. Olyan emlékezetes állomások vannak mögöttük, mint a tavalyi Sziget-buli, vagy az idei koncertek Békéscsabán, Debrecenben és Székesfehérvárott. A tavalyi teltházas Aréna-beli lemezbemutató koncertről készült felvétel pedig - rengeteg extrával kiegészítve - hamarosan megjelenik DVD-kiadvány formájában! A TURNÉ 2084-ről szóló kritikák egybehangzóan dicsérik a komoly látványvilágot, a profi előadást, és szinte mindegyik megemlíti a hatalmas közönségsikert. Jó hír, hogy a TURNÉ 2084 utolsó három előadásából kettő INGYENES, az egyik pont Mosonmagyaróvár, a Nyári Fesztivál Szent István Napok keretében augusztus 19-én 21 órától.


Az augusztus 19-i napon a gyerekeknek, családoknak szóló programok délután 16 órától kezdődnek a Mesebolt Bábszínház előadásában Vásártér címmel, bábtáncoltatás, vásári bábjáték és bábforgatás három részben. Az előadás feleleveníti a hajdanvolt vásárok hangulatát. Amikor még mutatványosok, csepűrágók, bábosok járták a vásártereket. Három részből áll a játék. Először elénk tipeg, totyog a világ legkisebb táncospárja, hogy komikus csetlő-botló táncával elszórakoztassa a nagyérdeműt. Ezután következik Vitéz László moldovai rokona a nagyszájú Vasilache, aki elébb megküzd a feleségével, majd az Ördöggel és végezetül magával a Halállal is. A fából faragott figurák egy hagyományos szoknyás bábszínpad ráncai közül bukkannak elő. A harmadik részben Az aranyszőrű bárány meséje forgolódik körbe-körbe egy bábforgató színpadocskán. Az előadást a kecskéjétől megszabadított kecskebőr duda és különbnél különb tilinkók kísérik. A gyerekeknek szóló előadások a napsütéstől védettebb helyen és időben lesznek. Az előadással párhuzamosan egészen estébe nyúlóan karikatúra rajzolás is lesz. A kisszínpadon pedig kora este fellép a Moson Big Band, akiket a ByTheWay zenekar koncertje követ.

Az augusztus 19-i estét 23 órától a Balkan Fanatik koncertje zárja a kisszínpadon. A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Georgios Tzortzoglou a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az ő ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) - számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. A produkció célja a fent említett zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. 2008 óta a fronton Lepe mellett a szexi és fiatal Ferenczi Szonja rappel és énekel. Állandó közreműködő a bársonyos hangú népdalénekes, Kovács Nóri.


A Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál - Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt négy évben. Azonban hagyományainkhoz híven a nyitónapi és a zárónapi nagyszínpadi előadásokra ülőhelyet biztosítunk 1000 forintos áron. A jegyek elővételben a Flesch Központ, a Tourinform jegyirodájában, és a helyszínen is megvásárolhatóak.

(x)

Olvasóink írták

 • 15. Japo 2013. augusztus 08. 18:54
  „Szabka! nem vagyok megkeseredve,nincs miért. Attól függetlenül nem vagyok vak és szerencsére hülye sem. A memóriám is tökéletes és pont azért borzasztóan irritál az a szó,hogy ingyenes! Semmi nincs ingyen igaz,hogy amerikai filmekben sokszor hangoztatják"ha az adófizetők pénzéből van akkor nem ingyen van?" Lásd Halálos Fegyver. Csak az ilyen ingyen dolgokat később nagyon sokan megszenvedik és csak és kizárólag azt szerettem volna kifejezni,hogy aki nyakig ül a barna masszába,az ne ugráljon és főleg ne költse mások nehezen megkeresett pénzét. Az adókat nem ezért találták ki hanem azér,hogy a sok ingyenélő sz..házit el lehessen tartani. Bele értve a börtönökben sínylődő szegény szerencsétlen köztörvényes bűnözőket. Akik szintén ingyen az adófizetők pénzén meresztik a seggüket ahelyett,hogy dolgoztatnák őket. Régi mondás aki nem dolgozik,ne is egyék.Én azért ezt betartanám keményen,de hát nem vagyunk egyformák. Én senkit nem ítélek el a véleménye miatt,ha valakinek címezek egy kommentet nem személyeskedésből teszem.”
 • 14. szabka73 2013. augusztus 08. 09:54
  „12.
  Kedves Japo!

  Ilyen megkeseredett embert keresve se lehetne találni. Biztos olyan sérelmek és kudarcok érték az elmúlt években, hogy vastag szürkehályog telepedett a szemére, vagy csukott szemmel jár. Kedves Japo menjen orvoshoz vagy nyissa ki a szemét. Egy jó akarója!”
 • 13. kíváncsi 2013. augusztus 08. 09:00
  „Kedves Japo! Az a szép ebben az életben, és ebben az országban, és az itt élők mentalitásában, hogy sok idejük van mások munkáján, életén gondolkodni. És mindig van valaki, vagy valami, akit lehet kritizálni. És ez tényleg szép, csak rossz olvasni, hallgatni, mert annak a kevésnek is elmegy a kedve, aki éppen dolgozni akarna, még az ilyen évtizedek óta begyöpösödött frontvonalak mellett is. Mert ahogy látom, azért vannak ilyenek jó páran, nem olyan rossz doglok történnek a városukban. Körül kéne nézni máshol is! Néha le kéne venni a szemüveget, vagy szűrőt cserélni rajta, és úgy rnézni a dolgokra, nem mindig, mindent, bármilyen évszámot írunk, ugyanoylan szemszögből! Én ezt kívánom Önnek! Mert az igények, a kereslet-kínálat,a körülmények mindig változnak.”
 • 12. Japo 2013. augusztus 08. 08:17
  „Ha az idegenforgalom miatt az önkormányzatnak nőne a bevétele,még osztanám is a véleményét Tisztelt Kíváncsi! Az idegenforgalomból befolyt összegek a Futurát leszámítva kivétel nélkül a maszekok zsebébe vándorol. Nem tudom tudja-e,hogy mennyi az iparűzési adó,idegenforgalmi adó ma Mosonmagyaróváron? Nos ennyi a bevétele a közös kasszának a többi,lyukas zsákba megy. Az ismerőse lehet,hogy 1956-ban volt itt utoljára és ahhoz képest tényleg fejlődött a város. Ja és még a bevételhez számolhatjuk a Nemzeti Italmérők,büfék esetleges helypénzét,hogy pontos legyek.”
 • 11. Alex64 2013. augusztus 07. 16:07
  „Nálad a pont 10. kíváncsi A másik két vélemény is vélemény még akkor is ha erősen korlátok közé szorított is.”
 • 10. kíváncsi 2013. augusztus 07. 12:00
  „Úgy gondolom, ha ebbe a városba elkezd áramolni az idegenforgalom, amihez színvonalas programok, létesítmények kellenek, akkor beindulhat több téren is a fejlődés. Elkezhet áramolni a tőke, a pénz, amiből majd már könnyebb lesz a város infrastruktráját is emelni. Nekem egy bajom van mindig a kommentelőkkel. Ha egy ismerősöm idejön, ámulva beszél a városról, milyen szép, milyen turistacsalogató, és fejlett. A kommentekből meg mindig ez a civakodás, negatív hangnem jön. És a programokról pedig évek óta elmondható, hogy ingyenesen ad lehetőséget a közízlés formálására, nagyszabású, magas színvonalú produkciók elérésére azok számára, akik nem tudnak egy-egy ilyenért tízezreket kifizetni és elutazni. A kultúra terjesztése is közfeladat! És nem mindegy milyen színvonalon!”
 • 9. mikoyan 2013. augusztus 07. 07:59
  „Csak annyit az előttem szólóhoz,hogy az utakat kellene rendbe tenni és utána bulizni!!(széjjel esik alattam a kerékpár a "Főkapu" kereszteződésnél! )”
 • 8. Japo 2013. augusztus 07. 07:11
  „Engem megint csak az zavar, hogy a város nyakig ül a szarba akkor miért szórja a pénzt? Ezt sokan nem értik,nem is akarják érteni,lelkük rajta. Az meg egy másik kérdés,hogy miért Ákos és miért nem PaDödö? Egy biztos,ha nekem van egy milliárd fölötti tartozásom,nem fizetek ki jogos követeléseket mint pl. a pályázatok után járó díjakat,akkor nem ugrálok és nem tapsolok el közpénzből további 40-50 millát: Ezt még tanulni kell az igazi demokráciával együtt. Máshol az ilyen gazdálkodás és közpénz szórásért még a városból is elkergetik a vezetőket. Persze ezt sok információval alultáplált soha nem fogja megérteni. Ezért szoktak ilyeneket írni,hogy "neked aztán nem lehet jót csinálni"stb. Nem kell Győrről,Mosonszolnokokról példát venni,mert ott van annyi bevétel,hogy könnyen és adósságmentesen rendeznek,rendeznének ilyen bulikat. De hát hiába cirkuszt és kenyeret a népnek had örüljenek 2-3 napig oszt majd pilláznak később,hogy miért drágább a víz,csatorna,parkolás,ingatlanadó stb. Hát hajrá Magyarország,hajrá Magyarok!”
 • 7. Alex64 2013. augusztus 07. 04:46
  „5. lakatosborbála "mert nem nagy durranás a gyerek,azzal a beképzelt fejével...." Első lépésként neked nem gyerek! Másodszor még ha az is lenne akkor is neki legalább van mire Ő már alkotott maradandót. Harmadszor pedig rá még akkor is emlékezni fognak és hallgatják mikor téged már a rokonaid is elfelednek.”
 • 6. ibi 2013. augusztus 06. 18:39
  „Ez a kínálat és arra mész el ami tetszik ...”
 • 5. lakatosborbála 2013. augusztus 06. 10:50
  „Biztosan a Fideszes elit kedvence Ákos, mert nem nagy durranás a gyerek,azzal a beképzelt fejével....”
 • 4. spl 2013. augusztus 06. 08:42
  „"Az a baj, hogy a hozzád hasonlóknak nem igazán lehet jót tenni!"

  Kiegészíteném. Egyáltalán nem lehet. Tökteljesen mindegy ki van, vagy mi van, úgysem jó. Hátkéremszépen nem kötelező...el lehet menni helyette piknikezni is akár.”
 • 3. jobbám 2013. augusztus 06. 07:49
  „lakatosborbála! Az a baj, hogy a hozzád hasonlóknak nem igazán lehet jót tenni! Szerintem nagyon jó előadók jönnek! Az már más kérdés, hogy Ők valóban a szakmájuk kiemelkedő tehetségei és nem az ötperces sztárok...szerintem azoknak nem sok keresnivalója van egy ilyen rendezvényen!

  A mai világban szinte csak és olyan "zenészek", "celebek", "sztárok", "hősök", "legendák" készülnek, vannak, akik semmi nyomot nem fognak hagyni maguk után...s ez szomorú! Nyilván vannak kivételek, csak őket nem majmolják a tévében és a rádiókban...:(

  Talán ez is lesz majd jobb ám!

  üdv, jobbám”
 • 2. szabka73 2013. augusztus 05. 21:44
  „1.
  Csak kíváncsiságból, sorold a különbeket?”
 • 1. lakatosborbála 2013. augusztus 05. 21:03
  „Ennél különbeket is hívhattak volna.A tavalyi is uncsi volt....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévedésből vágták le a lipóti nő mellét?

Mellrákot diagnosztizáltak nála, ezért került sor a beavatkozásra, ám a későbbi szövettani eredmény szerint bőrrákról volt szó. Tovább olvasom